سمعک ریک یا رایت (RIC/RITE)

سمعک‌های رسیور در کانال (Receiver-in-canal) یا ریک (RIC)، گاهی‌اوقات رسیور در گوش (Receiver-in-the-ear) یا رایت (RITE) نامیده می‌شوند. این سمعک‌ها پشت گوش قرار می‌گیرند و صدا را مستقیم به داخل گوش انتقال می‌دهند. رسیور (بلندگو) بیرون از خود سمعک و در مجرای گوش قرار می‌گیرد. سمعک و رسیور ازطریق سیم نازکی به هم متصل می‌شوند.

سمعک‌های RIC/RITE سه قسمت دارند:

  1. محفظه خیلی کوچک که پشت گوش قرار می‌گیرد.
  2. سیم خیلی نازکی که قسمت پشت گوش را به رسیور متصل می‌کند.
  3. رسیور که داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد.

باتری سمعک‌های RITE و RIC با توجه به طراحی و اندازه سمعک ممکن است، باتری سمعک سایز 10 (زرد رنگ)، سایز 312 (قهوه‌ای رنگ)، سایز 13 (نارنجی رنگ) یا باتری شارژی باشد. به‌طور معمول طول عمر باتری 10 پنج تا هفت روز، باتری 312 هشت تا ده روز و باتری 13 ده تا پانزده روز است. البته با توجه به شدت کم شنوایی و سطح تکنولوژی سمعک و تعداد ساعاتی که در روز فرد از سمعک استفاده می‌کند، طول عمر باتری می‌تواند متفاوت باشد.

قیمت سمعک ریک  (RIC/RITE)

سوال اصلی همیشه درمورد هزینه سمعک­‌های ریک یا رایت است. به‌­طور معمول، هیچ گاه تفاوتی در قیمت مدل‌­های سمعک‌های ریک با سایر انواع سمعک (نامرئی و پشت گوشی) در همان سطح تکنولوژی وجود ندارد. بنابراین اگر سمعک­‌های ریک را به­‌جای هرسمعک دیگری که در همان محدوده یا سطح تکنولوژی باشد انتخاب کنید، هزینه اضافه‌تری پرداخت نخواهید کرد.

معمولا کمپانی‌های تولیدکننده سمعک از تکنولوژی پایه (Basic)، متوسط (Mid-Range)، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium) در این سمعک‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین قیمت سمعک ریک یا رایت با توجه به سطح تکنولوژی پردازشگر و ویژگی‌های به‌کار رفته در آن تعیین می‌شود.

  • قیمت سمعک ریک/رایت با سطح تکنولوژی پایه: 4,000,000 تومان تا 5,000,000 تومان
  • قیمت سمعک ریک/رایت با سطح تکنولوژی متوسط: 5,000,000 تومان تا 6,000,000 تومان
  • قیمت سمعک ریک/رایت با سطح تکنولوژی پیشرفته: 7,000,000 تومان تا 9,000,000 تومان
  • قیمت سمعک ریک/رایت با سطح تکنولوژی عالی: 10,000,000 تومان تا 12,000,000 تومان

سمعک ریک یا رایت (RIC RITE)

سمعک­‌های رسیور داخل کانال یا رسیور در گوش، به دلیل کوچک بودن، ظرافت و تنوع بالای آن­‌ها، محبوبیت فوق­العاده‌­ای بین متخصصان و مصرف­‌کنندگان دارند. از زمان معرفی آن­‌ها، محبوبیت‌­شان افزایش یافته است و بخش عمده‌­ای از فروش جهانی سمعک را تشکیل می‌­دهند. مانند هرچیز دیگری در زندگی، این سمعک­‌ها مزایا و معایب خود را دارند.

در مورد این سمعک‌ها سوالات زیادی از ما پرسیده شده است، بنابراین تصمیم گرفتیم همه آن­‌ها را در این صفحه پاسخ دهیم. در ادامه می‌­توانید متداول‌ترین سوالات و پاسخ­‌ها، و همچنین مزایا و معایب این سمعک‌ها را مطالعه کنید.

تفاوت رسیور در کانال (مجرا) و رسیور در گوش چیست؟

تفاوت زیادی وجود ندارد. بعضی از تولیدکنندگان آن­‌ها را رسیور در کانال یا ریک (RIC) و بعضی دیگر رسیور در گوش یا رایت (RITE) می‌نامند. این تنها تفاوت است و این دو واژه دقیقاً مفهوم یکسان دارند.

کدام برندها، سمعک­‌های RIC/RITE تولید می‌کنند؟

هربرندی حداقل چند مدل سمعک رسیور در کانال دارد. بیشتر آن‌­ها وایرلس (بی‌سیم) و برخی شارژی (قابل‌شارژ) هستند. برای این مدل هم گزینه‌­های کمی برای انتخاب نخواهید داشت.

RIC or RITE

رسیور در کانال به چه معناست؟

به بلندگو سمعک، رسیور گفته می­‌شود؛ در این جا به این معنی است که رسیور یا بلندگو در مجرای گوش شما قرار می‌گیرد. رسیور توسط سیم الکترونیکی به بدنه اصلی سمعک ریک متصل می‌شود. این مسئله به مزایای سمعک اضافه می‌کند، اما می‌­تواند باعث مشکلاتی شود؛ مزایا شامل صدای بهتر در ازای تقویت کمتر است و مشکل این است که جرم گوش یا رطوبت می‌­تواند رسیور را از بین ببرد.

تعویض رسیور در RIC/RITE

تعویض رسیور (بلندگو) در سمعک ریک یا رایت بسیار ساده است. در برخی موارد، رسیور قدیمی را به‌سادگی از سمعک در جایی که به آن متصل می‌شود بیرون آورده و رسیور جدید را به داخل فشار می‌دهید. این کار همانند دوشاخه و پریز برق است و واقعاً آسان است. در سایر موارد، شما باید یک پین را با ابزار یا جسم تیزی حرکت دهید یا بیرون بکشید و رسیور قدیمی را بیرون بیاورید. به‌سادگی بلندگو جدید را وارد کنید و سپس پین را به عقب بکشید. می­‌توانید فیلم­های مربوط به روند کار را در اینترنت پیدا کنید.

کوچکترین سمعک RIC

اکنون، بیشتر برندها سمعک‌های ریک را در اندازه‌های مختلف تولید می‌کنند. سمعک‌های ریک کوچک محبوب و پُِر طرفدار هستند، اما نسبت به رطوبت و عرق پشت گوش مقاومت کمتری دارند.

تفاوت سمعک­‌های RIC با سمعک‌های پشت گوشی (BTE)

اغلب از ما سوال می‌­شود که سمعک ریک بهتر است یا پشت گوشی؟ پاسخ ساده نیست و بستگی دارد به نوع و میزان کاهش شنوایی شما، میزان جرم گوش شما و این‌که چه ویژگی‌هایی نیاز دارید. سمعک­‌های ریک نسبت به سمعک‌های پشت گوشی می­‌توانند از قابلیت اطمینان کمتری برخوردار باشند، اما مشکلاتی که معمولاً پیش می­‌آید، تا حدی قابل پیشگیری است و در برخی موارد به‌سادگی قابل حل است.

سمعک ریک ظریف است و اغلب می‌­تواند تا محدوده کم شنوایی شدید را پوشش دهد. سمعک پشت گوشی معمولا بزرگتر است و ظرافت کمتری دارد. همچنین سمعک پشت گوشی از لوله و قالب استفاده می‌­کند، اما سمعک ریک فقط دارای سیم باریک و پروب (dome) پلاستیکی یا قالب کوچک است. بلندگو سمعک ریک ممکن است از کار بیفتد، درحالی‌که احتمال خراب شدن هرقسمتی در پشت گوشی بسیار کم است. سمعک‌های پشت گوشی معمولاً بسیار قابل اطمینان‌ترند.

جوانب مثبت و منفی سمعکهای RIC-RITE

جوانب مثبت و منفی سمعک‌­های RIC/RITE

همانند بسیاری از چیزها در زندگی، سمعک‌­های RIC/RITE نیز موافقان و مخالفانی دارند. بیایید نگاهی عمیق‌­تر به آن­‌ها بیندازیم. ابتدا بیایید نگاهی به مزایای این سمعک‌ها بیندازیم.

مزایای سمعک‌های ریک یا رایت

  • ظرافت

این سمعک‌­ها دستگاه‌­های بسیار ظریفی هستند. اگرچه بدنه این سمعک‌­ها پشت گوش قرار می‌گیرد، اما در حالت عادی بسیار کوچک و ظریف هستند. این سمعک‌ها از نظر ظاهری جلب توجه نمی­‌کنند، مگر این­‌که کسی با دقت در حال بررسی آ‌‌ن­‌ها باشد. سیمی که از بدنه سمعک به داخل مجرای گوش منتقل می‌شود، باریک است و باید در امتداد چین صورت شما در گوش قرار بگیرد، بنابراین تقریباً قابل‌توجه نیست. به دلیل این دو واقعیت، این سمعک‌­ها از ظریف­‌ترین سمعک­‌های موجود هستند.

  • تعویض ساده بلندگو

ازآنجا‌که بلندگو سمعک قابل تعویض است، این سمعک‌­ها م‌ی­توانند کم شنوایی‌های مختلف، از ملایم تا شدید را پوشش دهند. این همچنین به این معنی است که اگر بلندگو خراب شود، که اتفاق می‌­افتد، به‌راحتی با بلندگو جدید جایگزین می‌­شود، یعنی سمعک لازم نیست برای تعویض بلندگوبه لابراتوار فرستاده شود و اگر شنوایی‌شناس بلندگو یدکی داشته باشد، می‌­توان تعویض بلندگو را فوری در کلینیک انجام داد؛ یا اگر مهارت کافی داشته باشید می­‌توانید خودتان این کار را انجام دهید.

معایب سمعک‌های ریک یا رایت

  • مشکلات بلندگو در سمعک‌­های RIC/RITE

این‌که گیرنده در مجرای گوش قرار می­‌گیرد، مانند چاقوی دولبه است. این قرارگیری، آن را در معرض محیط مرطوب و جرم گوش برای قطعات الکترونیکی قرار می‌­دهد. مجرای گوش شما گرم و روغنی است، همه چیزهایی که قطعات الکترونیکی معمولا دوست ندارند.

تولیدکنندگان برای محافظت از بلندگوها با مواد پوشش نانو، پوسته­‌های محصور و بسته و محافظ­‌های جرم گوش (فیلتر) تلاش زیادی می­‌کنند. بااین‌حال، به­‌طور طبیعی جرم وارد بلندگو می­‌شود، مگر این­‌که از بلندگو به‌خوبی مراقبت کنید و مرتب لزوم فیلتر سمعک را تعوض کنید.

در بهترین حالت، این مسئله فقط می‌­تواند خروجی صدا را مسدود کند و در بدترین حالت، می‌­تواند به درون بلندگو نفوذ کرده و آن را از بین ببرد. جرم و رطوبت عامل مرگ بلندگوها است. خوشبختانه، در برخی موارد، بلندگوها به‌راحتی توسط شنوایی‌شناس شما تعویض می‌­شوند، اما پس از پایان گارانتی، ممکن است مجبور شوید هزینه‌­ای برای آن­‌ها پرداخت کنید. گرچه هزینه بلندگوها متفاوت است، اما گران نیستند. البته اگر مرتب آن­‌ها را تعویض کنید، هزینه‌­ها افزایش می­‌یابد. اگر این مدل سمعک به شما توصیه شده است فقط از مشکلات بلندگو مطلع باشید.

  • شاید خیلی کوچک!

همان­‌طور که گفتم، سمعک­‌های ریک و رایت دستگاه‌­های بسیار کوچک و ظریفی هستند. به‌­طور معمول هرچه سمعک کوچکتر باشد، باتری آن­ نیز کوچکتر می‌­شود. اندازه سمعک و اندازه باتری می­‌تواند مشکلاتی را برای افراد مبتلا به مشکلات مهارت دستی ایجاد کند.

ایده کلی تهیه سمعک این است که بتوانید آن­‌ها را استفاده کنید و از مزایای واقعی شنوایی بهتر بهره‌مند شوید. اگر در استفاده از آن­‌ها برای قرار دادن­‌شان در گوش مشکل دارید، چیزی که باید لذت‌بخش باشد می­‌تواند به‌راحتی به کاری ناامیدکننده و کلافه‌­کننده تبدیل شود. درمورد باتری­‌ها نیز باید همین را گفت؛ باتری­‌های کوچک می­‌توانند کابوسی برای افراد دارای مشکلات بینایی یا مهارتی باشند. بسیاری از تولیدکنندگان سمعک، سمعک­‌های RIC و RITE را در اندازه­‌های مختلف و با سایزهای مختلف باتری یا باتری شارژی­ ارائه می‌دهند.

موارد منع استفاده از سمعک‌های RIC/RITE

برخی از افراد هستند که نباید از این نوع سمعک‌­ها استفاده کنند. اگر پارگی پرده گوش دارید یا عمل ماستوئیدکتومی انجام داده‌­اید، این دستگاه‌­های شنوایی برای شما مناسب نیستند. همان­‌طور که می‌­دانید در صورت بروز این مشکلات، احتمال عفونت گوش میانی و ترشح مایعات افزایش می‌یابد. هرکدام از این شرایط، بلندگوهای سمعک‌ها را از بین می­‌برد. به دلیل ماهیت گوش‌های شما با این مشکلات، خرابی بلندگو مشکلی مداوم خواهد بود. همین مورد را می‌­توان برای افرادی که از ترشح گوش رنج می‌­برند یا مقدار زیادی جرم در گوش‌­شان تولید می‌شود بیان کرد؛ هردو وضعیت باعث مشکلاتی برای بلندگو سمعک می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

 در سمعک ساعی ما متعهد هستیم که بهترین خدمات را به شما ارائه دهیم، همراه ما باشید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.