سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟

سمعک هوشمند

سمعک هوشمند

کاربرد تکنولوژی دیجیتال در سمعک‌ها سبب شده که آن‌ها عملکرد بهتری داشته باشند. دانستن اطلاعاتی درباره ویژگی‌های سمعک‌های هوشمند کمک می‌کند که شما بهتر با دیگران، تکنولوژی‌های مورد علاقه‌تان و دنیای اطراف‌تان در ارتباط باشید.

سمعک‌های هوشمند از نظر شکل ظاهری ممکن است نامرئی، پشت گوشی یا ریک یا رایت (RIC/RITE) باشند. منظور از هوشمند، تکنولوژی سمعک است و ارتباطی با شکل ظاهری سمعک ندارد. برای نمونه، سمعک نامرئی هوشمند یعنی سمعکی که از نظر تکنولوژی، هوشمند است و از نظر شکل ظاهری نامرئی است.

 

در دنیای مدرن، ما برای ارتباط با خانواده، دوستان و محل کارمان هر روز به موبایل، تبلت و ودستگاه‌های بی‌سیم (وایرلس) دیگری وابسته هستیم. این دستگاه‌ها از سیگنال‌هایی استفاده می‌کنند که از هوا و بوسیله گیرنده‌هایی انتقال می‌یابند و در آخر بدون استفاده از سیم پیام‌ها به دریافت‌کننده ‌می‌رسند. این تکنولوژی خیلی چیزها را در زندگی روزمره ما تغییر داده است و با استفاده از این تکنولوژی کیفیت سمعک‌ها نیز تغییر کرده است. این تغییرات عبارتند از:

  • کیفیت صدا

در تکنولوژی هوشمند وایرلس به جای این‌که هر سمعک عملکرد مستقلی داشته باشد، سمعک گوش راست و چپ مثل یک سیستم واحد و کامل عمل می‌کنند. در این تکنولوژی هر دو سمعک از صدای ورودی به‌صورت اشتراکی استفاده می‌کنند و تصمیم‌گیری برای پردازش صدا بر اساس اطلاعات ترکیبی از هر دو سمعک صورت می‌گیرد. برای نمونه، اگر سمعک گوش راست بخواهد از حالت جهت‌داری میکروفون استفاده کند هر دو سمعک در یک زمان در این حالت قرار می‌گیرند.

سرعت انتقال اطلاعات در سمعک‌های هوشمند در حد نانوثانیه (یک بیلیونیم ثانیه) است، این سرعت سریع‌تر از سرعتی است، که مغز انسان می‌تواند کشف کند. برای کاربر سمعک این تغییرات در زمان واقعی احساس می‌شود. بنابراین پردازش صدا به‌طور هم‌زمان در هر دو سمعک انجام می‌شود و کیفیت صدا برای فرد بهبود می‌یابد.

  • مکان‌یابی

شما به همین دلیل با دو گوش به دنیا آمدید. شنوایی دو گوشی باعث می‌شود که ما به سرعت منبع صدا را مکان‌یابی کنیم، به دلیل این‌که مغز تفاوت‌های زمانی و شدتی را که از هر طرف سر دریافت می‌کند، آنالیز ‌کند. هنگامی که هر دو گوش کم شنوا است، مکان‌یابی یکی از دلایلی هست که شنوایی‌شناس تجویز دو گوشی سمعک را توصیه می‌کند.

سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟ 1

  • راحتی شنیداری

تکنولوژی وایرلس یا بلوتوث در سمعک‌ها، همچنین منجر به‌راحتی فرد می‌شود. سمعک‌های هوشمند بلوتوث‌دار را می‌توان طوری تنظیم کرد که با تغییر برنامه یا ولوم در یک سمعک،  این تغییر به‌طور خودکار در گوش دیگر نیز اعمال شود.

ویژگی دیگر ارتباط وایرلس، انتخاب دکمه تغییر برنامه در یک سمعک و دکمه کنترل ولوم در سمعک گوش دیگر می‌باشد. وقتی ولوم یا برنامه سمعک نیاز است که تغییر کند، شما فقط کافی است این تغییر را روی یک سمعک اعمال کنید، سمعک گوش دیگر به‌صورت خودکار تغییر خواهد کرد.

  • اتصال

سمعک‌های هوشمند اغلب قادر به اتصال بی‌سیم با دستگاه‌های دیگر و همچنین با همدیگر هستند. تکنولوژی‌های گوناگونی باعث این ارتباط بی‌سیم می‌شوند، متداول‌ترین آن‌ها میدان‌های مغناطیسی، مدولاسیون فرکانس (FM) و بلوتوث است.

برخی از این تکنولوژی‌ها را در سمعک‌های آنالوگ تجربه کرده‌ایم، مانند استفاده از میدان‌های الکترومغناطیسی که می‌توان آنرا به وسیله آنتنی در سمعک به‌نام تله‌کویل (telecoil) جمع‌آوری کرد. با پیشرفت تکنولوژی در سمعک‌های بلوتوثی، از تله‌کویل می‌توان استفاده بهتری کرد. تله‌کویل در سمعک هوشمند بلوتوث‌دار می‌تواند سیگنال را از گوشی تلفنی که نزدیک یک سمعک است، جمع‌آوری کرده و سپس سیگنال را به سمعک گوش دیگر ارسال کند. این ویژگی باعث می‌شود که فرد صدای مخاطب را در هر دو سمعک (گوش) بشنود، همچنین به‌طور موثری نویز محیط حذف می‌شود.

میدان‌های الکترومغناطیسی را همچنین می‌توان با نصب حلقه القایی (Induction loop) در اطراف اتاق ایجاد کرد. هر فردی در اتاق که سمعک دارد، می‌تواند با تله‌کویل به‌راحتی بشنود. خیلی از اماکن عمومی مثل سالن‌های سینما از این تکنولوژی استفاده می‌کنند.

سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟ 2

بلوتوث تکنولوژی نسبتا جدیدی است، این تکنولوژی پتانسیل خوبی برای تحولی مهم در بهبود عملکرد سمعک‌ها  دارد. بیشتر سمعک‌های بلوتوثی قادرند با رابط به دستگاه‌های دارای بلوتوث متصل شوند. این رابط (استریمر) می‌تواند سیگنال بلوتوثی را به سیگنالی تبدیل کند که بوسیله گیرنده ‌اِف‌اِم (FM) یا تله‌کویل دریافت شود. برای نمونه، سمعک بلوتوثی شما می‌تواند به‌صورت بی‌سیم به استریمر متصل شود و استریمر با بلوتوث به موبایل شما وصل شود. هنگامی که فردی با موبایل شما تماس می‌گیرد، استریمر این تماس را نشان می‌دهد و امکان می‌دهد به شما که سیگنال صوتی را مستقیم به سمعک‌تان ارسال کنید.

سمعک‌های هوشمند قادرند که مستقیم و بدون رابط (استریمر) به موبایل آیفون (دارای سیستم عامل iOS) متصل شوند. به‌تازگی این تکنولوژی برای موبایل‌های دارای سیستم عامل اندروید هم فراهم شده، البته ممکن است این تکنولوژی تا مدتی انحصاری باشد.

بهترین سمعک
مشاهده کنید!

قیمت سمعک هوشمند

قیمت سمعک هوشمند با توجه به پردازشگر، سطح تکنولوژی و ویژگی‌های سمعک تعیین می‌شود. ویژگی‌های به‌کار رفته در سمعک‌های هوشمند بستگی به سطح تکنولوژی سمعک دارد، سمعک‌های هوشمند پیشرفته، ویژگی‌های بیشتر و سمعک‌های هوشمند ساده، ویژگی‌های کمتری دارند. این ویژگی‌ها عبارتند از: وضوح گفتار، مدار کاهنده نویز، شخصی‌سازی صدا، صدای 360 درجه، تنظیم خودکار، یادگیری ماشین (machine learning)، هوش مصنوعی (artificial intelligence)، اپلیکیشن موبایل، درجه حفاظت (IP)، بلوتوث و باتری قابل‌شارژ.

  • قیمت سمعک هوشمند با کمترین ویژگی و سطح تکنولوژی پایه: 4,000,000 تومان تا 6,000,000 تومان
  • قیمت سمعک هوشمند با ویژگی‌های پیشرفته و سطح تکنولوژی پیشرفته: 7,000,000 تومان تا 9,000,000 تومان
  • قیمت سمعک هوشمند با بیشترین ویژگی و سطح تکنولوژی عالی: 10,000,000 تومان تا 12,000,000 تومان

ویژگی‌های سمعک هوشمند

  1. ولوم (Volume)

چندین سال است که سمعک‌ها به‌صورت خودکار با توجه به صدا ورودی ولوم را افزایش یا کاهش می‌دهند. این ویژگی نیاز به تغییر فیزیکی ولوم توسط خود شخص را به حداقل رسانده است. در صورت استفاده از ولوم شما ممکن است صداهای خیلی بلند را کاهش دهید، اما در همان زمان ممکن است شما صداهایی را کاهش دهید که نیاز به افزایش برای بهبود درک گفتار دارند.

اکنون، سمعک‌های هوشمند با استفاده از تکنولوژی دیجیتال قادرند که صداها را به نواحی فرکانسی متفاوتی به‌نام کانال‌ها تقسیم کنند. ولوم هر کانال می‌تواند به‌طور مستقل تنظیم شود، به‌طوری که برخی از صداها بیشتر تقویت و برخی کمتر تقویت شوند، این سیستم تاحدی شبیه به اکولایزر استریو است. میزان تقویت در هر کانال را شنوایی‌شناس با استفاده از نرم‌افزار انجام می‌دهد.

ولوم کنترل دستی سمعک، شدت (بلندی) صدا را به‌صورت کلی تغییر می‌دهد. این ولوم کنترل‌ها ممکن است به شکل کلید کوچک یا ولوم کنترل چرخشی و در برخی موارد به‌صورت ریموت کنترل باشند.

  1. کانال (Channel)

گفتار از فرکانس‌های متفاوتی تشکیل شده است. فرکانس‌های پایین‌تر که واکه‌ها (Vowels) را تشکیل می‌دهند و بلندی گفتار را تامین می‌کنند و فرکانس‌های بالاتر که عمدتا همخوان‌ها (Consonants) هستند و در وضوح گفتار نقش دارند. در افراد مبتلا به پیرگوشی، فرکانس‌های بالا نسبت به فرکانس‌های پایین بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند، بنابراین این افراد اغلب صداهای گفتاری را می‌شنوند، اما درک نمی‌کنند و مطمئن نیستند که دیگران چه می‌گویند.

سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟ 3

کانال‌های سمعک، گفتار و صداهای ورودی دیگر را به اجزا فرکانسی متفاوتی تقسیم می‌کنند. بدین وسیله، سمعک می‌تواند مقداری دقیقی از تقویت (و تراکم) را برای هر فرکانس بر اساس کم شنوایی و نیازهای شنیداری فرد فراهم کند.

تعداد کانال‌های موجود در سمعک‌ها متفاوت است. با کانال‌های بیشتر، امکان تنظیم دقیق‌تری برای کم شنوایی شما فراهم می‌شود. همچنین، آنالیز صداهای محیطی دقیق‌تر انجام می‌شود، به‌طوری‌ که این آنالیز می‌تواند عملکرد سایر ویژگی‌ها سمعک را بهبود بخشد. بااین‌حال، تعداد کانال‌های بیشتر همیشه بهتر نیست. چنانچه تعداد کانال‌ها بیشتر از 15 تا 20 کانال باشد، ممکن است باعث پیچش صدا شود. همچنین در برخی موارد ممکن است، سمعک‌های دارای تعداد کانال بیشتر در مقایسه با سمعک‌های دارای تعداد کانال کمتر باعث بهبود قابل‌توجهی نشوند.

در مجموع، تقریبا 20-17 محدوده فرکانسی که مربوط به گفتار است در حلزون شنوایی وجود دارد. بنابراین، بیشتر کمپانی‌های تولیدکننده سمعک این تعداد کانال را مناسب‌ترین حالت در نظر گرفته‌اند. بااین‌حال، تحقیقات نشان داده است، که 8-4 کانال برای بیشتر کم شنوایی‌ها کافی است و نیازی به تعداد کانال بیشتر نیست.

  1. تراکم (Compression)

تفاوت بین آهسته‌ترین صدای که می‌توانید بشنود و بلندترین صدایی که می‌توانید به‌راحتی تحمل کنید، محدوده پویایی (Dynamic range) نامیده می‌شود. به‌طور معمول کم شنوایی حسی‌عصبی و آمیخته باعث می‌شوند که محدوده پویایی کاهش یابد. هنگامی که محدوده پویایی کاهش یابد، صداهای آهسته را فرد نمی‌شنود، اما صداهای بلند هنوز در سطح شدتی یکسانی با افراد دارای شنوایی طبیعی درک می‌شوند. این پدیده رکروتمنت (Recruitment) نامیده می‌شود.

بنابراین چنانچه سمعک صداهای بلند را مشابه صداهای آهسته تقویت کند، افراد دارای محدوده پویایی کاهش‌یافته، صداهای بلند را به‌صورت بلند و ناراحت‌کننده دریافت می‌کنند. به همین دلیل، سمعک‌های دیجیتال و هوشمند از تراکم استفاده می‌کنند. تراکم باعث تقویت بیشتر برای صداهای آهسته می‌شود، به‌طوری که صداهای آهسته قابل شنیدن شوند و تقویت کمتر برای صداهای بلند، به‌طوری که صداهای بلند آزاردهنده نباشند.

قیمت سمعک
مشاهده کنید!
  1. سیستم مهارکننده سوت (Feedback Cancelling)

چنانچه صداهای تقویت‌شده از مجرای گوش نشت پیدا کنند، دوباره وارد میکروفون سمعک می‌شوند، این صداها دوباره تقویت‌شده و با شدت صوتی بلندتری شنیده می‌شوند. صداهای تقویت‌شده دوباره از مجرای گوش نشت پیدا کرده و وارد میکروفون شده و دوباره تقویت‌شده و این بار حتی با شدت صوتی بلندتری شنیده می‌شوند. چنانچه این سیکل ادامه یابد، سمعک شروع به سوت زدن می‌کند. این سیکل، حلقه فیدبک (Feedback loop) نامیده می‌شود.

سمعک‌های دیجیتال و هوشمند قادرند، حلقه فیدبک را بوسیله تولید صداهای تقویت‌شده در فاز مخالف از بین برده و آن‌ها را مهار یا از بین ببرند. اگر این روش به اندازه لازم کارآمد نبود، برخی از سمعک‌های دیجیتال همچنین می‌توانند، برای تعیین این‌که کدام فرکانس و چه میزان تقویت صدا باعث ایجاد حلقه فیدبک می‌شود، از کالیبراسیون فیدبک استفاده کنند. در این حالت صداها تاحدی تقویت می‌شوند که باعث فیدبک نشوند.

سایر سمعک‌های دیجیتال برای ثبت تمام صداهایی که پردازش و تقویت می‌کنند از حافظه داخلی استفاده می‌کنند. ثبت صداها باعث می‌شود که صداهای نشت کرده از مجرای گوش تشخیص داده شده و کنار گذاشته شوند، به‌طوری که دیگر آن‌ها نتوانند حلقه فیدبک را بوجود آورند.

برخی سمعک‌های دیجیتال همچنین حلقه فیدبک را بوسیله تغییر فرکانس صداها به میزان کمی (انتقال فرکانسی) قبل از تقویت  از بین می‌برند، به‌طوری که همان صدا هرگز دوباره تقویت نمی‌شود.

  1. کاهنده نویز (Noise Reduction)

یکی از پُر چالش‌ترین محیط‌های شنیداری برای افراد کم شنوا، درک گفتار در حضور نویز زمینه است. سیستم کاهنده نویز در سمعک‌ها سعی می‌کند، گفتار را از نویز تشخیص دهد و این دو را از هم جدا سازد، با کاهش سطح شدت نویز، گفتار ‌می‌تواند با تلاش شنیداری کمتری شنیده شود.

سمعک‌های هوشمند از الگوریتم‌های متفاوتی برای تفکیک گفتار از نویز استفاده می‌کنند. با توجه به این‌که گفتار نسبت به نویز تمایل دارد، که نوسانات بیشتری داشته باشد، بیشتر سمعک‌ها روی نوسانات دامنه (شدت صدا) تمرکز می‌کنند. چندتایی هم روی نوسانات فرکانس تمرکز می‌کنند، با فرض این‌که گفتار محدوده فرکانسی وسیع‌تری دارد. تعداد کمی از الگوریتم‌ها هم از معیار احتمالات برای محاسبه مقدار نویز و گفتار موجود در هر کانال سمعک استفاده می‌کنند، برای کانال‌هایی که احتمال وجود نویز نسبت به گفتار بیشتر هست، تقویت کمتری در نظر گرفته می‌شود.

  1. جهت‌داری (Directionality)

قسمت خارجی گوش (لاله) با ایجاد مانع برای برخی از صداهایی که از عقب شما می‌آیند، در شنیدن صداهایی که از جلو و کناره‌ها می‌آیند، به شما کمک می‌کند. هنگام گوش دادن به گفتار در حضور نویز زمینه، آن می‌تواند کمک‌کننده باشد. بااین‌حال، محل میکروفون در برخی از سمعک‌ها، به‌ویژه سمعک‌های پشت گوشی و ریک یا رایت بوسیله گوش خارجی حفاظ‌دار نشده‌اند.

سمعک‌های دارای دو میکروفون جهت صداها را بر همین اساس تشخیص می‌دهند، صداهایی که از پشت می‌آیند، به میکروفون عقبی قبل از میکروفون جلویی می‌رسند و برعکس. بنابراین، سمعک می‌تواند روی گفتار تمرکز کند و گفتار را از نویز جدا کند (چنانچه آن‌ها از جهات متفاوتی بیایند).

  • جهت‌داری ثابت (Fixed directionality): در این حالت سمعک فقط صداهایی را جمع‌آوری می‌کند، که مستقیم از جلوی شما می‌آیند. این حالت فقط هنگامی کمک می‌کند، که نویز دقیقا پشت شما و گفتار دقیقا جلوی شما باشد.
  • جهت‌داری تطبیقی (Adaptive directionality): در این حالت سمعک به‌طور پیوسته محیط شنیداری را در جستجوی گفتار کنترل می‌کند، تا در همان جهت گفتار و به دور از نویز تمرکز کند (چنانچه آن‌ها از جهات متفاوتی بیایند).
  • جهت‌داری محدود (Narrow directionality): در مقایسه با جهت‌داری ثابت و تطبیقی، جهت‌داری محدود شعاع کمتری را در نظر می‌گیرد، برای این‌که بتواند تمرکز بیشتری روی گفتار داشته باشد.
  1. سازگاری با تلفن (Telephone Adaptation)

درک گفتار هنگام صحبت کردن با تلفن ممکن است برای برخی از افراد کم شنوا مشکل باشد. در این موارد سمعک به روش‌های مختلف می‌تواند به فرد کمک کند. صدای موبایل و تلفن ثابت را می‌توان با قرار دادن بلندگوی تلفن نزدیک میکروفون سمعک یا با استفاده از کویل القایی الکترومغناطیس (تله‌کویل) شنید. گوشی‌های تلفن سازگار با سمعک بهتر با تله‌کویل کار می‌کنند.

حسگر (Sensor) خودکار تلفن در برخی از سمعک‌ها وجود دارد و آن به‌طور خودکار وجود سیگنال‌های الکترومغناطیس مربوط به گوشی تلفن سازگار با سمعک را دریافت ‌کند و برنامه سمعک را به تله‌کویل تغییر می‌دهد. همچنین با سمعک‌های پیشرفته (Premium) فرد می‌تواند صدای تلفن را در هر دو گوشش بشنود.

  1. ارتباط وایرلس (Wireless Connectivity)

این تکنولوژی از رابط (استریمر) وایرلس یا بلوتوث برای دریافت صدا از فرستنده بلوتوث و ارسال صدا به سمعک استفاده می‌کند. برای نمونه، استریمر سیگنال بلوتوثی را از گوشی موبایل، تلویزیون و MP3 دریافت کرده و آن را مستقیم به سمعک‌های شما انتقال می‌دهد.

سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟ 4

  1. خود فراگیری (Self Learning)

سمعک‌های دارای این ویژگی می‌توانند میزان ولوم یا برنامه‌ای که شما در محیط‌های شنیداری مشخصی از آن‌ها استفاده می‌کنید را در حافظه‌شان ثبت کنند و از این اطلاعات ثبت‌شده استفاده کنند. برای نمونه، اگر شما ولوم سمعک را هر روز صبح با استفاده از ولوم کنترل یا ریموت کنترل کم می‌کنید، پس از مدتی سمعک را که روشن می‌کنید، ولوم سمعک به‌طور خودکار کم می‌شود.

  1. ثبت داده (Data Logging)

بیشتر سمعک‌های هوشمند تعداد ساعت‌ها استفاده از سمعک و این‌که فرد از کدام برنامه‌ها استفاده کرده و چند بار و چه مقدار ولوم را افزایش یا کاهش داده و در برخی موارد حتی ویژگی‌های صداهای محیطی را ثبت می‌کنند. این ابزار اغلب می‌تواند در تنظیمات بعدی سمعک کمک‌کننده باشد. همچنین به شنوایی‌شناس کمک می‌کند تا برخی از مشکلاتی که شما تجربه کردید را تشخیص داده و آن‌ها را برطرف کند.

سمعک‌ قابل‌‌شارژ (شارژی) چیست؟
مشاهده کنید!
  1. تنزل فرکانسی (Frequency Lowering)

برخی از سمعک‌های دیجیتال ویژگی به نام تنزل فرکانسی دارند. هنگامی که میزان کم شنوایی در فرکانس‌های بالا شدید تا عمیق است، تقویت کافی این فرکانس‌ها مشکل است. با تنزل فرکانسی صداهای دارای فرکانس بالا به فرکانس‌های پایین‌تر انتقال می‌یابند، محدوده‌ای ‌که معمولا شنوایی بهتر است.

همخوان‌ها در گفتار معمولا دارای فرکانس بالا می‌باشند. بوسیله انتقال این فرکانس‌ها به نواحی که شنوایی بهتری دارند، ممکن است درک گفتار بهبود یابد. این ویژگی ممکن است نیاز به زمان داشته باشد تا فرد به نشانه‌های گفتاری جدید و متفاوت عادت کند.

  1. مولد صدا یا پوشاننده وزوز گوش (Sound Generators or Tinnitus Maskers)

برخی از سمعک‌های دیجیتال و هوشمند دارای مولد صدا می‌باشند. این مولدها صداهایی تولید می‌کنند که در محیط شنیده نمی‌شوند. صداهای تولید‌شده توسط مولدها می‌تواند به کاهش بلندی وزوز که در گوش یا سر شنیده می‌شود، کمک کند.

سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟ 5

سمعک بلوتوث‌دار 

امروزه سمعک‌های بلوتوثی یا وایرلس با استفاده از تکنولوژی بلوتوث به شما کمک می‌کنند که به آسانی به موبایل، تلویزیون، تبلت و دیگر دستگاه‌های صوتی مورد علاقه‌تان متصل شوید.

در گذشته اغلب سمعک‌ها، فرد کم شنوا را از دسترسی به بیشتر وسایل صوتی شخصی، مانند موبایل و سیستم‌های پخش‌کننده موسیقی محدود می‌کردند. برای نمونه، برای گوش دادن به موسیقی در هنگام دویدن، شما بایستی ابتدا سمعک‌تان را بردارید تا بتوانید هدفون یا هندزفری را در گوش‌تان قرار دهید. اما سمعک‌های ‌بلوتوث‌دار پیشرفته، امکان اتصال به وسایل الکترونیکی شخصی و انتقال مستقیم سیگنال به سمعک را با استفاده از تکنولوژی بلوتوث در اختیار شما قرار می‌دهند.

سمعک‌های بلوتوثی اغلب از رابطی به‌نام استریمر به دستگاه‌های دارای بلوتوث متصل می‌شوند. در سال 2014، کمپانی اپل اتصال بلوتوثی ویژه‌ای را برای سمعک‌ها به ثبت رساند، به‌طوری که سمعک‌های خاصی می‌توانند به‌طور مستقیم (بدون استریمر) به پلتفرم iOS  (آیفون، آیپد وآیپاد) متصل شوند. تا به حال، چندین کمپانی سمعک‌هایی برای این نوع از تکنولوژی بلوتوث به بازار عرضه کرده‌اند، نام این تکنولوژی ساخته شده برای آیفون (Made for iPhone) یا MFi است.

۱۰ باور نادرست درباره سمعک
مشاهده کنید!

چگونه بلوتوث با سمعک‌های وایرلس کار می‌کند؟

برخی سمعک‌های هوشمند وایرلس می‌توانند مستقیم به محصولات اپل متصل شوند، برخی دیگر از رابطی به‌نام استریمر می‌توانند، به محصولات اپل یا سایر ودستگاه‌های بلوتوثی ازجمله گوشی‌های موبایل اندروید متصل شوند. استریمر سیگنال بلوتوث را از موبایل شما دریافت ‌می‌کند و آنرا با سیگنال  اِف‌اِم (FM) یا میدان الکترومغناطیسی (با توجه به فناوری تولید‌کننده) به سمعک شما ارسال می‌کند. معمولا استریمر دور گردن یا داخل جیب قرار ‌می‌گیرد.

سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟ 6

مزایای استفاده از بلوتوث در سمعک‌های وایرلس

  1. تجربه شنیداری شخصی

سیگنال صوتی را می‌توان طوری تنظیم کرد، که به یک یا هر دو سمعک انتقال یابد، همچنین سیگنال اتنقال یافته را می‌توان براساس تنظیمات سمعک تقویت کرد. ولوم صدا را ‌می‌توان با استریمر یا سمعک تغییر داد. در حالتی که از وسایل پخش‌کننده موسیقی (Music player) استفاده می‌کنیم، سمعک‌های هوشمند بلوتوث‌دار مانند هدفون یا هندزفری وایرلس عمل می‌کنند. در گوشی موبایل، می‌توان سمعک‌ها را طوری تنظیم کرد که صدای مخاطب فقط به یک سمعک انتقال یابد و سمعک گوش دیگر عملکردی عادی برای شنیدن صداهای اطراف داشته باشد.

  1. اتصالات چندگانه

معمولا چندین ودستگاه را می‌توان به استریمر از طریق بلوتوث متصل کرد، به‌طوری که شما به آسانی می‌توانید، انتقال صدا را بین دستگاه‌های مختلف جا به جا کنید. برای نمونه، شما می‌توانید به گوشی موبایل‌تان متصل شوید، هنگامی که صدای فیلم از تبلت شما در حال انتقال می‌باشد. استریمر می‌تواند صدای انتقال یافته از تبلت شما را قطع کند یا در حالت وقفه قرار بدهد و صدای فردی که با شما تماس گرفته را به سمعک‌های‌تان انتقال دهد.

  1. ریموت کنترل سمعک شما

معمولا با استریمر یا اپلیکشن نصب‌شده بر روی گوشی موبایل می‌توان ولوم یا برنامه سمعک‌های وایرلس را تغییر داد. این ویژگی در سمعک‌هایی که از نظر اندازه خیلی کوچک هستند، می تواند خیلی مفید باشد.

  1. پروتکل استاندارد

بلوتوث از پروتکل استانداردی در صنعت الکترونیک برخوردار است. این تکنولوژی منحصر به سمعک یا کمپانی خاصی نیست و در همه دستگاه‌ها به یک شکل عمل می‌کند. این پلتفرم برای سال‌ها مورد آزمایش قرار گرفته و اصلاح‌شده و چندین سال است که در صنعت موبایل استفاده می‌شود. بنابراین، انتقال سیگنال صوتی با بلوتوث بدون اختلال و کاملا امن است.

 

 

4.1/5 - (23 امتیاز)

10 دیدگاه برای “سمعک هوشمند│سمعک بلوتوث‌دار (وایرلس) چیست؟

  1. فرهاد هدایت گفته:

    باسلام من سمعک دارم تلفن حرف زدن اذیت می سوم امکان داره راهنمایی کنید چکار کنم ممنون میشم

      • امین گفته:

        سلام خسته نباشید…سمعک هوشمند اتیکن صداش کم و زیاد میشه… به بلوتوث گوشی قطع و وصل میشه… هی صداش کم و ۱۵ ثانیه بعدش زیاد، چکار کنم؟

      • ابراهیم باقری گفته:

        با سلام احتراما
        سمعک ویدکس من مدل U2 -FA-P.
        یک عدد یونیدکس دارم که کویل گردنی آن به علت استفاده ومرور زمان قطع شده آیا قابل تعمیر یا تعویض هست و قطعات موجود هست یا خیر راهنمایی فرمایید 🙏🙏🙏

  2. تراب جمشیدی گفته:

    سلام من سمعک ویدکس داخل گوشی دارم وبا ریموت کنترل کارم انجام میشه سوالم اینکه آیا این سمعک قابلیت بلوتوث کردن داره که به نمایندگی ای که با شما کار میکرد بدم تبدیل به بلوتوث بکنه که با گوشی موبایل آندروید کنترلش کرد یا به تلویزیون وصل بشه که مزاحمتی برای افراد خانواده نشه ممنونم که راهنمایی کنید

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      ابتدا باید بررسی شود که سمعک ویدکس شما وایرلس است یا خیر. اگر وایرلس بود برای موبایل و تلویزیون باید رابط‌های مخصوصی به‌نام M-DEX و TV-DEX تهیه کنید. شایان ذکر است، اکنون این رابط‌ها در ایران موجود نیست.

      • مریم حاتمی گفته:

        سلام وقت بخیر
        من سمعک بلوتوثی فوناک دارم. به موبایل وصل میشه ولی به تلویزیون وصل نمیشه و میخوام قابلیت اتصال به تلویزیون رو بخرم. میخواستم بپرسم اگر به تلویزیون وصل بشه افراد خانواده هم میتونن صدای تلویزیون رو بشنون وقتی به سمعک من وصل هستش تلویزیون؟ چون همه با هم میشینم تلویزیون ببینیم. ممنون میشم توضیح بدین

        • سمعک ساعی گفته:

          سلام و وقت‌بخیر
          پاسخ سوال شما بله است، حتی شما می‌توانید به‌صورت مستقل صدا را کاهش یا افزایش دهید.

  3. امیر گفته:

    من سمعک A&M مدل xtm p p8 دارم برای زیاد کردن صدا دکمه ولوم مثبت رو فشار میدم مثل ساعت دیجیتال آلارم میده و مدام دید دید میکنه ممکنه چیزی رو با فشردن چند بار ولوم فعال کرده باشم راهنمایی کنید لطفا

  4. محمد مبینی گفته:

    سلام. ازراهنمایی شما صمیمانه تشکر وقدردانی می ‌کنم چون برای استفاده از سمعک این اطلاعات لازم وبه‌ ناشنوا یاکم شنوا کمک می کند تا سمعک بهتری برای خود تهیه کند.من سمعک اتیکن دانمارک هوشمند باوایلرس دارم ولی از کم وزیاد صدای آن بلد نیستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس