سمعک‌ قابل‌‌شارژ (شارژی) چیست؟

سمعک قابل شارژ

کم شنوایی می‌تواند لذت بردن از فعالیت‌های روزمره مانند گذراندن وقت با دوستان و خانواده را دشوارتر کند. طبق تحقیقات، کم شنوایی ممکن است احتمال زوال عقل، افسردگی و صدمات ناشی از افتادن را افزایش دهد. سمعک شارژی می‌تواند مشکل کم شنوایی شما را بدون نیاز به تعویض باتری برطرف کند. باتری‌هایی یک‌بار مصرفی که اغلب کوچک هستند و طول عمر کمی دارند. همچنین با خرید سمعک شارژی و عدم نیاز به خرید باتری یک‌بار مصرف می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه جویی می‌کنید.

به‌تازگی سمعک‌های شارژی محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند، به‌دلیل این‌که باتری‌های شارژی جدید اندازه کوچکتر و دوام بیشتری دارند. نظرسنجی اخیر (MarkeTrak (2022 از مصرف‌کنندگان در امریکا نشان داد، بیش از نیمی (52٪) از کاربران سمعک از سمعک شارژی استفاده می‌کنند.

با توجه به تعداد انتخاب‌هایی که اکنون در دسترس است، در این مقاله بهترین سمعک‌های شارژی سال 2023 را به شما معرفی می‌کنیم. برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع سمعک‌‌های شارژی، قیمت سمعک شارژی، مزایا و معایب سمعک شارژی، استفاده از سمعک شارژی یا باتری و نسل جدید سمعک‌های شارژی ادامه مطلب را مطالعه کنید.

سمعک‌های امروزی با یکی از این دو نوع باتری تغذیه می‌شوند: باتری‌های یک‌بار مصرف یا باتری‌های قابل‌شارژ. اگرچه تولیدکنندگان سمعک بیشتر و بیشتر در حال تولید سمعک‌های قابل‌شارژ (rechargeable hearing aids) هستند، اما در بیشتر مواقع، باتری‌های یک‌بار مصرف هنوز رایج‌ترین انتخاب هستند. به دلیل این‌که در حال حاضر، برای سمعک‌های نامرئی و برخی از مدل‌های داخل گوشی و پشت گوشی باتری قابل‌شارژ تولید نشده است.

آیا تا به حال فراموش کرده‌اید که تلفن همراه خود را در شب شارژ کنید و روز بعد در نیمه راه خاموش شود؟ آیا زمان زیادی را بدون دسترسی به برق می‌گذرانید؟ آیا شما 16 ساعت در روز صدا را از دستگاه‌های بلوتوث‌دار به سمعک خود پخش می‌کنید؟ اگر پاسخ شما به هر یک از این سوالات مثبت است، این احتمال وجود دارد که سمعک‌های شارژی بهترین انتخاب برای شما نباشند و سمعک‌های با باتری یک‌بار مصرف ممکن است برای شما بهتر عمل کنند.
اما اگر به شارژ مجدد گوشی خود عادت دارید و ترجیح می‌دهید مجبور به تعویض باتری سمعک خود نباشید، تنها نیستید. در واقع، کاربران سمعک به‌صراحت گفته‌اند که سمعک‌های قابل‌شارژ را به سمعک‌های با باتری یک‌بار مصرف خود ترجیح می‌دهند.

امریکایی‌ها نزدیک به 180 تُن باتری در سال می‌خرند، بنابراین معقول است که هرکدام از ما هر وقت ممکن باشد از باتری قابل‌شارژ استفاده کنیم. اما آیا این شامل استفاده از باتری سمعک شارژی هم می‌شود؟ بیشتر متخصصان شنوایی و سمعک معتقدند که آن به عوامل شخصی بستگی دارد. آن‌ها بیان می‌کنند که تمرکز خرید سمعک باید بر روی مزایای خود دستگاه باشد، نه ویژگی‌های آن.

در سال 2016، پس از این‌که دو پیشرو صنعت سمعک، اتیکن و فوناک، هر کدام مدل‌های عالی (Premium) و پیشرفته (Advanced) خود را با باتری‌های قابل‌شارژ لیتیوم‌-یون ارائه دادند، از کاربران امریکایی درباره شارژ مجدد سمعک نظرسنجی شد. از 510 کاربر سمعک که به نظرسنجی پاسخ دادند، 89٪ گفتند که سمعک آن‌ها با باتری‌های یک‌بار مصرف غیر قابل‌شارژ کار می‌کند، اما 70٪ گفتند که سمعک‌های شارژی را ترجیح می‌دهند.
چهار سال بعد، در ماه مه 2020، دوباره نظرسنجی انجام شد و مشخص شد که استفاده از سمعک شارژی  از 11% (در سال 2016) به  حدود 30% افزایش یافته است.
%79 از سمعک‌های ریک/رایت (RIC/RITE) و پشت گوشی (BTE) که در سال 2021 فروخته شدند از نوع شارژی بودند. 87% درصد از سمعک‌های فروخته شده ریک/رایت یا پشت گوشی بودند.
در پایان سال 2021، 4 مورد از 5 ریک/رایت و پشت گوشی  که در ایالات متحده فروخته شد، قابل‌شارژ بودند و بر اساس آمار انجمن صنایع شنوایی (HIA)، %87 از کل فروش سمعک را این دو سمعک تشکیل می‌دادند. همان‌طور که قبلا ذکر شد، نظرسنجی مصرف‌کنندگان MarkeTrak نشان می‌دهد که حدود نیمی (52٪) از دارندگان سمعک فعلی از سمعک‌های قابل‌شارژ استفاده می‌کنند.
واضح است که مصرف‌کنندگان به‌طور فزایندهای به نفع سمعک‌های قابل‌شارژ رای می‌دهند. بزرگترین تولیدکنندگان سمعک در دنیا، تصمیم گرفته‌اند، تولید سمعک‌های شارژی را افزایش دهند.

«اگر بتوانید با محصولی که قابل‌شارژ است یا شارژی نیست‌، مزایای مشابهی را بدست آورید، همه چیز مساوی است. بااین‌حال، سمعک با باتری قابل‌شارژ می‌تواند مزیت بزرگی باشد. اما به نظر منطقی نمی‌رسد، چون دوست شما سمعک قابل‌شارژ دارد، شما هم باید حتما این مدل را داشته باشید.»

بنابراین چگونه می‌توانید تصمیم بگیرید که سمعک‌های قابل‌شارژ برای شما مناسب است؟ دانستن مزایا و معایب سمعک‌های قابل‌شارژ می‌تواند به شما و شنوایی‌شناس در انتخاب بهترین سمعک کمک کند.

قیمت سمعک
مشاهده کنید!

سمعک شارژی چیست؟

سمعک‌های شارژی دارای باتری داخلی هستند که در مقایسه با سمعک‌های دارای باتری یک‌بار مصرف مرسوم، نیازی به تعویض منظم ندارند. به جای این‌که باتری‌ سمعک‌ها را تعویض کنید، هر شب سمعک‌های خود را در دستگاه شارژر قرار می‌دهید، شبیه به شارژ شدن تلفن‌های هوشمند.

سمعک‌های ‌قابل‌شارژ مدت زیادی است که به بازار عرضه شده‌اند، اما به دلیل معایبی که داشتند خیلی محبوبیت پیدا نکردند. با افزودن ویژگی‌های جدید، مانند اتصال بی‌سیم (وایرلس) موبایل به سمعک، عملکرد آن‌ها بدتر هم شد. اما اکنون به دلیل دوام بیشتر، محبوبیت آن‌ها رو به افزایش است.

انواع باطری قابل شارژ

3 نوع باتری قابل‌شارژ برای سمعک در بازار موجود است:

  • نیکل-متال هیدرید (NI-MH)- تکنولوژی قدیمی
  • لیتیوم-یون (Li-ion)
  • نقره-روی (Ag-Nz)

قیمت سمعک شارژی

اولین سمعک‌های شارژی برندهای برتر همگی دارای سطح تکنولوژی پیشرفته و عالی بودند. اما، اکنون، تولیدکنندگان بزرگ، سمعک‌های شارژی با سطح تکنولوژی پایه نیز تولید می‌کنند. به همین دلیل، طیف گسترده‌ای از قیمت‌ها وجود دارد. قیمت سمعک شارژی براساس سطح تکنولوژی به‌کار رفته در سمعک و سال تولید پردازشگر سمعک متفاوت است.

  • قیمت سمعک شارژی با سطح تکنولوژی پایه: 5,000,000 تومان تا 7,000,000 تومان
  • قیمت سمعک شارژی با سطح تکنولوژی پیشرفته: 8,000,000 تومان تا 10,000,000 تومان
  • قیمت سمعک شارژی با سطح تکنولوژی عالی: 12,000,000 تومان تا 14,000,000 تومان

عمر باتری سمعک‌های شارژی چقدر است؟

بیشتر تولیدکنندگان سمعک شارژی، یک روز کامل استفاده از سمعک را با یک بار شارژ وعده می‌دهند، بنابراین می‌توان باتری‌ها را در طول شب در حالی که خواب هستید، شارژ کنید. مدت زمان شارژ باتری‌ها بسته به نحوه استفاده از سمعک متفاوت است. اگر ساعت‌ها در روز صدا را از تلفن خود پخش کنید، شارژ باتری‌ها سریع‌تر تمام می‌شود.

آیا سمعک‌های شارژی مانند تلفن‌های همراه به‌تدریج ظرفیت شارژ خود را از دست می‌دهند؟

بله. یکی از معایب سمعک‌های شارژی این است که مانند تلفن همراه (یا هر دستگاه قابل‌شارژی) به‌مرور زمان ظرفیت شارژ خود را از دست می‌دهند. بیشتر باتری‌های لیتیوم‌-یون سمعک‌های شارژی حدود 5 سال عمر می‌کنند، اما ظرفیت انرژی آن‌ها در این مدت کاهش می‌یابد. برای مثال، پس از یک سال استفاده، سمعک شارژی ممکن است بتواند با 85 درصد از آنچه که وقتی نو بود، کار کند (برای مثال، اگر بتواند 30 ساعت بدون پخش صدا در زمان نو بودن کار کند، ممکن است بعد از سال اول فقط 25 ساعت کار کند). به این دلیل در صورت امکان، ایده خوبی است که باتری‌های قابل‌شارژ سمعک خود را قبل از پایان گارانتی سازنده (معمولا 1 تا 2 سال) تعویض کنید.

سمعک‌های ریک/رایت (RIC/RITE)
مشاهده کنید!

نسل جدید سمعک‌های شارژی

نسل جدیدی از فناوری‌ باتری سمعک شارژی برای زندگی آسان‌تر وارد بازار شده است. دو فناوری سمعک قابل‌شارژ جدید در سال 2016 وارد بازار شد، لیتیوم-یون و نقره-روی. هر دوی این فناوری‌ها با استفاده از استاندارد یک-شارژ-در-روز، استفاده و راحتی بسیار خوبی را ارائه می‌دهند، اما هرکدام مزایا و معایبی دارند.

تا سال2020، همه تولیدکنندگان پیشرو در زمینه سمعک باتری‌های نقره-روی را کنار گذاشتند و اکنون طیف کاملی از مدل‌های لیتیوم-یون را ارائه می‌دهند.

سمعک قابل شارژ

سمعک قابل‌شارژ لیتیوم-یون

اکنون، همه تولیدکنندگان بزرگ سمعک‌های قابل‌شارژ لیتیوم‌-یون را ارائه می‌دهند. لیتیوم-یون سبک‌ترین باتری سمعک قابل‌شارژ است، این باتری در دستگاه‌های قابل‌حمل بی‌شماری مانند تلفن‌های همراه، دوربین‌ها، لپ‌تاپ‌ها، ابزارهای برقی و حتی اتومبیل‌ها (برای مثال تسلا) مورد استفاده قرار می‌گیرد. اکنون باتری‌های لیتیوم-یون سریع‌ترین زمان شارژ و طولانی‌ترین ماندگاری را دارند، حتی اگر با دستگاه‌های بلوتوث‌دار پُرمصرف جفت (pair) شوند. معمولا کاربران به بیشتر سمعک‌های شارژی امتیاز بالایی برای عملکرد و سهولت استفاده می‌دهند و این سمعک‌ها ثابت کرده‌اند که قابل‌اعتماد هستند.
در این سمعک‌ها دیگر خبری از در باتری نیست. سمعک‌هایی که از باتری شارژی لیتیوم-یون استفاده می‌کنند، دارای سیستم‌ منبع تغذیه یکپارچه هستند. برخلاف سمعک‌هایی که با باتری یک‌بار مصرف کار می‌کنند، سمعک‌های شارژی در باتری ندارد. بدان معنا که باتری داخل سمعک تعبیه شده است.

قرار دادن باتری داخل بدنه سمعک باعث می‌شود که سمعک در برابر گرد و غبار و رطوبت مقاوم‌تر باشد. این نوع قرارگیری باتری به ایمنی و دوام بیشتر سمعک کمک می‌کند. با‌این‌‌حال، با توجه به قرارگیری باتری در سمعک، در بیشتر مدل‌ها کاربر یا شنوایی‌شناس نمی‌تواند آن را تعویض کند. برای تعویض باتری قابل‌شارژ باید سمعک به نمایندگی شرکت تولیدکننده ارسال شود.

باتری لیتیوم-یون بین 4 تا 6 سال عمر متوسط دارد، یعنی با کاهش عملکرد باید باتری را تعویض کنید. مانند تمام دستگاه‌هایی که از باتری‌های لیتیوم-یون (مانند آی‌فون) استفاده می‌کنند، باتری همچنان کار می‌کند، اما ظرفیت آن با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

۷ روز امتحان کنید

مزایای سمعک‌های قابل‌شارژ لیتیوم-یون

عدم نیاز به تعویض باتری. دیگر لازم نیست نگران هزینه باتری، حمل و تعویض باتری‌های یک‌بار مصرف باشید. به‌ویژه برای کسانی که مهارت دستی خوبی ندارند.

24 ساعت. 24 ساعت استفاده مداوم، شامل ساعت‌ها پخش مستقیم صدا (صحبت کردن با تلفن همراه، گوش دادن به تلویزیون، موسیقی و غیره …)، با یک بار شارژ.

شارژ آسان. به‌سادگی سمعک‌های خود را در شارژر قرار دهید و صبح آن‌ها را بردارید و استفاده کنید-بدون هیچ‌زحمتی.

درجه محافظت (IP) بالا. ازآنجاکه باتری لیتیوم-یون کاملا داخل سمعک درزبندی شده است، سمعک‌ها در برابر گرد و غبار و رطوبت مقاوم‌تر هستند، باعث کاهش مشکلات مربوط به نگهداری، بهبود عملکرد و افزایش عمر سمعک می‌شود.

سمعک‌های قابل‌شارژ لیتیوم-یون

معایب سمعک‌های قابل‌شارژ لیتیوم-یون

بدنه یکپارچه.  وقتی از سمعک استفاده می‌کنید اگر باتری قابل‌شارژ آن تمام شود، نمی‌توانید از باتری یک‌بار مصرف عادی استفاده کنید. هنگامی که باتری لیتیوم-یون به پایان عمر خود برسد (4 تا 5 سال)، کاربر نمی‌تواند آن را تعویض کند- نیاز به تعویض توسط شرکت تولیدکننده است.

محدودیت‌ توان. اگر انتقال صدا از سایر دستگاه‌ها به سمعک زیاد انجام شود، برای نمونه از تلفن همراه، احتمال دارد باتری قابل‌شارژ زودتر از 24 ساعت تخلیه شود.

اندازه. باتری لیتیوم-یون بزرگتر از باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف روی-هوا (zinc-air) است، به همین دلیل سمعک کمی بزرگتر می‌شود- اگرچه هنگام استفاده از نظر راحتی در پشت گوش با هم تفاوتی ندارند.

ایمنی. باتری لیتیوم-یون سمی است و سمعک‌ها برای بلع به اندازه کافی کوچک هستند. این خطر بالقوه‌ای برای کودکان و حیوانات خانگی ایجاد می‌کند. علاوه بر این، باتری لیتیوم-یون در صورت آسیب‌دیدگی شدید ممکن است آتش بگیرد.

آیا باتری‌های لیتیوم‌-یون سمعک قابل‌شارژ قابل اشتعال هستند؟

باتری‌های لیتیوم‌-یون سمعک بسیار ایمن هستند، زیرا همیشه داخل سمعک درزبندی می‌شوند. اگر پوسته سمعک شکست، باید استفاده از سمعک را متوقف کرده و آن را تعمیر کنید.

آیا در سفر با باتری‌های لیتیوم‌-یون سمعک قابل‌شارژ محدودیتی وجود دارد؟

برخی از محصولات الکترونیکی با باتری‌های لیتیوم‌-یون بزرگ‌تر را نمی‌توان در چمدان‌های چک‌شده رها کرد. اما سمعک‌های لیتیوم‌-یون بررسی‌های ایمنی را پشت سر گذاشته‌اند، این به شما امکان می‌دهد، آن‌ها را در چمدان قرار دهید. همچنین می‌توانید از سمعک خود در هواپیما و دیگر وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنید.

سمعک پشت گوشی BTE
مشاهده کنید!

سمعک قابل‌شارژ نقره-روی

سال 2020، تمام تولیدکنندگان پیشرو در زمینه سمعک باتری‌های نقره-روی را کنار گذاشتند و در عوض طیف کاملی از مدل‌های لیتیوم-یون را ارائه دادند.

مانند لیتیوم-یون، باتری‌های نقره-روی برای یک روز، مصرف انرژی را تامین می‌کنند. با وجود این، باتری‌های سمعک شارژی نقره-روی با بدنه سمعک یکپارچه نیستند و با آن درزبندی نمی‌شوند، به این معنا که اگر شما شارژ کردن سمعک خود را فراموش کردید، می‌توانید به‌راحتی از یک باتری یک‌بار مصرف استفاده کنید. علاوه بر این، نقره-روی پایدارتر از لیتیوم-یون است و در صورت آسیب دیدن منفجر نخواهد شد.

برخی از تولیدکنندگان، مانند اتیکن (Oticon) و یونیترون (Unitron)، سمعک‌های قابل‌شارژ نقره-روی خود را سازگار کرده‌اند. اگر اکنون از سمعک Moxi Fit یا Opn miniRITE استفاده می‌کنید، می‌توانید کیت خریداری کرده و سمعک خود را شارژی کنید.

سمعک قابل‌شارژ نقره-روی

مزایای سمعک‌های قابل‌شارژ نقره-روی

انعطاف‌پذیری. ازآنجاکه باتری‌های نقره-روی قابل‌جداشدن هستند، در مواقع اضطراری می‌توانید به‌راحتی باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف را جایگزین آن‌ها کنید. سمعک‌ها می‌توانند با باتری یک‌بار مصرف کار کنند تا زمانی‌که فرصت کنید و آن‌ها را شارژ کنید. علاوه بر این، شما می‌توانید باتری‌های نقره-روی قدیمی را خودتان تعویض کنید، بدون این‌که نیاز باشد سمعک را به نمایندگی شرکت ارسال کنید.

عدم نیاز به تعویض باتری. دیگر لازم نیست نگران هزینه باتری، حمل و تعویض باتری‌های یک‌بار مصرف باشید. به‌ویژه برای کسانی که مهارت دستی خوبی ندارند.

24 ساعت. تا 24 ساعت استفاده مداوم، شامل 5 ساعت انتقال صدا از دستگاه‌های بلوتوث‌دار با یک‌بار شارژ.  

شارژ آسان. به‌سادگی سمعک‌های خود را در شارژر قرار دهید و صبح آن‌ها را بردارید و استفاده کنید-بدون هیچ‌زحمتی.

ایمنی. باتری نقره-روی غیرقابل‌اشتعال، غیرسمی و 100% قابل بازیافت است.

اندازه کوچکتر. چگالی انرژی بالاتر، یعنی باتری نقره-روی نسبت به باتری قابل‌شارژ لیتیوم-یون کوچکتر است. بنابراین اندازه سمعک‌ هم کوچکتر و مخفی‌تر می‌شود.

سازگار با گذشته. فناوری نقره- روی با گذشته سازگار است، بدین معنا که ممکن است شما بتوانید سمعک‌های فعلی خود را به سمعک‌های قابل‌شارژ ارتقا دهید.

سمعک قابل شارژ نقره روی

معایب سمعک‌های قابل‌شارژ نقره-روی

سالی یک‌بار تعویض. باتری‌های نقره-روی باید سالی یک‌بار تعویض شود که این امر نشان‌دهنده هزینه مداوم  است. با وجود این، با توجه به این‌که قیمت این باتری نسبتا پایین است، هزینه چهار یا پنج بار (طی 4 یا 5 سال) خرید باتری احتمالا با هزینه تعویض باتری لیتیوم-یون یکسان است.

احتمال گم شدن. احتمال دارد باتری‌های نقره-روی گم شوند، به علت این‌که با بدنه سمعک یکپارچه نیستند، نیاز به تعویض سالانه دارند و در مواردی هم ممکن است از باتری‌های یک‌بار مصرف روی-هوا به جای آن‌ها استفاده ‌شود.

محدودیت‌ توان. اگر انتقال صدا از سایر دستگاه‌ها به سمعک زیاد انجام شود، برای نمونه از تلفن همراه، احتمال دارد باتری قابل‌شارژ زودتر از 24 ساعت تخلیه شود.

سمعک نامرئی
مشاهده کنید!

نسل دوم ZPower

در سال 2019، ZPower نسل دوم باتری شارژی را برای سمعک‌های قابل‌شارژ نقره-روی ارائه کرد. این باتری‌های جدید قوی‌تر و قابل‌اطمینان‌تر هستند.

طبق گفته شرکت ویدکس (Widex)، نسل دوم باتری قابل‌شارژ ZPower در مقایسه با سایر باتری‌های شارژی سایز 312 بیشترین ظرفیت انرژی را دارد. این باتری بیش از 20% از سایر باتری‌های قابل‌شارژ بهتر عمل می‌کند و بدون از دست دادن ظرفیت قابل‌توجهی می‌توان باتری را صدها بار شارژ کرد. نسل دوم باتری قابل‌شارژ ZPower اکنون طراحی بهتری دارد تا از قدرت کافی برای استفاده کامل در یک روز برخوردار باشد.

باتری سمعک شارژی ZPower همراه با پوشش اضافی ارائه می‌شود و باعث حفاظت بیشتر قطعات فلزی مهم در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی می‌شود. بنابراین کاربران می‌توانند در هر شرایط جوی بیرون بروند و احساس اطمینان کنند که سمعک‌های آن‌ها بدون هیچ مشکلی کار می‌کنند.

سمعک‌های قابل‌شارژ انواع برندها

سمعک ویدکس
سمعک اتیکن
سمعک برنافون
سمعک ریساند
سمعک استارکی
سمعک یونیترون
سمعک زیمنس
سمعک فوناک

عمر باتری و زمان کارکرد

هنگام استفاده از سمعک­‌های قابل‌شارژ، عمر باتری یکی از اولین نگرانی­‌هایی است که به ذهن می‌­رسد. سمعک شما با یک بار شارژ چقدر دوام می‌­آورد؟ باتری­‌های شارژی در سمعک­‌ها در واقع از نظر زمان کارکرد بسیار بهتر از حد انتظار هستند و این به لطف بهینه­‌سازی دقیق مصرف انرژی توسط شرکت­‌های تولیدکننده سمعک است. در مقایسه با هدفون‌های بی‌سیم که معمولا فقط 4 تا 8 ساعت دوام می‌آورند، سمعک‌ها بسیار جلوتر هستند و زمان کارکردشان در محدوده 18 تا 30 ساعت است.

شارژ باتری و زمان استفاده بر اساس مدل

مدل زمان استفاده زمان شارژ کامل
Resound Omnia and One 30 ساعت 3 ساعت
Customs by Resound 24 ساعت 3 ساعت
Beltone Achieve and Imagine 30 ساعت 3 ساعت
Phonak Lumity and Paradise 18 ساعت 3 ساعت
Phonak Marvel 24 ساعت 3 ساعت
Unitron Blu 18 ساعت 3 ساعت
Oticon More، Opn S و Zircon 24 ساعت 3 ساعت
Starkey Edge AI، Livio ، و Muse iQ 24 ساعت 3 ساعت
Widex Moment 20 ساعت 4 ساعت
Widex Moment Sheer sRIC RD 29 ساعت 4 ساعت
Signia Styletto AX 20 ساعت 4 ساعت
Signia Pure Charge&Go AX 24-36 ساعت 4 ساعت
Signia Pure Charge&Go X 21 ساعت 3-4 ساعت
Signia Styletto X 19 ساعت 4 ساعت
Signia Active X 26 ساعت 3 ساعت

فرض بر تخمین زمان استفاده بدون پخش بی‌سیم (بلوتوث) است. برآوردهای مربوط به پخش بی‌سیم در زیر آمده است.

هنگام مطالعه زمان کارکرد که توسط تولیدکنندگان سمعک منتشر شده است، باید به عوامل زیادی توجه کرد. برخی از عواملی که منجر به کاهش زمان کارکرد می­‌شوند عبارتند از:

  • پخش بی­‌سیم صدا: اگر صدای دیگر دستگاه‌های صوتی را به‌صورت بی­‌سیم در سمعک پخش کنید، این کار باعث کاهش زمان کارکرد سمعک شما می­‌شود. این شامل پخش صدای با بلوتوث می‌­شود، اما هم­چنین شامل استفاده از لوازم جانبی بی‌سیم مانند کنترل از راه دور نیز می‌شود. در هر بار پخش صوتی از تلفن همراه، تلویزیون، آی‌پد یا دیگر لوازم جانبی بی‌سیم به سمعک مقدار قابل‌توجهی انرژی استفاده می‌شود. ارتباط بی‌سیم همچنین هنگامی اتفاق می‌افتد که سمعک‌های چپ و راست شما با یکدیگر تبادل صوتی یا داده می‌کنند. بسیاری از سمعک‌ها برای ایجاد راحتی و بهره‌مندی بیشتر در محیط‌های پُر سر و صدا، ارتباط بی‌سیم را حفظ می‌کنند. هرچه بیشتر پخش یا ارتباط صوتی داشته باشید باتری شارژی زودتر تخلیه می‌شود.
  • ویژگی‌های سمعک: سمعک‌های مدرن برای ارائه صدای واضح‌تر و شفاف‌تر دارای طیف وسیعی از ویژگی‌های پیشرفته هستند. فناوری‌هایی مانند سیستم کاهنده نویز و حذف فیدبک و همچنین کنترل و پردازش صدا با پردازنده کامپیوتری. این فرایندهای فعال باعث افزایش مصرف انرژی و در نتیجه تخلیه بیشتر باتری می‌شود. این ویژگی‌ها نه تنها در بین سمعک‌ها بلکه بین کاربران متفاوت است. برای نمونه، مدار حذف فیدبک در سمعک فردی با کم شنوایی شدیدتر ممکن است نسبت به کسی که کم شنوایی کمتری دارد، بیشتر فعال شود. بنابراین مصرف باتری بیشتر و زمان کارکرد آن کوتاه‌تر می‌شود.

  • قدرت بلندگو (رسیور): وقتی متخصص شنوایی سمعک شما را تنظیم می‌کند، ممکن است نیاز به انتخاب بلندگو با قدرت بیشتر با توجه به شدت کم­ شنوایی شما داشته باشد. بلندگوهای پرقدرت انرژی بیشتری مصرف می­‌کنند و زمان کارکرد باتری شارژی را کاهش می­‌دهند.
  • شدت کاهش شنوایی: اگر متخصص شنوایی شما مجبور است صدا را برای رفع نیازهای شما افزایش دهد، این کار به­‌طور مداوم از باتری بیشتری استفاده می­‌کند. هنگامی که صدای سمعک‌های خود را بیشتر می‌کنید، سمعک‌ها باتری را با سرعت بیشتری تخلیه می‌کنند. کسانی که کم شنوایی شدیدتری دارند، برای بلندی صدا کافی، تقویت بیشتری لازم دارند. متاسفانه، این نیز به معنای مصرف بیشتر انرژی است. همچنین، اگر یک گوش نسبت به گوش دیگر کم شنوایی بیشتری داشته باشد، ممکن است عمر باتری در گوش ضعیف‌تر کوتاه‌تر باشد.
  • عمر باتری: پس از یک یا دو سال، باتری شما مانند روز اول شارژ نخواهد داشت. این ماهیت باتری­‌های لیتیوم‌-یون است و اگر دیگر به شما کمک نمی­‌کنند باید انتظار داشته باشید که پس از چند سال باتری­‌های خود را تعویض کنید.
  • محیط صوتی: اگر زمان بیشتری را در محیط‌های پُر سر و صدا می‌گذرانید، سمعک‌های شما باید پردازش صدای بیشتری را انجام دهند تا صدایی واضح‌­تر ارائه کنند و این کار باتری را در مقایسه با محیط‌های ساکت‌ترسریع‌تر تخلیه می‌کند.

سوال مهم دیگری که ممکن است داشته باشید این است که «باتری­‌های شارژی قبل از نیاز به تعویض چقدر دوام می‌­آورند؟» این یک سوال عالی است و پاسخ این است که بستگی به سازنده سمعک دارد. همان­‌طور که در بالا ذکر شد، همه باتری‌ها با گذشت زمان توانایی شارژ شدن خود را از دست می‌دهند، بنابراین یستگی دارد به نیازها و سبک زندگی شما (از نظر ساعات استفاده روزانه)، ظرفیت روز اول و میزان خرابی باتری‌های خاصی که استفاده می‌کنید. تولیدکنندگان سمعک اغلب چند سال عمر مورد انتظار باتری (معمولا حدود 5 سال) را مطرح می‌­کنند، اما بسته به عوامل بالا ممکن است باتری­‌های شارژی برای شما بیشتر یا کم­تر عمر کنند.

با توجه به این واقعیت، اگر متوجه شوید که سمعک شما به همان سرعتی که اولین بار آن را خریداری کردید شارژ نمی­‌شود و یا دوام نمی­‌آورد، ممکن است به فکر تعویض باتری­‌های قابل‌شارژ سمعک خود باشید.

ما سعی کرده‌­ایم تا حد امکان اطلاعات تولیدکنندگان را جمع آوری­ کنیم و با گذشت زمان به این لیست اضافه خواهیم کرد. اگر نظر مخالفی با هر یک از اطلاعات ذکر شده در زیر دارید، این صفحه را نشانه‌گذاری کنید و در بخش دیدگاه در زیر نظر بدهید! با تشکر.

بهترین سمعک‌های شارژی سال 2023

سمعک شارژی اتیکن

سمعک شارژی مور اتیکن (Oticon More)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 دقیقه شارژ برای 6 ساعت استفاده
  • 24 ساعت عمر کل باتری در صورت شارژ کامل

سمعک شارژی زیرکن اتیکن (Oticon Zircon)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 24 ساعت عمر باتری در صورت شارژ کامل
  • شارژر قابل‌حمل با 3 بار شارژ کامل ارائه می‌دهد و می­‌تواند بدون سمعک در 4 ساعت یا با سمعک در 8 ساعت شارژ شود

سمعک شارژی اُپی‌اِن اس اتیکن (Oticon Opn S)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 دقیقه شارژ برای 6 ساعت استفاده
  • 24 ساعت عمر کل باتری در صورت شارژ کامل

سمعک شارژی ویدکس

سمعک شارژی مومنت ویدکس (Widex Moment)

  • 4 ساعت تا شارژ کامل
  • 20 ساعت عمر کل باتری در صورت شارژ کامل
  • شارژ 30 دقیقه‌­ای برای 4 ساعت استفاده

سمعک شارژی مومنت شییر ویدکس (Widex Moment Sheer or sRIC R D)

  • 4 ساعت برای شارژ کامل
  • عمر باتری 29 ساعت در صورت شارژ کامل یا 16 ساعت با 8 ساعت پخش صدا
  • شارژ 30 دقیقه‌­ای برای 4 ساعت استفاده

سمعک شارژی ریساند

سمعک شارژی آمنیا ریساند (Resound Omnia)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 و 28 ساعت عمر باتری در هنگام شارژ کامل به‌­ترتیب برای بلندگوهای HP/UP و MM
  • شارژر عالی حداقل 3 بار شارژ کامل 2 سمعک را ارائه می‌­دهد

سمعک شارژی داخل گوشی سفارشی (Customs by Resound)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • عمر باتری 24 ساعت با یک بار شارژ حتی در هنگام پخش
  • طراحی ویژه ورودی شارژر که با شکل سفارشی سمعک مطابقت دارد

سمعک شارژی وان ریساند (Resound One)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • شارژ 30 دقیقه‌­ای برای 8 ساعت استفاده
  • 30 ساعت عمر کل باتری در صورت شارژ کامل
  • 24 ساعت در صورت 12 ساعت پخش

سمعک شارژی بلتون

سمعک شارژی اچیو بلتون (Beltone Achieve)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 و 28 ساعت عمر باتری در هنگام شارژ کامل به‌­ترتیب برای گیرنده­های HP/UP و MM
  • شارژر عالی حداقل 3 بار شارژ کامل 2 سمعک را ارائه می‌­دهد

سمعک شارژی ایمجین بلتون (Beltone Imagine)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • شارژ 30 دقیقه‌­ای برای 8 ساعت استفاده
  • 30 ساعت عمر کل باتری در صورت شارژ کامل
  • 24 ساعت در صورت 12 ساعت پخش بی‌سیم صدا

سمعک شارژی سیگنیا (زیمنس)

سمعک شارژی استایلتو ای‌ایکس سیگنیا (Signia Styletto AX)

  • 4 ساعت برای شارژ کامل
  • 20 ساعت کل عمر باتری در صورت شارژ کامل
  • 30 دقیقه شارژ برای 5 ساعت استفاده

سمعک شارژی پیور ای‌­ایکس سیگنیا (Signia Pure Charge&Go AX)

  • 4 ساعت برای شارژ کامل
  • تا 36 ساعت در صورت استفاده از مدل بزرگ­تر (T AX) با تله‌­کویل (T-coil) یا حداکثر 24 ساعت برای نسخه کوچک­تر بدون تله‌­کویل (AX)، شامل 5 ساعت پخش
  • 3 مدل شارژر: استاندارد، قابل‌حمل و Dry&Clean

سمعک شارژی اکتیو ایکس سیگنیا (Signia Active X)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 26 ساعت کل عمر باتری در صورت شارژ کامل
  • شارژ 30 دقیقه‌­ای حدود 5 ساعت استفاده را فراهم می­‌کند
  • شارژ قابل‌حمل می‌­تواند 3 شارژ اضافی را فراهم کند

سمعک شارژی استایلتو ایکس سیگنیا (Signia Styletto X)

  • 4 ساعت برای شارژ کامل
  • شارژ 30 دقیقه­‌ای برای 5 ساعت استفاده
  • 19 ساعت عمر باتری بدون پخش در صورت شارژ کامل
  • 16 ساعت با 5 ساعت پخش

سمعک شارژی پیور ایکس سیگنیا (Signia Pure Charge&Go X)

  • 3-4 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 دقیقه شارژ برای 6 ساعت استفاده
  • عمر باتری 21 ساعت در صورت شارژ کامل
  • 19 ساعت با 5 ساعت پخش

سمعک شارژی استارکی

سمعک‌های شارژی ایوالو AI، لیویو AI و میوز iQ استارکی (Starkey Evolv AI, Livio AI, and Muse iQ)

  • کمتر از 3 ساعت برای شارژ کامل
  • شارژ 7 دقیقه‌­ای برای 3.5 ساعت استفاده
  • 24 ساعت عمر کل باتری در صورت شارژ کامل
  • باتری حداقل 3 سال دوام می‌­آورد

سمعک شارژی فوناک

سمعک شارژی لومیتی فوناک (Phonak Lumity)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 18 ساعت عمر کل باتری در صورت شارژ کامل
  • شارژر قابل‌حمل دارای 3 شارژ اضافی است

سمعک شارژی مارول فوناک (Phonak Marvel)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 دقیقه شارژ برای 6 ساعت استفاده
  • عمر باتری 24 ساعت در صورت شارژ کامل، شامل 80 دقیقه پخش صدا
  • انتظار می­‌رود باتری­‌ها 6 سال عمر کنند

سمعک شارژی پارادایس فوناک (Phonak Paradise)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 دقیقه شارژ برای 6 ساعت استفاده
  • 16 ساعت شامل 4 ساعت پخش بلوتوث و 4 ساعت پخش اتصال تلویزیون
  • انتظار می­‌رود باتری­‌ها 6 سال عمر کنند

سمعک‌های اودئو B-R، بولرو B-PR، نایدا B-RIC، اسکای B-PR فوناک (Phonak Audeo B-R, Bolero B-PR, Naida B-RIC, Sky B-PR)

  • 2 ساعت برای شارژ کامل
  • 30 دقیقه شارژ برای 6 ساعت استفاده
  • عمر باتری 24 ساعت در صورت شارژ کامل با 80 دقیقه زمان پخش بی­‌سیم
  • انتظار می‌­رود باتری­‌ها 6 سال عمر کنند

سمعک شارژی یونیترون

سمعک شارژی ماکسی بلو B-R یونیترون (Unitron Moxi Blu B-R)

  • 3 ساعت برای شارژ کامل
  • 18 ساعت عمر باتری معمولی در صورت شارژ کامل
  • شارژ 30، 60 و 90 دقیقه‌­ای برای 30، 50 و 80 درصد شارژ

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس