سمعک های وایرلس

سمعک های وایرلس (Wireless hearing aids) :

کاربرد تکنولوژی وایرلس در سمعک ها باعث شده، سمعک ها عملکرد بهتری داشته باشند. دانستن اطلاعاتی درباره ویژگی های سمعک های وایرلس کمک می کند، تا شما همیشه با دیگران، تکنولوژی مورد علاقه تان و دنیای اطراف تان در ارتباط باشید.

در دنیای مدرن، ما برای ارتباط با خانواده، دوستان و محل کارمان هر روز به موبایل، تبلت و وسایل وایرلس دیگری وابسته هستیم. این وسایل از سیگنال های استفاده می کنند، که از طریق هوا و بوسیله گیرنده هایی انتقال می یابند و در آخر بدون استفاده از سیم، پیام ها به دریافت کننده می رسند. این تکنولوژی خیلی چیزها را در زندگی روزمره ما تغییر داده است، و با استفاده از این تکنولوژی کیفیت سمعک ها نیز تغییر کرده است.

کیفیت صدا سمعک های وایرلس :

در تکنولوژی وایرلس به جای اینکه هر سمعک عملکرد مستقلی داشته باشد، سمعک گوش راست وچپ مثل یک سیستم واحد و کامل عمل کنند. در این تکنولوژی هر دو سمعک از صدای ورودی بصورت اشتراکی استفاده می کنند و تصمیم گیری برای پردازش صدا بر اساس اطلاعات ترکیبی از هر دو سمعک صورت می گیرد. به عنوان مثال، اگر سمعک گوش راست بخواهد، از حالت جهت داری میکروفون استفاده کند، هر دو سمعک در یک زمان در این حالت قرار می گیرند. سرعت انتقال اطلاعات در سمعک های وایرلس در حد نانوثانیه (یک بیلیونیم ثانیه) می باشد، این سرعت سریعتر از سرعتی است، که مغز انسان می تواند کشف کند. برای استفاده کننده از سمعک این تغییرات در زمان واقعی احساس می شود. بنابراین پردازش صدا بطور همزمان در هر دو سمعک انجام می شود و کیفیت صدا برای فرد بهبود می یابد.

سمعک وایرلس

مکان یابی :

شما به همین دلیل با دو گوش به دنیا آمدید. شنوایی دو گوشی باعث می شود، تا ما به سرعت منبع صدا را مکان یابی کنیم، به علت اینکه مغز تفاوت های زمانی و شدتی که از هر طرف سر دریافت می کند را آنالیز می کند. هنگامی که هر دو گوش کم شنوا می باشند، مکان یابی یکی از دلایلی هست، که شنوایی شناس تجویز دو گوشی سمعک را توصیه می کند.

راحتی تکنولوژی سمعک وایرلس :

تکنولوژی وایرلس در ویژگی های سمعک، همچنین منجر به راحتی فرد می شود. سمعک های وایرلس را می توان طوری تنظیم کرد، که با تغییر برنامه یا ولوم در یک سمعک،  این تغییر به طور اتوماتیک در گوش دیگر نیز اعمال شود. ویژگی دیگر ارتباط وایرلس، انتخاب دکمه تغییر برنامه در یک سمعک و دکمه کنترل ولوم در سمعک گوش دیگر می باشد. وقتی ولوم یا برنامه سمعک نیاز است که تغییر کند، شما فقط کافیست این تغییر را روی یک سمعک اعمال کنید، سمعک گوش دیگر به صورت اتوماتیک تغییر خواهد کرد.

اتصال :

سمعک های وایرلس اغلب قادر به اتصال بی سیم با وسایل دیگر و همچنین با همدیگر می باشند. تکنولوژی های گوناگونی باعث این ارتباط بی سیم می شوند، متداولترین آنها میدان های مغناطیسی، مدولاسیون فرکانس (FM) و بلوتوث می باشند.

برخی از این تکنولوژی ها را مدت کوتاهی تجربه کرده ایم، مانند استفاده از میدان های الکترومغناطیسی که می توان آنرا به وسیله آنتنی در سمعک بنام تله کویل جمع آوری کرد. با پیشرفت تکنولوژی در سمعک های وایرلس، از تله کویل می توان استفاده بهتری کرد. تله کویل در سمعک وایرلس می تواند، سیگنال را از گوشی تلفنی که نزدیک یک سمعک است، جمع آوری کرده و سپس سیگنال را به سمعک گوش دیگر ارسال کند. این ویژگی باعث می شود، تا فرد صدای مخاطب را در هر دو سمعک (گوش) بشنود، همچنین به طور موثری نویز محیط حذف می شود.

میدان های الکترومغناطیسی را همچنین می توان، بوسیله نصب حلقه القایی (Induction loop) در اطراف اتاق ایجاد کرد. هر فردی در اتاق که سمعک دارد، می تواند با تله کویل به راحتی بشنود. خیلی از اماکن عمومی مثل سالن های سینما، از این تکنولوژی استفاده می کنند.

بلوتوث تکنولوژی نسبتا جدیدی است، این تکنولوژی پتانسیل خوبی برای تحولی مهم در بهبود عملکرد سمعک ها دارد. اکثر سمعک های وایرلس قادرند، بوسیله یک رابط به وسایل دارای بلوتوث متصل شوند.

این رابط (استریمر) می تواند سیگنال بلوتوثی را به سیگنالی تبدیل کند، که بوسیله گیرنده FM یا تله کویل جمع آوری شود. به عنوان مثال، سمعک وایرلس شما می تواند به استریمر متصل شود و این استریمر از طریق بلوتوث به موبایل شما وصل می شود. هنگامی که فردی با موبایل شما تماس می گیرد، استریمر این تماس را نشان می دهد و امکان می دهد به شما تا سیگنال صوتی را مستقیما به سمعک تان ارسال کنید.

جدیدترین سمعک های وایرلس (بلوتوث دار) قادرند، تا مستقیما و بدون رابط (استریمر) به گوشی های موبایل آیفون (Apple) متصل شوند. این تکنولوژی انحصاری ممکن است، تا مدتی شامل سایر برندها موبایل نشود، با این حال این اولین گام برای اتصال مستقیم وسایل بلوتوث دار به سمعک ها می باشد.

راحتی و آسایش با سمعک های وایرلس

سمعک های بلوتوث دار (وایرلس) :

امروزه سمعک های وایرلس با استفاده از تکنولوژی بلوتوث به شما کمک می کنند، تا به آسانی به موبایل، تلویزیون، تبلت و دیگر وسایل صوتی مورد علاقه تان متصل شوید.

در گذشته سمعک ها اغلب، فرد کم شنوا را از دسترسی به اکثر وسایل صوتی شخصی، مانند موبایل و سیستم های پخش کننده موسیقی محدود می کردند. برای مثال، برای گوش دادن به موسیقی در هنگام دویدن، شما بایستی  ابتدا سمعک تان را بردارید تا بتوانید هدفون یا هندزفری را در گوشتان بگذارید. اما سمعک های بلوتوث دار پیشرفته، امکان اتصال به وسایل الکترونیکی شخصی و انتقال مستقیم سیگنال به سمعک را با استفاده از تکنولوژی بلوتوث در اختیار شما قرار می دهند.

سمعک های بلوتوث دار (وایرلس) اغلب از طریق یک رابط به نام استریمر به وسایل دارای بلوتوث متصل می شوند. اخیرا، کمپانی اپل اتصال بلوتوثی ویژه ای را برای سمعک ها به ثبت رسانده، بطوری که سمعک های خاصی می توانند بطور مستقیم (بدون استریمر) به پلت فرم iOS  (آیفون، آیپد وآیپاد) متصل شوند. تا به حال، چندین کمپانی سمعک هایی برای این نوع از تکنولوژی بلوتوث به بازار عرضه کرده اند، نام این تکنولوژی ساخته شده برای آیفون (Made for iPhone) یا MFI می باشد.

چگونه بلوتوث با سمعک های وایرلس کار می کند؟

برخی سمعک های وایرلس می توانند بطور مستقیم به محصولات اپل (سمعک های MFI) متصل شوند، برخی دیگر از طریق یک استریمر (رابط) می توانند، به محصولات اپل یا سایر وسایل بلوتوث دار از جمله گوشی های اندروید متصل شوند. استریمر سیگنال بلوتوث را از موبایل شما دریافت می کند و آنرا از طریق سیگنال FM یا میدان الکترومغناطیسی (با توجه به طراحی تولید کننده) به سمعک شما ارسال می کند. معمولا استریمر دور گردن یا داخل جیب قرار می گیرد.

مزایای استفاده از بلوتوث در سمعک های وایرلس :

تجربه شنیداری شخصی

سیگنال صوتی را می توان طوری تنظیم کرد، که به یک یا هر دو سمعک انتقال یابد، همچنین سیگنال اتنقال یافته را می توان براساس تنظیمات سمعک تقویت کرد. ولوم صدا را می توان بوسیله استریمر یا سمعک تغییر داد. در حالتی که از وسایل پخش کننده موسیقی (Music player) استفاده می کنیم، سمعک ها مانند هدفون یا هندزفری وایرلس عمل می کنند. در گوشی موبایل، می توان سمعک ها را طوری تنظیم کرد تا صدای مخاطب فقط به یک سمعک انتقال یابد و سمعک گوش دیگر عملکردی عادی برای شنیدن صداهای اطراف داشته باشد.

اتصالات چندگانه

معمولا چندین وسیله را می توان به یک استریمر از طریق بلوتوث متصل کرد، بطوریکه شما به آسانی می توانید، انتقال صدا را بین دستگاه های مختلف جا به جا کنید. برای مثال، شما می توانید به گوشی موبایل تان متصل شوید، هنگامیکه صدای فیلم از تبلت شما در حال انتقال می باشد. استریمر می تواند صدای انتقال یافته از تبلت شما را قطع کند یا در حالت وقفه قرار بدهد و صدای فردی که با شما تماس گرفته را به سمعک های تان انتقال دهد.

ریموت کنترل سمعک شما

معمولا از طریق استریمر یا اپلیکشن نصب شده بر روی گوشی موبایل می توان ولوم یا برنامه سمعک های وایرلس را تغییر داد. این ویژگی در سمعک هایی که از نظر اندازه خیلی کوچک هستند، می تواند خیلی مفید باشد.

پروتکل استاندارد

بلوتوث از پروتکل استانداردی در صنعت الکترونیک برخوردار است. این تکنولوژی منحصر به سمعک یا کمپانیخاصی نمی باشد و در همه دستگاه ها به یک شکل عمل می کند. این پلت فرم برای سالها مورد آزمایش قرار گرفته و اصلاح شده و چندین سال است، که در صنعت موبایل استفاده می شود. بنابراین، انتقال سیگنال صوتی از طریق بلوتوث بدون اختلال و کاملا امن می باشد.

سمعک های بلوتوثی و وایرلس

 ارزیابی ها در کلینیک شنوایی و سمعک ساعی به صورت رایگان قبل از مشاوره برای شما انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.