قوی‌ترین سمعک‌های دنیا

قویترین-سمعک-های-دنیا

سمعک­‌های قوی، سمعک­‌هایی هستند که قدرت تقویت بالایی دارند، به این معنی که می­‌توانند صداها را بیشتر از سایر سمعک‌­ها تقویت کنند. این سمعک­‌ها معمولا برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق تجویز می‌­شوند، زیرا می­‌توانند صداها را به اندازه کافی تقویت کنند تا این افراد بتوانند گفتار و سایر صداهای محیط خود را بشنوند و درک کنند.

کم­ شنوایی یکی از شایع‌­ترین بیماری­‌هایی است که افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. طبق گفته موسسه ملی ناشنوایی و دیگر اختلالات ارتباطی امریکا، تقریبا یک نفر از هر سه نفر بین 65 تا 74 سال دچار کم­ شنوایی می­‌شود و تقریبا نیمی از افراد 75 سال و بالاتر مشکل شنوایی دارند.

هر درجه از کم‌ شنوایی می‌تواند چالش­‌برانگیز باشد، اما کم‌ شنوایی عمیق می‌تواند کیفیت زندگی فرد را به میزان قابل‌توجهی تحت تاثیر قرار دهد. بدون مداخله، کم‌ شنوایی عمیق ممکن است امنیت فرد را تضعیف کند و احساس ارتباط با مردم و دنیای اطراف را از بین ببرد.

افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق یا عمیق نسبت به درجات دیگر کم شنوایی مشکلات شنوایی بیشتری دارند. به‌دلیل این‌که این افراد معمولا باقیمانده شنوایی مفید کمی دارند.

 

برخی از افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق از دستگاه کاشت حلزون استفاده می‌کنند، اما‌ برخی دیگر که کاندیدای کاشت حلزون نیستند یا افرادی که فقط در یک گوش از دستگاه کاشت حلزون استفاده می‌کنند، از سمعک‌های خیلی‌قوی (super power) یا فراقوی (ultra power)استفاده می‌کنند. تعداد کمی هم از فن‌آوری وسایل کمک شنوایی (کاشت حلزون یا سمعک) استفاده نمی‌کنند و جزئی از جامعه ناشنوایان هستند.

سمعک هوشمند

اغلب برندها هنگام تولید سیستم پردازشی (پلتفرم) جدید، تمرکز کمتری روی سمعک‌های خیلی‌قوی می‌کنند، به همین دلیل تولید این سمعک‌های نسبت به سایر مدل‌ها کمتر است. بااین‌حال، برخی از کمپانی‌های بزرگ در زمینه تولید سمعک‌های بهتر و راه‌حل‌های جانبی برای کم شنوایی‌ شدید تا عمیق و عمیق در چند سال اخیر تمرکز بیشتری داشته‌اند. برندهای اتیکن (Oticon)، ریساند (Resound) و فوناک (Phonak) به‌طور مداوم قویترین سمعک‌ها را تولید می‌کنند و همواره محصولات جدیدی برای این میزان کم شنوایی ارائه می‌کنند.

بهترین سمعک برای کم شنوایی عمیق با بهترین سمعک برای فردی که مبتلا به کم شنوایی ملایم است، یا حتی فردی که دچار کم شنوایی شدید است، بسیار متفاوت است. سمعک‌های خیلی‌قوی یا فراقوی باید به‌گونه‌ای طراحی شود، که نیازهای خاص فرد مبتلا به کم شنوایی عمیق را برآورده سازد.

ما قصد داریم در این مقاله جدیدترین سمعک‌های قوی را معرفی کنیم و همچنین بهترین سمعک‌ها برای کم شنوایی شدید تا عمیق را بررسی کنیم، چرا ما معتقدیم که آن‌ها بهترین‌ها هستند و موارد دیگری که در کم شنوایی عمیق باید به آن‌ها توجه کرد.

سمعک‌­ها چقدر قوی هستند؟

افرادی که کم شنوایی شدید تا عمیق دارند از سمعک‌­هایی استفاده می­‌کنند که سمعک‌­های قوی (پاور)، خیلی‌قوی (سوپرپاور) یا فراقوی (اولتراپاور) نامیده می‌­شوند. این سمعک‌ها معمولا کمی بزرگ­تر از سایر سمعک‌ها هستند، اما مدل­‌هایی که به‌تازگی عرضه شده­‌اند، نشان داده‌­اند که فناوری سمعک­‌های قوی درحال کوچک‌تر شدن است و بنابراین خود دستگاه‌ها نیز درحال کوچک شدن هستند.

عوامل متعددی قدرت سمعک را تعیین می­‌کنند، ازجمله اندازه دستگاه، نوع فناوری استفاده‌­شده و سطح تقویتی که ارائه می‌­کند. برخی از سمعک‌های قوی بزرگ‌تر و قابل مشاهده‌تر از بقیه هستند، درحالی­‌که برخی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تاحد امکان کوچک و ظریف باشند.

مدار سمعک‌­های قوی

دلیل بزرگ­تر بودن سمعک‌­های قوی به‌دلیل نیاز به مدار بیشتر است. این سمعک­‌ها معمولا پشت گوش (BTE) و همچنین با قالب گوش سفارشی استفاده می­‌شوند و معمولا با باتری 675 یا باتری کوچک­تر 13 کار می­‌کنند.

سمعک‌های پشت گوشی انتخاب محبوبی برای سمعک‌های پرقدرت هستند، زیرا انعطاف‌پذیرتر هستند و بر اساس محل قرارگیری میکروفون، شخصی‌سازی بیشتر و دسترسی بیشتر به صداها را ارائه می‌دهند. برخی از ویژگی­‌های معمول سمعک­‌های قوی عبارتند از:

  • میکروفون­‌های متعدد: این میکروفون­‌ها به بهبود وضوح و جهت‌­یابی صدا کمک می­‌کنند و می‌­توانند درک گفتار را در محیط­‌های پر سروصدا برای کاربر آسان­تر کنند.
  • فناوری کاهش نویز: این فناوری به کاهش نویز پس‌زمینه کمک می‌کند و تمرکز کاربر روی صداهایی که می‌خواهد بشنود را آسان‌تر می‌کند.
  • تله‌­کویل: تله­‌کویل به سمعک این امکان را می‌­دهد تا به‌­صورت بی­‌سیم به دستگاه­‌هایی مانند تلفن، تلویزیون و سیستم‌­های آدرس عمومی متصل شود و در این مواقع شنیدن را برای کاربر آسان­‌تر می­‌کند.
  • تنظیمات برنامه چندگانه: این تنظیمات به کاربر این امکان را می‌­دهد که سمعک را برای محیط­‌های مختلف، ازجمله شرایط ساکت، پر سروصدا و همراه با موسیقی، شخصی‌­سازی کند.
کاشت حلزون
مشاهده کنید!

کم شنوایی شدید تا عمیق و عمیق چیست؟

طبق تقسیم‌بندی سازمان بهداشت جهانی (WHO)، اگر آهسته‌ترین صدایی که می‌توانید با گوش بهتر خود بشنوید بین 60 تا 80 دسی‌بل باشد، کم شنوایی شما شدید است. اگر این میزان حداقل 80 دسی‌بل باشد، کم شنوایی شما عمیق است.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا (CDC) فردی که مبتلا به کم‌ شنوایی عمیق است، قادر به شنیدن گفتار نیست و فقط صداهای بسیار بلند را می‌­شنود. کم‌ شنوایی ممکن است به­‌طور ناگهانی یا تدریجی رخ دهد و یک یا هر دو گوش را درگیر کند. سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان می‌کند که افراد مبتلا به ناشنوایی بیشتر مبتلا به کم‌ شنوایی عمیق هستند، خیلی کم می‌شنوند یا اصلا نمی‌شنوند.

در شنوایی‌شناسی معمولا تعریف دقیق‌تری به کار می‌رود، کسی که نمی‌تواند صدای کمتر از 90 دسی‌بل را بشنود، عمیق در نظر گرفته می‌شود.

نمودار میزان شنوایی

میزان کم شنوایی بر حسب دسی‌بل (dB)، شدت یا سطح ضعف شنوایی شما را توصیف می‌کند. فرد مبتلا به کم شنوایی عمیق قادر به شنیدن همه یا بیشتر صداها از جمله صداهای محیطی یا صداهای گفتاری نیست. این فقدان کامل شنوایی به حساب می‌آید و ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد یا به‌مرور زمان در اثر بیماری یا آسیب رخ دهد.

«افرادی که دچار کم شنوایی عمیق هستند، نمی‌توانند صداهای آهسته‌تر از حدود 90 دسی‌بل را بشنوند. در نظر داشته باشید مکالمه معمولی حدود 60 دسی‌بل است.»

همان‌طور که گفتیم، آسیب شنوایی بر اساس حساسیت بلندی صدا که بر حسب دسی‌­بل اندازه‌­گیری می‌شود، درجه‌­بندی می‌شود. فردی که مبتلا به کم‌ شنوایی شدید است می‌تواند صداهای بلندتر از 70 دسی‌­بل را بشنود، اما فردی که کم‌ شنوایی عمیق دارد قبل از این‌که بتواند آن را تشخیص دهد نیاز به صدایی با شدت حداقل 80 تا 90 دسی­‌بل دارد. نمونه­‌ای از صداهایی که 80 دسی­‌بل شدت دارند، ممکن است شبیه به صدای سشوار یا جاروبرقی قدیمی باشد.

فردی که دچار کم‌ شنوایی عمیق است ممکن است صداهای بسیار بلند مانند موتور هواپیما یا هشدارهای ترافیک یا آتش را نشنود. بسیاری از افراد مبتلا به کم‌ شنوایی عمیق نیاز دارند که صدا حتی بلندتر از 90 دسی‌بل باشد و برخی صداها ممکن است اصلا شنیده نشوند.

همچنین، بسیاری از افراد دارای کم‌ شنوایی شیب‌­دار هستند، به این معنا که ممکن است در فرکانس­‌های پایین کم‌ شنوایی شدید و در فرکانس‌­های بالا کم‌ شنوایی عمیق داشته باشند.

در مرحله اول، بیشتر افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق باید برای استفاده از دستگاه کاشت حلزون ارزیابی ‌شوند. شما نیز ممکن است برای عمل کاشت حلزون کاندید ایده‌آلی باشید. برخی از افراد این کار را انجام می‌دهند و نتایج خوبی می‌گیرند. با‌این‌حال، تمام افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق، کاندید کاشت حلزون نیستند. اگر این مورد برای شما مناسب نیست، برای شما سمعک‌های خیلی‌قوی یا فراقوی توصیه می‌شود.

همچنین برخی از افرادی که دارای دستگاه کاشت حلزون در یک گوش هستند، می‌توانند در گوش دیگر از سمعک خیلی‌قوی استفاده کنند، که به این حالت تجویز شنوایی دوشیوه‌ای (bimodal hearing) گفته می‌شود.

کاشت حلزون

در شنوایی دوشیو‌ه‌ای، یک گوش به‌صورت الکتریکی و گوش دیگر به‌صورت اکوستیکی تحریک می‌شود. افرادی کاندید تجویز دوشیوه‌ای هستند که مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق هستند و در یک گوش از دستگاه کاشت حلزون استفاده می‌کنند و مقداری باقیمانده شنوایی در گوش دیگر دارند.

کاشت حلزون به‌ویژه در محیط‌های آرام باعث درک صحیح گفتار می‌شود، اما صداهای دارای فرکانس پایین را به خوبی بازنمایی نمی‌کند. در شنوایی دوشیوه‌ای، این کمبود را می‌توان با سمعک خیلی‌قوی و با تقویت صوتی فرکانس‌های پایین در گوش دیگر جبران کرد.

سمعک پشت گوشی BTE
مشاهده کنید!

درمان کم‌ شنوایی عمیق

افراد مبتلا به کم‌ شنوایی عمیق، شنوایی بسیار ضعیفی دارند و به‌­طور معمول به سمعک‌­های بسیارقوی یا کاشت حلزون نیاز دارند. با یا بدون این گزینه‌­های تقویتی، اغلب  از لب­ خوانی یا پُر کردن تکه‌های مکالمه بر اساس موضوع و محتوا استفاده می‌کنند.

سمعک چگونه می‌تواند به کم شنوایی عمیق کمک کند؟

قبلا سمعک­‌ها راه‌­حل خوبی برای افراد مبتلا به کم‌ شنوایی عمیق نبودند. بااین‌حال، فناوری سمعک در سال­‌های اخیر بهبود یافته است. اکنون، سمعک‌­ها نه تنها صدا را تقویت می‌کنند، بلکه این کار را به­‌گونه­‌ای انجام می­‌دهند که صداهای طبیعی را با دقت و جزئیات بیشتری ارائه می‌دهند.

سمعک‌­ها در 10 سال گذشته بسیار پیشرفته شده‌­اند. فناوری­ که اکنون داخل سمعک کوچکی پشت گوش قرار می‌گیرد، شگفت‌­انگیز است. تلفن همراه یا کامپیوتر 10 سال پیش را با الان مقایسه کنید. پیشرفت در فناوری سمعک به‌همان اندازه قابل‌توجه است.

آنچه هنگام خرید سمعک برای کم شنوایی عمیق باید در نظر بگیرید

مهم‌ترین چیزی که سمعک باید برای افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق فراهم کند، تقویت صدا به میزان کافی و بدون اعوجاع یا فیدبک (سوت کشیدن) است.

بسیاری از افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق، تشخیص گفتار ضعیفی دارند و برای آگاهی از صداهای اطراف‌شان از سمعک استفاده می‌کنند. مهم است که سمعک بهره کافی در تمام طیف فرکانسی فراهم کند، زیرا معمولا بسیاری از این افراد برخی از صداها (فرکانس‌های بم) را بهتر از سایر صداها (فرکانس‌های زیر) می‌شنوند.

آن‌ها اغلب استراتژی تجویزی خاصی را ترجیح می‌دهند، به همین دلیل تجویز و تنظیم سمعک این افراد با سایر افراد کم شنوا تا حد زیادی متفاوت است.

سیستم اف ام

برای درک بهتر گفتار، بیشتر افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق نیاز به سیستم اِف‌اِم (FM) یا دستگاه میکروفون از راه دور برای سمعک خود دارند. این دستگاه‌ها به آن‌ها امکان می‌دهد که صداهای گفتاری را بهتر از سروصدای زمینه بشنوند، همچنین بر اثرات فاصله و بازآوایش (reverberation) غلبه کنند. برای این افراد سمعک‌هایی که قابلیت استفاده از وسایل کمک شنوایی را دارند توصیه می‌شود.

سمعک‌های هوشمند ویژگی به‌نام تنزل فرکانسی (Frequency Lowering) دارند. در مواردی که الگوی کم شنوایی شیب‌دار است و میزان کم شنوایی در فرکانس‌های بالا شدید تا عمیق است، تقویت کافی این فرکانس‌ها آسان نیست. با تنزل فرکانسی صداهای دارای فرکانس بالا به فرکانس‌های پایین‌تر انتقال می‌یابند، محدوده فرکانسی ‌که معمولا شنوایی بهتر است.

نکته دیگر اتصال به تلفن‌های همراه است. برخی از سمعک‌های خیلی‌قوی و فراقوی به‌صورت وایرلس (بی‌سیم) مستقیم به تلفن‌های هوشمند و برخی دیگر با رابط (استریمر) متصل می‌شوند. در این حالت سمعک‌های شما مانند دو تا هندزفری عمل می‌کنند و شما می‌توانید راحت‌تر با تلفن همراه صحبت کنید.

در آخر، به دلیل این‌که افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق مدت طولانی در روز از سمعک خود استفاده می‌کنند، باید راحتی و دوام سمعک را از نظر طراحی و رتبه‌بندی درجه حفاظت (IP) نسبت نفوذ به گرد و غبار و آب در نظر گرفته شود.

سمعک و گوشی های موبایل

برخی از چالش‌های منحصربه‌فرد تجویز سمعک در کم شنوایی‌های عمیق

یکی از بزرگترین چالش‌های تجویز سمعک در کم شنوایی عمیق، فراهم کردن تقویت مورد نیاز برای فرد بدون فیدبک (سوت) یا اعوجاج است. مهم‌ترین کار این است که فیدبک به حداقل برسد، هنگامی سمعک سوت می‌کشد که صدای تقویت شده از گوش خارج می‌شود، به میکروفون سمعک می‌رسد و دوباره تقویت می‌شود.

سمعک خیلی‌قوی یا فراقوی پشت گوشی (BTE) با قالب نرم بهترین انتخاب برای کم شنوایی شدید تا عمیق یا عمیق است، زیرا می‌تواند بلندگو (رسیور) قوی‌تر و باتری بزرگتر را در خود جای دهد. معمولا در این سمعک‌ها از باتری سمعک سایز 13 یا سایز 675 استفاده می‌شود.

سمعک و کم شنوایی

مواردی که هنگام خرید سمعک خیلی‌قوی باید در نظر بگیرید

برای کم شنوایی عمیق، نخست ارزیابی کاشت حلزون توصیه می‌شود. بااین‌حال، هر فرد مبتلا به کم شنوایی عمیق نامزد کاشت حلزون نیست. در این موارد، استفاده از سمعک توصیه می‌شود.

  • از نظر شکل ظاهری

هنگامی که صحبت از انتخاب سمعک برای افراد دچار کم شنوایی شدید تا عمیق یا عمیق می‌شود، گزینه‌ها محدود به سمعک‌های پشت گوشی کلاسیک (BTE) یا ریک/رایت (RIC/RITE) می‌شود.

گزینه‌های ریک یا رایت نسبت به سمعک‌های پشت گوشی کلاسیک کمی مخفی‌تر هستند، با وجود این، سمعک‌های پشت گوشی جدید نسبت به گذشته بسیار کوچکتر شدند و برای نوزادان و کودکان هم انتخاب مناسبی هستند.

  • سطح تکنولوژی

شما می‌توانید سطح تکنولوژی سمعک را از فن‌آوری‌های پایه (Basic) تا عالی (Premium) انتخاب کنید. مهم است که به خاطر داشته باشید وقتی سطح تکنولوژی پیشرفته‌تر را انتخاب می‌کنید، کیفیت صدا به‌ویژه در محیط‌های پُر سروصدا بهتر و ویژگی‌های سمعک بیشتر می‌شود.

وقتی سطح تکنولوژی پیشرفته می‌شود، قیمت سمعک هم بیشتر می‌شود، بنابراین برای دستیابی به بهترین راه‌حل مهم است که بودجه خود را بر اساس نیازهای شنوایی خود تنظیم کنید.

  • قالب‌گیری

مهم نیست که چه نوع سمعکی می‌خواهید استفاده کنید، قالب‌گیری اولیه دقیق و ساخت قالب مناسب یکی از  عوامل مهم در تجویز سمعک است. اگر قالب‌گیری درست انجام نشود، صداهای گفتاری خوب تقویت نمی‌شوند و سمعک در بیشتر اوقات سوت می‌کشد.

استفاده از قالب نرم یا سخت مناسب همیشه برای کم شنوایی عمیق لازم است. تقویت صدا به میزان کافی و بدون فیدبک (سوت کشیدن سمعک) در سمعک‌های خیلی‌قوی و فراقوی نیاز به یک قالب خوب دارد. البته سیستم حذف‌کننده فیدبک سمعک‌ها هم که در سال‌های اخیر پیشرفته‌تر و بهتر از قبل شده‌اند به کنترل فیدبک کمک می‌کند.

قالب گیری سمعک

  • توانایی تشخیص گفتار

موفقیت شما در استفاده از سمعک‌ به‌میزان زیادی به توانایی تشخیص گفتار شما، به‌ویژه در محیط‌های پُر سروصدا بستگی دارد. اگر تشخیص گفتار شما ضعیف است، حتی با بهترین سمعک قابل رفع نیست. کسانی که دچار کم شنوایی عمیق هستند، علاوه بر سمعک باید از برخی لوازم جانبی بی‌سیم نیز استفاده کنند. در این موارد، استفاده از سیستم‌ اِف‌اِم، میکروفون از راه دور، تله‌کویل، رابط تلویزیون، رابط تلفن و گوشی ‌موبایل برای بهبود تشخیص گفتار مهم هستند.

پیش از خرید سمعک حتما با شنوایی‌شناس خود در مورد وسایل کمک شنوایی صحبت کنید تا مطمئن شوید که انتخاب شما درست است.

در تست شنوایی‌سنجی ما ابتدا توانایی شما در شنیدن صداها را اندازه می‌گیریم و این به ما امکان می‌دهد تا نوع و میزان کم شنوایی شما را تشخیص دهیم. بااین‌حال، میزان توانایی شما در درک گفتار را به ما نشان نمی‌دهد. برای ارزیابی تشخیص گفتار، هنگامی که گفتار به اندازه کافی بلند است و شما آن را راحت می‌شنوید، ما ارزیابی می‌کنیم چه میزان از گفتار را درک می‌کنید.

شنوایی سنجی

توانایی تشخیص گفتار به‌صورت درصد اندازه‌گیری می‌شود، اگر امتیاز تشخیص گفتار شما 100% یا نزدیک به آن است، شما بیشتر کلماتی را که می‌شنوید درک می‌کنید. بااین‌حال، اگر امتیاز تشخیص گفتار شما خیلی پایین باشد، نمی‌توانید هر کلمه‌ای که گفته می‌شود را درک کنید، حتی اگر صدا به اندازه کافی بلند باشد.

البته ممکن است فردی مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق یا عمیق باشد، اما امتیاز تشخیص گفتار مناسبی داشته باشد. میزان کم شنوایی نشانه خوبی برای امتیاز تشخیص گفتار نیست. نکته مهم اینجاست، اگر تشخیص گفتار شما خوب باشد، سمعک معمولا در بیشتر محیط‌ها به شما کمک می‌کند.

بااین‌حال، اگر تشخیص گفتار شما خیلی ضعیف است، سمعک‌ها در موقعیت‌های پیچیده (محیط‌های پُر سروصدا) خیلی به شما کمک نمی‌کنند. هرچه صداهای محیطی بیشتر باشد، مشکل بیشتری خواهید داشت. سمعک‌ها صدا را تقویت می‌کنند، اما آن‌ها هنوز همه چیز مورد نیاز شما را فراهم نمی‌کنند. پاسخ این مشکل تاحدی ناامیدکننده این است؛ شما نیاز به وسایل کمک شنوایی دارید.

وسایل کمک شنوایی

وسایل کمک شنوایی

افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق، باید از تحولی که در وسایل کمک شنوایی بی‌سیم رخ داده استفاده کنند. این وسایل طی چند سال گذشته تغییر کرده و تکامل یافته‌اند. این سیستم‌ها برای بهبود تجربه گوش دادن در محیط‌های پُر چالش فوق‌العاده مهم هستند. تقریبا همه مارک‌های سمعک این وسایل را دارند و همراه با سمعک باعث بهبود درک گفتار افرادی که به آن‌ها نیاز دارند می‌شوند.

همچنین این را به‌خاطر بسپارید که برخی از افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق جزئی از جامعه ناشنوایان هستند و به‌هیچ نوع وسیله کمک شنوایی، کاشت حلزون یا سمعک علاقه ندارند. این انتخاب آن‌ها و خانواده آن‌ها است و اغلب به‌جای ارتباط شنوایی از زبان اشاره برای ارتباط استفاده می‌کنند.

قالب سمعک
مشاهده کنید!

قوی‌ترین سمعک‌ها

قوی‌­ترین سمعک موجود کدام است؟ مهم است که ابتدا بدانید کم شنوایی شدید تا عمیق با سمعک­‌های پرقدرت با موفقیت درمان می­‌شود. این سمعک­‌ها بسیاری از همان ویژگی‌­های سمعک­‌هایی که برای درمان سایر سطوح کم شنوایی استفاده می­‌شوند را دارند. تنها موارد اضافه‌­شده، تقویت بیشتر و ویژگی‌­های پیشرفته‌­تر تشخیص گفتار است.

بیشتر تولیدکنندگان سمعک در صنعت امروز، سمعک‌­هایی قوی برای این دسته از مصرف­‌کننده خاص ارائه می‌­کنند. بیایید نگاهی به قوی‌­ترین سمعک‌­های موجود در بازار برای سال 2024 بیندازیم و ویژگی­‌های اصلی آن­‌ها را بررسی کنیم.

  • سمعک اکسید (Xceed) اتیکن

اتیکن سمعک اکسید را در آگوست 2019 معرفی کرد. این سمعک بر روی پلتفرم جدید Velox S ساخته شده است. اکسید اولین سمعک خیلی‌قوی و فراقوی اتیکن است که دارای فن‌آوری OpenSound Navigator است. کمپانی اتیکن اظهار می‌کند که این سمعک باعث بهبود تشخیص گفتار با تلاش کمتر می‌شود. همچنین سیستم جدید Optimizer OpenSound به تقویت بیشتر صدا بدون سوت (فیدبک) کمک می‌کند.

سمعک اکسید

سمعک اِکسید جزو گروه انحصاری سمعک‌های خیلی‌قوی و فراقوی ساخته‌شده برای آیفون (MFi) است. این سمعک به کاربران امکان می‌دهد تا مستقیم به آیفون یا سایر محصولات اَپل متصل شوند و با رابط ConnectClip به سایر موبایل‌های هوشمند متصل شوند تا بتوانند تماس‌های تلفنی یا سایر فایل‌های صوتی را در هر دو گوش خود بشنوند. با استفاده از اپلیکیشن Oticon ON، کاربران می‌توانند میزان صدا را تنظیم کنند‌، برنامه‌های سمعک را تغییر دهند.

سمعک­‌های سوپرپاور و التراپاور اکسید به افرادی که کم شنوایی شدید تا عمیق دارند، دسترسی 360 درجه­‌ای به گفتار بیشتر نسبت به مدل­‌های گذشته و در واقع نسبت به همه زمان­‌های قبل از خودش را فراهم می­‌کند. اتیکن در زمان عرضه اکسید، اولین سمعک فراقوی جهان را با فناوری BrainHearing و همچنین بهره 87 دسی‌بل و خروجی  146 دسی‌بل (SPL) معرفی کردند که وضوح بهتر گفتار و یادآوری کوتاه­‌مدت را تسهیل می­‌کند. این مورد در راستای کاهش درگیری­‌ها و چالش­‌هاییست که روزانه افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق تجربه می‌­کنند.

این سمعک­‌ها که روی پردازشگر ولوکس اس (Velox S) ساخته شده‌­اند، اولین سمعک‌­هایی هستند که ویژگی OpenSound Navigator دارند. این ویژگی به دسترسی بهتر گفتار کمک می­‌کند و تلاش شنیداری را کاهش می­‌دهد. همچنین ویژگی OpenSound Optimiser به تامین بهره بهینه برای کاربر و کاهش فیدبک کمک می­‌کند. فناوری BrainHearing اتیکن تا 11 دسی‌بل نسبت سیگنال به نویز را بهبود می‌­بخشد. این بهبود حتی در چالشی‌ترین موقعیت­‌های شنوایی نیز ادامه می­‌یابد.

با کسید از صدای 360 درجه لذت ببرید

اکسید کراس (Xceed CROS) کیفیت صدای 360 درجه کامل را برای افراد ناشنوای یک‌­طرفه ارائه می‌کند، درحالی­‌که در فضایی پُر سروصدا صحبت می­‌کنند. پخش صدا دوگانه TwinLink به کاربران کمک می‌کند تا به جریان‌های صوتی خارجی متصل شوند و به‌­طور هم‌زمان، از انتقال صدا به‌­صورت مستقیم از گوش ضعیف‌تر به گوش با قابلیت شنیداری بهتر بهره ببرند. ثابت شده است که ویژگی TwinLink  اتیکن، آگاهی از گفتار را تا 50٪ افزایش می‌­دهد.

مزایای سمعک‌­های اکسید اتیکن چیست؟

با توجه به آمارهایی مانند 10٪ وضوح بیشتر، 10٪ کاهش تلاش شنیداری و 15٪ یادآوری کوتاه‌­مدت بیشتر، اکسید مدلی است که ارزش مطرح شدن دارد.

OpenSound optimiser از دیگر مزایای اضافه‌­شده است چراکه از وقوع فیدبک جلوگیری می‌­کند و برای ثبات گفتار، کاهش بهره را کاهش می‌­دهد. این ویژگی به شنوایی‌­شناسان نیز کمک می‌­کند تا تجربه صدای شخصی­‌سازی­‌شده برای کاربر فراهم کنند و این مورد برای شنوایی‌­شناسان مزیتی بسیار مثبت است.

اکسید اتیکن، مانند سمعک‌­های Opn و OpnS، شامل فناوری معروف BrainHearing با بهبود 11 دسی‌بل در نسبت سیگنال به نویز است. این ویژگی پیشرفته، وضوح گفتار و یادآوری کوتاه‌مدت را بهبود می‌بخشد و سایر چالش‌هایی را که افراد مبتلا به کم شنوایی عمیق هر روز با آن مواجه می‌شوند، کاهش می‌دهد.

از اتصال وایرلس با سمعک اکسید اتیکن بهره‌­مند شوید

اکسید اتیکن به کاربران سمعک­‌های خیلی‌قوی، چه در خانه باشند و چه بیرون از خانه، متصل شدن به دنیا را ارائه می­‌کند. همیشه دسترسی وایرلس، که با فناوری بلوتوث کم ­انرژی 2.4 گیگاهرتز امکان­‌پذیر است، وجود دارد.

Made for iPhone و سایر اتصالات تلفن هوشمند، صدا را به وسیله ConnectClip به‌­صورت مستقیم و بدون دخالت دست، به هر دو گوش پخش می‌­کنند. همچنین با استفاده از اپلیکیشن Oticon ON، کاربران می­‌توانند آزادانه ولوم صدا را تنظیم کنند، برنامه‌­ها را تغییر دهند و حتی صدای سمعک­‌های خود را قطع کنند.

قدرت قو‌ی‌­ترین سمعک­‌های اتیکن:

حداکثر قدرت: 146 دسی‌بل (SPL) و بهره 87 دسی‌بل

سطوح تکنولوزی سمعک­ اکسید اتیکن

اکنون اکسید یکی از بهترین و قوی‌ترین سمعک‌های دنیاست. اکسید اتیکن از نظر تکنولوژی در سه سطح (1، 2 و 3) و در دو مدل SP و UP عرضه شده است. باتری مدل SP شماره 13 و برای مدل UP شماره 675 است.

  • سمعک اِنزو (Enzo 3D & Enzo Q) ریساند

سمعک ریساند یکی از کمپانی‌های پیشرو در تولید سمعک‌های خیلی‌قوی و فراقوی است. سمعک اِنزو جدیدترین سمعک خیلی‌قوی این کمپانی است که سیستم پردازشی سه بُعدی (3D) در آن به‌کار رفته است. این سمعک اولین و تا مدت‌ها تنها سمعک خیلی‌قوی بود که دارای تکنولوژی ساخته‌شده برای آیفون (MFi) بود.

سمعک های مدرن

دیگر ویژگی‌های این سمعک شامل آگاهی مکانی بهتر و درک بهتر گفتار در محیط‌های پُر چالش است.

با فن‌آوری ساخته‌شده برای آیفون، می‌توانید تماس‌های تلفنی، موسیقی و موارد دیگر را از طریق آیفون، آی‌پد یا آی‌پاد را مستقیم به سمعک خود منتقل کنید. اگر تلفن همراه شما دارای سیستم عامل اندروید است، می‌توانید با استفاده از رابطی به‌نام +ReSound Phone Clip این ارتباط را برقرار کنید. البته بعضی از تلفن‌های همراه دارای سیستم عامل اندروید مستقیم به سمعک Enzo Q متصل می‌شوند و نیاز به رابط ندارند.

اِنزو از نظر قدرت در دو مدل 88 و 98 و از نظر تکنولوژی در سه سطح (5، 7 و 9) عرضه شده است.  شکل ظاهری مدل 88 کمی کوچکتر (SP) است و از باتری سمعک سایز 13 استفاده می‌کند. مدل  98 کمی بزرگتر و قوی‌تر (UP) است، اما سایز باتری آن 675 است.

  • سمعک نایدا (Naida Belong) فوناک

فوناک سابقه طولانی در ارائه راه‌حل‌های کمک شنوایی برای کم شنوایی شدید تا عمیق دارد. به‌طوری‌که سمعک نایدا به یک سلسله (خاندان) تبدیل شده است. جدیدترین مدل این سمعک فوناک نایدا پارادایس (Naida Paradise) نام دارد که در فوریه 2021 به بازار عرضه شده است.

سمعک های خیلی قوی نادیانایدا فوناک همواره یکی از بهترین سمعک‌های خیلی‌قوی برای کم شنوایی شدید یا عمیق است. بااین‌حال، با معرفی سمعک اِنزو توسط ریساند و اِکسید توسط اتیکن گزینه‌های بیشتری برای انتخاب وجود دارد. نایدا از نظر قدرت در دو مدل خیلی‌قوی (SP) و فراقوی (UP) و از نظر تکنولوژی در چهار سطح (30، 50، 70 و 90) ارائه شده است. سایز باتری سمعک نایدا SP شماره 13 و نایدا UP شماره 675 است.

3.7/5 - (14 امتیاز)

29 دیدگاه برای “قوی‌ترین سمعک‌های دنیا

  1. رویا گفته:

    سلام وقت بخیر
    من کم شنوایی شدید حسی عصبی دارم و فقط گوش راستم شنوایی داره، از سمعک آنالوگ استفاده میکنم، بنظر شما از چه نوع سمعکی باید استفاده کنم ک ضعف شدید شنواییمو جبران کنه، خیلی با محیط شلوغ و افراد سرکار دارم، 33 ساله هستم
    قیمت سمعک هم مهم نیست اگه شنیداریمو بتونه جبران کنه
    آیا سمعک نامریی هم ب شنوایی من میخوره؟

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      بعد از معاینه گوش و تست شنوایی‌سنجی مشخص می‌شود که سمعک نامرئی برای شما مناسب است یا خیر.

  2. ارسلان عزیزپور گفته:

    سلام حال شریف پسر من۱۷ سال دارد گوش چپ صفر راست ده درصد شنوایی دارد بهترین سعمک که متصل به تلفن همراه باشدچه پیشنهاد میکنی

  3. کیوان گفته:

    سلام
    از شهرستان های آذربایجانشرقی هستم
    چند سال پیش سمک زیمنس خریدم از تبریز اینه فقط فروشنده خوبی هستند بعد از فروش نه من نه تو
    یک بار صداش کم شد فرستادن تهران آمد یک دو هفته ای کار کرد الان فقط صدای خودم را می شنوم آیا جای سراغ دارید خودم بفرستم تهران
    اگر هم درست نشد سمک هوشمند بخرم
    لطفا کمک کنید بازنشسته علوم پزشکی هستم

  4. سمانه گفته:

    سلام.پسر من ۱۱ سال تمام سن دارد.هردوتا گوشش کم شنوایی شدید داره.الان دوتا سمعک داره.میخوام سمعک داخل گوشی بخرم.کدام برند و مدل براش مناسبه.قیمت حدودی هم بگید لطفن

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      ابتدا باید مجرای گوش ایشان معاینه شود و میزان کم شنوایی پسر شما در هر فرکانس مشخص شود، سپس در مورد سمعک مناسب برای ایشان نظر داد. کم شنوایی شدید یعنی آستانه‌های شنوایی حدود 70 تا 90 دسی‌بل کاهش دارند. با این اطلاعات نمی‌توان در مورد سمعک مناسب نظر داد.

  5. غلامحسین پویان گفته:

    سلام
    وقت بخیر
    من 50 ساله هستم . گوش سمت راست حدود 20 درصد شنوایی و گوش سمت چپ حدود 70 درصد شنوایی دارم . با توجه به اینکه معلم هستم در تشخیص صدا در کلاس مشکل دارم . دو سمعک داخل گوشی تاکنون گرفته ام اما فایده ای ندارد . بهترین پیسنهاد چیست ؟ آیا سمعک داخل گوشی وجود دارد که مشکل مرا حل کند ؟

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      بر اساس درصد نمی‌توان در مورد سمعک مناسب نظر داد. باید گوش‌های شما معاینه و شنوایی‌سنجی شود، سپس بر اساس نوع و میزان کم شنوایی سمعک مناسب را تجویز کرد.

  6. ریما گفته:

    سلام. ببخشید ایا برای کم شنوایی عمیق میشه از سمعک های نامرئی استفاده کرد؟

  7. ظاهر تاجیک گفته:

    سلام
    من مادرم شنوایی شو بطور کامل ازدست داده، آیا امکان داره دوباره بشنو باسمعکهای جدید؟

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      ابتدا باید با تست شنوایی‌سنجی نوع و میزان کم شنوایی ایشان تشخیص داده شود. در این موارد سمعک‌های پشت گوشی خیلی قوی تجویز می‌شوند.

  8. وحید گفته:

    با سلام
    سمعک خیلی قوی برای نوزاد ۲ ماهه با کم شنوایی عمیق قابل استفاده هست ؟

  9. فاطمه گفته:

    با سلام خدمت شما🌼روزتون بخیر
    بنده ۱۹ سال سن دارم و از بچگی تشخیص داده شد که به خاطر عصب ضعیف شنواییم ، دچار کم شنوایی حسی عصبی هستم . یکی از گوش هام کم شنوایی متوسط و دیگری کم شنوایی متوسط تا شدید هست.
    ولی همین کم شنوایی باعث مختل شدن روابط اجتماعیم با دانشجویان و بقیه شده و با اینکه اصوات رو میشنوم ولی بعضی از کلمات رو درک نمیکنم و بیشتر با لب خوانی کار رو راه میندازم که به خاطر ماسک و دوران کووید نوزده همین لب خوانی هم از من گرفته شد.
    به نظرتون چه سمعکی برام مناسب هست؟
    آیا سمعک ریساند LiNX Quattro مناسب کم شنوایی من هست؟

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      با این اطلاعات و بدون معاینه گوش و شنوایی‌سنجی نمی‌توان در مورد سمعک مناسب برای شما نظر داد.

  10. مجتبی قربانی گفته:

    سلام درود پسر پنج ساله ای دارم که بهم گفتن طیف اتیسم هست
    بعد دوسال گفتار درمانی گفتن شنوایی نداره شنوایی گوش راست نداره و شنوایی گوش چپ ۲۰درصد
    احتمال هست طیف نباشه بخاطر نداشتن شنوایی مشکل خورده؟
    پیشنهاد شما کاشت حلزون هست یا سمعک قوی؟ البته بگم کاشت حلزون بیمارستان قبول نکردن انجام بده
    سوال دیگه ای که دارم از چه سمعکی استفاده کنیم که gps داشته باشه گم نکنیم؟

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      باید بر اساس ارزیابی کامل و همچنین نوع و میزان کم شنوایی تصمیم گرفت که ایشان از سمعک استفاده کنند یا دستگاه کاشت حلزون شنوایی، با درصد نمی‌توان در این مورد نظر داد. بیشتر سمعک‌های جدید با استفاده از اپلیکیشن ویژگی پیدا کردن سمعک را دارند.

  11. سمعک ساعی گفته:

    سلام و وقت‌بخیر
    باید بر اساس ارزیابی کامل و همچنین نوع و میزان کم شنوایی تصمیم گرفت که ایشان از سمعک استفاده کنند یا دستگاه کاشت حلزون شنوایی، با درصد نمی‌توان در این مورد نظر داد. بیشتر سمعک‌های جدید با استفاده از اپلیکیشن ویژگی پیدا کردن سمعک را دارند.

  12. کسری گفته:

    سلام 17 سالمه وضعیت گوشم 👇
    گوش چپ = 🔇
    گوش راست = ۵٪
    الان روی گوش چپم از دستگاه کاشت حلزون استفاده میکنم خواستم بپرسم سمعک کاشت حلزونی ساخته شده که قابلیت بلوتوث داشته باشه؟ چون من زیاد موزیک گوش میدم برام مهمه که مستقیم صدا رو بشنوم ممنون میشم جواب بدید با تشکر

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخبر
      بله، اکنون سمعک و دستگاه‌های کاشت حلزون جدید بلوتوث دارند و مستقیم به گوشی موبایل شما وصل می‌شوند. صدا با بلوتوث مستقیم در سمعک یا دستگاه کاشت حلزون پخش می‌شود.

  13. مرتضی گفته:

    سلام،من تازه متوجه شدم فرزندم ناشنوایی عمیق داره،واقعا میتونه بدون کاشت حلزون و استفاده از سمعک شنوایی داشته باشه،خواهشا راهنمایی بفرمایید.

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      باید مدتی از سمعک استفاده کند، سپس ارزیابی شود. اگر سمعک برای کم شنوایی ایشان مناسب بود، نیازی به استفاده از کاشت حلزون نیست.

  14. طیبی گفته:

    سلام علیکم فرزندم پرترم بوده و دارای افت شنوایی حسی عصبی میباشد . در 6 سالگی متوجه موضوع شدیم و سمعک زیمنس نیز تهیه و تنظیم شد . به دلیل عدم کارآیی سمعک به مرکز دیگری مراجعه شد که ایشان فرمودند صدای سمعک بسیار پایین تنظیم شده است . مجدد سمعک تنظیم گردید ولی سطح صدا در آخرین درجه قرار گرفته است و فرمودند که بایستی سمعک قویتری نیز تهیه کنیم . اکنون یک سال است که از سمعک استفاده میکند و جلسات متعددی گفتار درمانی رفته ایم ، هنوز در تلفظ بعضی از کلمات مثل “ک” مشکل دارد . با توجه به نتایج آزمون ذیل آیا سمعک مناسب و با دوام و با کیفیت صدای بالا و با جزئیات موجود است ؟
    ضمنا شیب افت شنوایی در دو گوش زیاد است و از 40 به 90 میرسد .
    افت شنوایی متوسط در موج V تا شدت 60db و 70db
    آزمون ASSR افت شنوایی در حد متوسط تا شدید در هر دو گوش
    ارزیابی T.OAE و DP.OAE در هر دو گوش Refer
    افت شنوایی حسی عصبی در حد متوسط تا شدید در هر دو گوش

  15. .... گفته:

    سلام
    من ۳۵ سال دارم از ۶ سال قبل به مرور دچار افت شنوایی شدم ..قبلا مشکلی نداشتم ..الان در حد متوسط دچار کم شنوایی هستم و از سمعک پشت گوشی استفاده میکنم ولی خیلی موثر نیست و سمعک بیشتر اوقات نویز داره ..چکار باید بکنم که شنوایی بهتری داشته باشم؟

  16. پژمان گفته:

    سلام
    ۱۶ سالمه گوش شنوایی دارم سمعک کاشت حلزون
    میشه عمل کرد و سمعک نداشته باشم و بشنوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس