وزوز گوش

وزوز گوش

وزوز گوش صدایی بدون منشا خارجی است که ممکن است در هر نقطه­‌ای از سر یا در یک گوش یا هر دو گوش شنیده شود. اکنون، روش‌های مختلفی برای درمان وزوز گوش وجود دارد.

وزوز گوش چیست؟

زنگ زدن، وِزوِز کردن یا سوت کشیدن مداومی را در گوش خود تصور کنید. به چنین صدایی وزوز گوش (Tinnitus) می‌گویند. هیچ زمان استراحتی برای شما نیست؛ این صدا همیشه وجود دارد. هیچ‌کس دیگری جز شما صداها را نمی­‌شنود، زیرا صدا از منبع خارجی تولید نمی‌­شود. شما تنها فردی هستید که می­‌توانید این صدا را بشنوید، اما این مسئله نتیجه­­ تخیل شما نیست.

وزوز گوش یا سوت گوش ممکن است متناوب یا پیوسته شنیده شود و بلندی صدای وزوز هم ممکن است متغیر باشد. وقتی نویزهای محیطی کم هست، اغلب بدتر می‌شود، بنابراین شما ممکن است شب‌ها هنگامی که در اتاق خواب ساکت هستید و سعی می‌کنید تا بخوابید بیشتر به آن توجه کنید.

تخمین زده می‌شود که بیش از 45 میلیون آمریکایی درجاتی از زنگ زدن، فش‌فش کردن، وزوز کردن یا صداهای مشابه دیگر را در گوش‌شان تجربه می‌کنند. وزوز گوش می‌تواند باعث اختلال در زندگی روزمره شود.

 

وزوز گوش

وزوز گوش در 20 میلیون امریکایی حاد و ناراحت‌کننده هست. در 2 میلیون امریکایی هم وزوز گوش شدید و غیرقابل‌تحمل است. در موارد شدید وزوز گوش می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در تمرکز و خوابیدن شود. همچنین ممکن است در کار و روابط شخصی اختلال ایجاد کرده و منجر به اختلالات روانی شود.
وزوز گوش اغلب با کم شنوایی همراه است، اما آن باعث کم شنوایی نمی‌شود و کم شنوایی هم باعث بوجود آمدن وزوز گوش نمی‌شود.

در حقیقت، برخی از افراد مبتلا به وزوز کم شنوایی ندارند و تعداد کمی از آن‌ها دچار حساسیت شدید به صدا (hyperacusis) می‌شوند.

وزوز گوش ممکن است نشانه‌ای از یک علت نهفته باشد. گاهی‌اوقات علت وزوز گوش، انسداد یا گرفتگی گوش در اثر تجمع زیاد جرم گوش، آسیب‌دیدگی گوش یا ضربه است. در برخی موارد هم ممکن است، علت وزوز گوش استرس یا استفاده از داروهای خاصی باشد. بااین‌حال، شایع‌ترین علت وزوز گوش کم شنوایی در اثر سن یا کم شنوایی ناشی از قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند است.

همچنین وزوز گوش ممکن است به علت صداهای خیلی بلند (مانند انفجار یا شلیک تفنگ) شروع ناگهانی داشته باشد، یا این‌که ممکن است با گذشت زمان شروع تدریجی داشته باشد.

در برخی از افراد وزوز گوش خیلی در زندگی‌شان اختلال ایجاد نمی‌کند، اما برخی از افراد هم اظهار می‌کنند که وزوز گوش در خوابیدن، تمرکز یا زندگی روزمره آن‌ها اختلال ایجاد کرده است.

در برخی موارد علت وزوز گوش عفونت یا انسداد در گوش است و با درمان عفونت و انسداد وزوز هم از بین می‌رود.

بااین‌حال، وزوز اغلب پس از درمان علت همچنان وجود دارد. در این موارد، روش‌های درمانی دیگری از طریق کاهش یا پوشش صدای وزوز ممکن است باعث تسکین قابل‌توجه آن شوند.

خبر خوب این است که خیلی از سمعک‌ها می‌توانند به کاهش توجه و اختلال ناشی از وزوز گوش کمک کنند، به‌طوری که نشانه‌های وزوز برای فرد قابل‌تحمل شود.

انواع وزوز گوش

وزوز از لحاظ شدت و نوع متفاوت است. برخی افراد وزوز را به‌­صورت صدای سوت­‌مانند با فرکانس بالا توصیف می­‌کنند، اما برخی دیگر آن را صدایی شبیه صدای زنبورها و یا صدای سرخ شدن کره در ماهیتابه توصیف می‌کنند. عده­‌ای نیز وزوز را به­‌صورت صدایی ضربه­‌ای با همان ریتم ضربان قلب خود می­‌شنوند که به آن وزوز گوش ضربانی می­‌گویند.

تعریف وزوز گوش

علت وزوز گوش

بیماری‌های مختلفی ممکن است، علت وزوز گوش باشند. اما شایع‌ترین علت آن قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند به مدت طولانی است.

بیش از 90 درصد افراد مبتلا به وزوز گوش درجاتی از کم شنوایی را به علت قرار گرفتن در معرض صداهای بلند دارند. صداهای بلند باعث آسیب دائمی به سلول‌های موئی حلزون در گوش داخلی می‌شود.

نجارها، خلبان‌ها، موزیسین‌های راک، کارگران حفاری، آهنگرها، صافکارها، تراشکارها و افرادی که با دستگاه‌های چمن‌زنی، اره‌های موتوری و اسلحه کار می‌کنند یا زمان طولانی به موسیقی با صدای بلند گوش می‌دهند، در معرض ابتلا به وزوز گوش هستند.

همچنین یک‌بار در معرض صداهای خیلی بلند ناگهانی هم ممکن است باعث وزوز شود. شرایط و بیماری‌های دیگری هم می‌توانند باعث وزوز گوش شوند، از جمله:

  • انسداد گوش به دلیل تجمع جرم گوش، عفونت گوش، در موارد خیلی نادر تومور خوش‌خیم عصب شنوایی و تعادل.
  • داروهای خاصی از قبیل آسپرین، برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها، ضدالتهاب‌ها، مسکن‌ها، داروهای ضدافسردگی و همچنین داروی کنین. وزوز گوش عارضه ناخواسته دارویی برای 200 داروی تجویزی و غیرتجویزی مطرح شده است.
  • فرایند پیرشدن، که می‌تواند باعث تخریب حلزون یا قسمت‌های دیگر گوش شود.
  • بیماری منییر، که گوش داخلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • اتواسکلروز، بیماری که منجر به سفت‌شدگی استخوانچه‌های گوش میانی می‌شود.
  • بیماری‌های دیگری از قبیل فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات مربوط به گردش خون، کم خونی، حساسیت‌ها (آلرژی‌ها)، کم کاری غده تیروئید، بیماری‌های اتوایمون و دیابت.
  • مشکلات مربوط به گردن یا فک، از قبیل سندروم مفصل میان فک تحتانی و استخوان گیجگاهی (TMJ).
  • صدمه دیدن سر و گردن.

در برخی از افراد وزوز گوش ممکن است با آشامیدن نوشیدنی‌های الکی یا کافئین دار، کشیدن سیگار یا خوردن برخی از غذاهای مشخص بدتر شود. به دلایلی که هنوز برای محققان کاملا روشن نیست، استرس و خستگی هم به نظر می‌رسد که باعث بدتر شدن وزوز گوش می‌شود.

علل وزوز گوش

علائم وزوز گوش

علائم وزوز گوش شامل شنیدن نویزهای از قبیل زنگ، وزوز، فش‌فش یا سوت گوش است. وزوز ممکن است متناوب یا پیوسته شنیده شود. در بیشتر اوقات، فقط فرد دارای وزوز می‌تواند آن را بشنود (وزوز درونی). بااین‌حال، در برخی از افراد، دیگران هم می‌توانند با قرار دادن گوشی پزشکی (استوسکوپ) در گوش آن را بشنوند (وزوز برونی).
با پزشک تماس بگیرید اگر:

  • اگر شما علائم وزوز گوش را دارید؛ آن ممکن است نشانه‌ای از مشکلی نهفته باشد، از قبیل فشار خون بالا یا کم کاری غده تیروئید که هر دوی این بیماری‌ها قابل درمان هستند.
  • وزوز گوش همراه با درد یا ترشح از گوش؛ این ممکن است علامتی از عفونت گوش باشد.
  • وزوز گوش همراه با منگی یا سرگیجه؛ ممکن است علامت بیماری منییر یا مشکلات نورولوژیک باشد.

من وزوز دارم

اگر به خودتان می­‌گویید «من وزوز دارم» ممکن است از خود بپرسید «چه کاری می‌توانم برای آن انجام دهم؟»

درصورت تجربه وزوز چه کاری باید انجام دهم؟ آیا می‌­توان وزوز گوش را درمان کرد؟

اگر از وزوز رنج می­‌برید تنها نیستید. صدها میلیون نفر در جهان با وزوز گوش زندگی می‌­کنند و صداهایی را در سرشان می‌­شنوند و زنگ زدن و سوت زدن یا صداهای غرش­‌مانند مداوم را که مربوط به صداهای خارجی نیست، در گوش خود تجربه می‌کنند.

متأسفانه، اکنون درمانی قطعی برای وزوز گوش وجود ندارد. هیچ قرص، رژیم غذایی یا عمل جراحی وجود ندارد که بتواند وزوز را درمان کند یا کاهش دهد. بسیاری می‌­گویند که می‌­توانند وزوز گوش را درمان کنند؛ می‌گویند که درمانی دارند که می­‌تواند وزوز را درمان کند یا کاهش دهد؛ اما تاکنون هیچ درمان علمی اثبات شده‌ای برای وزوز گوش وجود ندارد. بنابراین اگر مبتلا به وزوز هستید، وزوز شما باقی خواهد ماند.

برخی ازمبتلایان به شدت تحت تاثیر وزوز قرار می‌گیرند، درحالی‌­که برخی دیگر از وزوز تا این حد رنج نمی‌­برند و فقط وزوزی ضعیف را تجربه می‌کنند.

زندگی با وزوز ممکن است دشوار باشد، اما می‌توانید یاد بگیرید که با وزوز خود زندگی کنید و روش‌های مقابله با وزوز نیز می‌­تواند به شما کمک کند. بسیاری از مردم یاد می­‌گیرند که با وزوز گوش خود زندگی کنند حتی اگر وزوزشان شدید باشد.

وزوز گوش و کم شنوایی

بررسی­‌ها نشان داده است که اغلب بین وزوز گوش و کم شنوایی ارتباط وجود دارد.

تحقیقات پزشکی در چند سال گذشته نشان داده است افرادی که وزوز دارند، نوعی کم شنوایی نیز دارند.

در برخی مبتلایان این کم شنوایی ممکن است بسیار اندک باشد و فقط بر محدوده باریکی از فرکانس­‌ها تاثیر گذارد؛ بنابراین منجر به کم شنوایی مستقل از وزوز نمی‌شود.

اما در سایر مبتلایان، کم شنوایی ممکن است بیشتر باشد و فرکانس­‌های بیشتری را تحت تاثیر قرار دهد. اگر کم شنوایی به اندازه‌­ای باشد که بتواند با سمعک درمان شود، ممکن است سمعک به کاهش وزوز نیز کمک کند.

مطالعات علمی، پزشکی و شنوایی‌­شناسی نشان داده است که درمان کم شنوایی با سمعک و درنتیجه افزایش ورودی شنوایی می­‌تواند وزوز یا حداقل احساس فرد از وزوز را کاهش دهد.

بنابراین اگر وزوز دارید، تست شنوایی‌سنجی برای فهمیدن این­‌که وزوز با کم شنوایی همراه است یا نه ممکن است ایده خوبی باشد. تاکید بر این نکته مهم است که کم شنوایی در افرادی که دچار وزوز گوش هستند ممکن است به حدی نباشد که نیاز به درمان داشته باشد.

آیا من وزوز دارم؟

فکر می­‌کنید ممکن است دچار وزوز گوش باشید؟ صداهایی را در سر خود می‌شنوید؟ اگر زنگ زدن، وزوز یا سوت زدن مداومی را در گوش خود احساس می‌کنید، احتمالا وزوز گوش دارید. وزوز از لحاظ شدت و نوع متفاوت است. برخی افراد وزوز را صدای سوت­‌مانند با فرکانس بالا توصیف می‌­کنند، اما برخی دیگر آن را صدایی شبیه صدای زنبورها و یا صدای سرخ شدن کره در ماهیتابه می‌­دانند. عده‌ای نیز وزوز را به­‌صورت صدایی ضربه‌­ای با همان ریتم ضربان قلب خود می‌شنوند. برخی مبتلایان از وزوز خود بسیار رنج می­‌برند و برخی دیگر یاد می­‌گیرند که چگونه با وزوز خود زندگی کنند و برخی به سختی متوجه زنگ زدن، وزوز کردن یا سوت زدن در گوش خود می­‌شوند. هرچه وزوز شدیدتر یا بلندتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که در زندگی روزمره شما تاثیر گذارد.

چرا شما وزوز گوش دارید

وزوز گوش یا احساس صدای زنگ در گوش‌ها می‌تواند به دلایل مختلفی بوجود آید. اما آن بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از بیماری‌های دیگر است.
چه عواملی باعث احساس صدای زنگ در گوش می‌شوند؟

معمولا علتش آسیب به سلول‌های موئی در گوش داخلی شماست. این آسیب، سیگنال‌های که سلول‌های موئی به مغز شما می‌فرستند را تغییر می‌دهد. وزوز ممکن است موقتی یا دائمی باشد و تا پایان عمر همراه شما باشد.

پیر گوشی: در بیشترافراد، با بالا رفتن سن شنوایی بدتر می‌شود. این فرایند معمولا از حدود 60 سالگی شروع می‌شود و هر دو گوش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. فرد در شنیدن صداهای دارای فرکانس بالا مشکلاتی دارد.

صداهای بلند: صداهای بلند علت اصلی وزوز گوش هستند. آن ممکن است صداهایی باشد، که شما هر روز می‌شنوید یا صدایی باشد که فقط یک‌بار اتفاق می‌افتد. این صداها ممکن است شامل صداهای کنسرت و رویدادهای ورزشی تا صدای بلند موتورها و ماشین‌ها باشد. آن‌ها می‌توانند یک یا هر دو گوش را تحت تاثیر قرار داده و باعث کم شنوایی و درد شوند. آسیب ممکن است دائمی یا موقت باشد.

جرم گوش خیلی زیاد: بدن شما موادی برای گیرانداختن گرد و خاک و محافظت از گوش تولید می‌کند. اگر این مواد از گوش خودشان خارج نشوند و خیلی روی هم انباشته شوند، آن ممکن است منجر به صدای زنگ یا کم شنوایی شود. پزشک شما می‌تواند جرم‌ها را از گوش شما خارج کند. از گوش پاک کن برای این کار خودداری کنید و به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

داروهای خاص: داروهای تجویزی و همچنین داروهای بدون نسخه پزشک می‌توانند باعث صدای زنگ یا تشدید آن شوند. این داروها شامل آسپرین، دیورتیک‌ها، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، داروی حاوی ماده کنین (برای درمان مالاریا)، آنتی‌بیوتیک‌های مشخصی (پلی‌میکسین‌بی، اریترومایسین، وانکومایسین، نئومایسین)، داروهای ضدافسردگی و داروهای مربوط به بیماران سرطانی هستند. معمولا با دوز بالاتر، احتمال بوجود آمدن مشکل بیشتر می‌شود. اغلب با قطع دارو، نشانه‌های وزوز گوش هم از بین می‌رود. اگر شما فکر می‌کنید که علت وزوز دارو است، به پزشک‌تان مراجعه کنید. اما بدون دستور پزشک مصرف دارو را قطع نکنید.

عفونت‌های گوش و سینوس: شما ممکن است متوجه وزوز گوش بشوید، وقتی که شما مبتلا به سرما خوردگی می‌شوید. آن می‌تواند ناشی از عفونت گوش یا سینوس باشد که شنوایی شما تحت تاثیر قرار داده و باعث افزایش فشار در سینوس‌ها می‌شود. این حالت نباید طولانی شود، اگر بعد از یک هفته یا بیشتر بهتر نشدید به پزشک مراجعه کنید.

مفصل TMJ: اختلال در عملکرد فک یا مفصل میان فک تحتانی و استخوان گیجگاهی (TMJ) می‌تواند باعث وزوز گوش شود. شما ممکن است هنگام جویدن یا صحبت کردن احساس فشار یا درد در مفصل کنید. این مفصل با گوش میانی بصورت اشتراکی از برخی از اعصاب و رباط‌ها استفاده می‌کنند. داندنپزشک می‌تواند اختلالات TMJ را درمان کند و به شما کمک کند که صدای زنگ گوش‌تان بدتر نشود.

فشار خون: فشار خون بالا و عواملی که آن را در کوتاه مدت بالا می‌برند مانند استرس، الکل و کافئین. سفت شدن سرخرگ‌ها نیز می‌توانند چنین نقشی داشته باشد. رگ‌های خونی نزدیک به گوش میانی و گوش داخلی شما تنگ‌تر شده، بنابراین جریان خون شما قوی‌تر شده و به نظر بلندتر شنیده می‌شود.

دیگر مشکلات پزشکی: این مشکلات شامل تغییراتی در استخوان‌های گوش داخلی شما، بیماری منییر یا صدمه دیدن سر و گردن است. همچنین بیماری‌هایی مانند فیبرومیالژی (fibromyalagia) و لایم (lyme) می‌توانند باعث صدای زنگ در گوش شوند. پزشک شما در تشخیص علت و کاهش صدای وزوز به شما کمک می‌کند.

شیوع وزوز گوش در جوانان

وزوز گوش در افراد بالای 40 سال شایع است، اما در افراد جوان به علت استفاده نامحدود از MP3 و iPod به‌تدریج در حال شایع شدن است.

کاشت حلزون گوش

تشخیص

پزشک شما برای تشخیص علت‌های احتمالی وزوز، ابتدا سر، گردن و گوش‌های شما را معاینه و ارزیابی می‌کند. این ارزیابی‌ها شامل موارد زیر است:

  • ارزیابی شنوایی: قسمتی از این ارزیابی تست شنوایی‌سنجی است. شما در اتاقک اکوستیک از طریق هدفون صداهایی که فرکانس‌های مختلفی و صداهای گفتاری مشخصی را می‌شنوید. وقتی صدا را شنیدید، دکمه‌ مخصوصی را فشار می‌دهید. شنوایی‌شناس کمترین شدتی که شما در هر فرکانس شنیدید، را ثبت می‌کند.

برای صداهای گفتاری، شما هر کلمه‌ای را که شنیدید، تکرار می‌کنید. ابتدا شما یکسری کلمات دو هجایی را می‌شنوید، که شدت آن به‌تدریج کم می‌شود.

سپس، شما یکسری کلمات تک هجایی را با شدت ثابتی می‌شنوید و تکرار می‌کنید. نتیجه ارزیابی شنوایی می‌تواند به تشخیص احتمالی علت وزوز کمک کند.

  • حرکت: پزشک شما ممکن است از شما درخواست کند که چشم‌هایتان را حرکت دهید، فک‌تان را محکم ببندید، گردن‌، بازوها و ساق‌هایتان را حرکت دهید. اگر وزوز شما تغییر کرد یا بدتر شد، آن ممکن است به تشخیص یک بیماری نهفته که نیاز به درمان دارد کمک کند.
  • تصویربرداری پزشکی: با توجه به علت‌های احتمالی وزوز گوش، پزشک شما ممکن است تشخیص دهد، که شما نیاز به تصویربرداری‌ پزشکی از قبیل سی‌تی اسکن (CT) یا اِم‌آر‌آی (MRI) دارید.

فرکانس صدایی که شما در گوش یا سرتان می‌شنوید، ممکن است به پزشک شما در تشخیص علت‌های احتمالی آن کمک کند:

  • صدای تق‌تق. انقباض عضلات گوش و اطراف آن می‌تواند، باعث صداهای تق‌تق مانندی شود. این صدا شبیه صدای است، که شما هنگام شلیک تفنگ می‌شنوید.
  • وِزوِز: معمولا منشاء عروقی دارد، شما ممکن است هنگامی که ورزش می‌کنید یا تغییر وضعیت می‌دهید صداهای مواجی را بشنوید، مانند وقتی که دراز می‌کشید یا از جا بلند می‌شوید.
  • ضربان قلب. مشکلات عروقی، از قبیل فشار خون بالا، اتساع عروق یا تومور و انسداد مجرای گوش یا شیپور استاش می‌تواند باعث تقویت صدای ضربان قلب‌تان در گوش‌های‌تان شود.
  • صدای بم. بیماری که می‌تواند باعث احساس صدای بم (فرکانس پایین) در یک گوش شود، بیماری منییر است. شدت وزوز گوش ممکن است قبل از حمله سرگیجه خیلی بلند شود.
  • صدای زیر. در معرض صداهای خیلی بلند قرار گرفتن یا ضربه به گوش می‌تواند باعث احساس صدای زیر یا وِزوِزی شود که صدای زیری (فرکانس بالا) دارد، این صدا معمولا بعد از چند ساعت از بین می‌رود. اگر کم شنوایی وجود داشته باشد، وزوز گوش ممکن است دائمی شود. مدت طولانی در معرض صدای بلند قرار گرفتن، پیر گوشی یا استفاده از داروهای اتوتوکسیک باعث این صدا در هر دو گوش می‌شود. تومور اکوستیک هم می‌تواند باعث صدای زیر در یک گوش شود.
  • سایر صداها. سفت‌ شدن استخوانچه‌های گوش میانی (اتواسکروز) می‌تواند باعث احساس صداهای بمی شود، که ممکن است دائمی باشند یا گاهی‌اوقات شنیده شوند. جرم گوش، جسم خارجی یا موهای داخل مجرای گوش ممکن است با پرده گوش تماس داشته باشند و باعث صداهای مختلفی شوند.

در بیشتر موارد، علت وزوز تشخیص داده نمی‌شود. با این حال، پزشک می‌تواند با روش‌های درمانی مختلف به شما کمک کند.

همچنین به شما مشاوره می‌دهد که چطور بتوانید شدت وزوزتان را کاهش دهید یا آن را کمتر احساس کنید و چطور به آن عادت کنید یا با آن بهتر کنار بیایید.

درمان وزوز گوش

بسیاری می­‌پرسند که چگونه می­‌توانند زنگ زدن مداوم در گوش خود را متوقف کنند و آیا درمانی برای وزوز وجود دارد یا خیر. متاسفانه  تاکنون هیچ درمان و معالجه اثبات‌شده‌ای برای وزوز وجود ندارد؛ اما این‌جا می‌­توانید اطلاعات بیشتری درباره نحوه زندگی و کنار آمدن با وزوز خود بخوانید.

وزوز ممکن است مانند: زنگ زدن در گوش، صدای هیس­‌مانند، وزوز کردن، صدای غرش­‌مانند و... باشد. صدای آزاردهنده و ناراحت‌­کننده آن در گوش شما ممکن است با صدای گوش فرد دیگر مبتلا به وزوز متفاوت باشد؛ پس تاثیر وزوز در زندگی افراد نیز تفاوت دارد. برخی با سهولت نسبی به نویز ممتدی که می‌­شنوند عادت می‌کنند و برخی دیگر ناامید می‌­شوند.

بسیاری می­‌پرسند آیا وزوز گوش قابل درمان است؟ آیا دارویی برای وزوز وجود دارد؟

آیا درمانی برای وزوز وجود دارد؟

در اینترنت و در تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و در روزنامه­‌ها و مجلات به‌راحتی می‌توانید افرادی را پیدا کنید که روشی ارائه می­‌دهند که می­‌تواند وزوز را درمان کند یا حداقل کاهش دهد. برای مثال این درمان می‌­تواند به‌­صورت دارو (قرص و تزریق)، درمان­‌های گیاهی، انواع مختلف تراپی و هیپنوتیزم باشد. البته درمان‌­های دیگری نیز وجود دارد.

خوشبختانه بسیاری از افراد می­‌توانند با وزوز خود زندگی کنند، زیرا ممکن است گاهی‌اوقات اتفاق بیفتد و یا شدت آن نسبتا کم باشد؛ اما برای برخی مبتلایان، وزوز بسیار آزاردهنده و شدید است به­‌طوری که تا حد بسیار زیادی در زندگی روزمره آن­‌ها تاثیر منفی می­‌گذارد. برای این افراد، بسیار طبیعی است که به دنبال درمانی باشند که بتواند وزوز را از بین ببرد یا حداقل آن را کاهش دهد.

متاسفانه هنوز هیچ درمان ثابت‌­شده علمی برای وزوز وجود ندارد. روش‌های درمانی و مشاوره ممکن است مفید باشد.

اشکال مختلف درمانی و مشاوره همراه با انواع مختلف استراتژی­‌های مدیریت وزوز ممکن است برای برخی از مبتلایان به وزوز کمک­‌کننده باشد. روانشناسی نقش مهمی در وزوز دارد و برخی از مبتلایان به وزوز ممکن است از این توصیه‌­های مرتبط با وزوز بهره‌­مند شوند. این توصیه­‌ها ممکن است به شما در یادگیری چگونگی زندگی با وزوز کمک کند.

اگر وزوز گوش شما نشانه‌ای از یک بیماری باشد، اولین اقدام، درمان آن بیماری است. چنانچه وزوز گوش بعد از درمان از بین نرود یا اگر ناشی از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند باشد، درمان‌های غیر دارویی توصیه می‌شود، که ممکن است به کاهش یا پوشش صدای ناخواسته گوش کمک کند.

گاهی‌اوقات وزوز گوش بدون هیچ مداخله‌ای از بین می‌رود. بااین‌حال، بدون در نظر گرفتن علت، نمی‌توان آن را از بین برد یا کاهش داد.

درمان وزوز گوش با سمعک وزوز گوش

درمان دارویی وزوز گوش

بیشتر داروها برای درمان وزوز گوش بررسی شده‌اند. برای برخی، داروهای ضداضطراب یا ضدافسردگی با دوز کم به کاهش وزوز گوش کمک می‌کند.

تزریق استروئید داخل گوش میانی همراه با داروهای ضداضطراب برای برخی از افراد موثر است.

مطالعات کمی هم نشان داده‌اند که هورمون misoprostol ممکن است در برخی موارد سودمند باشد.

لیدوکائین، داروی که برای درمان انواع مشخصی از ناهنجاری‌های ضربان قلب استفاده می‌شود، در برخی افراد نشان داده که در کاهش وزوز گوش موثر است، البته باید به‌صورت داخل وریدی یا داخل گوش میانی تزریق شود. استفاده از این روش خیلی توصیه نمی‌شود.

آیا وزوز به­‌صورت طبیعی قابل درمان است؟

بسیاری به دنبال درمان طبیعی برای وزوز گوش هستند اما دقیقا همان­‌طور که هیچ درمان پزشکی برای وزوز گوش وجود ندارد، هیچ درمان طبیعی اثبات‌شده و آزمایش شده‌­ای نیز وجود ندارد.

چرا درمانی برای ­وزوز وجود ندارد؟

وزوز هنوز هم برای پزشکان و دانشمندان چالش بزرگی است. هنوز عدم اطمینان زیادی درباره ماهیت وزوز و منشا آن وجود دارد. به دلیل این عدم قطعیت­‌ها، یافتن یا ساخت درمانی برای وزوز بسیار دشوار است.

آیا زمانی درمانی برای وزوز وجود خواهد داشت؟

پیش‌بینی آنچه در آینده اتفاق می­‌افتد، دشوار است؛ بنابر پاسخ این سوال «شاید» است. دانش علمی وزوز در سال­‌های اخیر بسیار افزایش یافته است؛ بنابراین شاید روزی کسی درمانی پیدا کند که بتواند وزوز را کاهش دهد یا به­‌صورت کامل درمان کند.

چگونه سمعک به وزوز گوش کمک می‌کند؟

اگر وزوز گوش شما همراه با کم شنوایی باشد، سمعک ممکن هست برای شما سودمند باشد. ساده‌ترین روشی که سمعک ممکن است به شما کمک کند، کاهش توجه شما به وزوز با مقدار کمی تقویت کردن صداهای محیطی است.

در این حالت، مغز شما به جای تمرکز روی صدای وزوز گوش‌تان، روی صداهایی که شما می‌شنوید، تمرکز می‌کند. همچنین سمعک‌ می‌تواند به وزوز گوش شما با تقویت صداهای گفتاری و مشارکت بیشتر شما در گفت‌وگوهای چند نفره و موقعیت‌های اجتماعی کمک کند.

تقویت صداهای گفتاری به شما کمک می‌کند که به جای تمرکز روی صدای وزوز، روی صدای فرد، صدای تلویزیون یا هر صدای دیگری که تلاش می‌کنید به آن گوش دهید، تمرکز کنید. اگر این صداها کمی بلندتر از وزوز گوش شما باشند، وزوز گوش دیگر اختلالی برای شما ایجاد نمی‌کند.

محققان در تحقیقات نشان دادند که 94 درصد افراد دارای شنوایی طبیعی هنگامی که در محیط‌های آرام هستند، وزوز گوش را تجربه می‌کنند. در این شرایط، مغز شما قادر است که صداهای آهسته را به‌طور اتفاقی دریافت کند، صداهایی که ما در محیط‌های نویزی به آن‌ها توجه‌ای نمی‌کنیم.

بنابراین اگر شما مبتلا به کم شنوایی هستید و این کم شنوایی به‌درستی تقویت نشده است، شما محیط‌های آرام را بیشتر تجربه می‌کنید، در نتیجه ممکن است به وزوز گوش‌تان بیشتر توجه کنید.

بیشتر سمعک‌های جدید از نظر فناوری دارای ویژگی خاصی برای کمک به درمان وزوز گوش هستند. این سمعک‌ها نویز سفید (white noise) یا صداهای دیگری را مستقیم به گوش ارسال می‌کنند که نسبت سیگنال به نویز صدای وزوز آزاردهنده کاهش یابد. این نوع از درمان وزوز کمک می‌کند به یادگیری مغز تا میزان صدای وزوز گوش شما را در زندگی روزمره کاهش دهد. همچنین سمعک‌هایی که به موبایل‌های هوشمند متصل می‌شوند، می‌توانند از طریق اپلیکیشن‌های مخصوصی، صداهایی پخش کنند که شما صدای وزوز گوش را کمتر احساس کنید.

همچنین استفاده از سمعک و مولدهای صدا (sound generators) هم‌زمان با دیگر روش‌های مهار وزوز گوش از قبیل برنامه‌های آموزشی، مشاوره و درمان وزوز به روش بازآموزی (TRT) توصیه می‌شود.

دستگاه‌های پوشاننده وزوز گوش

بیشتر افراد از دستگاه‌های پوشاننده وزوز (tinnitus maskers) استفاده می‌کنند، دستگاهی شبیه به سمعک که صدای خوشایندتر از صدای وزوز پخش می‌کند. برخی از پوشاننده‌های وزوز ترکیبی از سمعک و پوشاننده هستند.

درمان وزوز به روش بازآموزی (TRT)

درمان وزوز گوش به روش بازآموزی بستگی به توانایی مغز در عادت‌پذیری به سیگنال دارد، برای این‌که وزوز گوش در سطح ضمیر ناخودآگاه فیلتر شود و به سطح درک آگاهانه نرسد.

عادت‌پذیری نیازی به تلاش آگاهانه ندارد. مردم اغلب به بیشتر صداها از قبیل صداهای دستگاه‌های تهویه هوا، فن کامپیوتر، صدای یخچال عادت می‌کنند. وجه اشتراک این صداها این است که این صداها مهم نیستند، بنابراین بلند دریافت نمی‌شوند و مغز می‌تواند آن‌ها را غربال کند.

درمان وزوز به روش بازآموزی دو قسمت دارد:

  1. فرد مبتلا به وزوز گوش از طریق مولدهای صدا هر جا که می‌رود به برخی از صداهای خنثی گوش می‌دهد.
  2. فرد مبتلا به وزوز گوش در جلسات مشاوره شرکت می‌کند.

این روش درمانی وزوز گوش 12 الی 24 ماه طول می‌کشد و احتمال موفقیت با این روش خیلی بالا است.

شناخت درمانی

این روش درمانی نوعی مشاوره است که به فرد کمک می‌کند که عکس‌العملش را نسبت به وزوز گوش اصلاح کند. این روش وقتی با دیگر روش‌های درمانی از قبیل پوشاننده‌ها یا دارو درمانی انجام می شود، نتیجه بهتری حاصل می‌شود.

بیوفیدبک

این روش درمانی وزوز گوش شیوه‌ای آرام‌بخش برای کنترل استرس از طریق تغییر در عکس‌العمل افراد به وزوز است. در برخی افراد مشاهده شده که این روش به کاهش وزوز کمک می‌کند.

درمان دندانپزشکی

برخی از متخصصان معتقدند که وزوز گوش می‌تواند به علت اختلال در مفصل میان فک تحتانی و استخوان گیجگاهی (TMJ) بوجود آید، ناحیه‌ای که استخوان فک به سر (جلوی گوش) متصل می‌شود.

آن‌ها اظهار می‌کنند که درمان دندانپزشکی ممکن است که وزوز گوش را کاهش دهد، به علت این‌که عضلات و اعصاب مربوط به فک دقیقا به اعصاب و عضلات گوش متصل هستند.

کاشت حلزون

دستگاه کاشت حلزون اغلب برای درمان کم شنوایی‌های شدید تا عمیق استفاده می‌شود. همچنین به نظر می‌رسد که کاشت حلزون کمک می‌کند به افرادی که وزوز گوش آن‌ها مربوط به کم شنوایی هست و کم شنوایی این افراد در حد شدید تا عمیق است.

این دستگاه سیگنال‌های الکتریکی را از گوش به مغز می‌فرستد. بااین‌حال، جراحی کاشت حلزون برای وزوز گوش تنها انجام نمی‌شود و فقط برای درمان مشکلات شنوایی انجام می‌شود.

چطور از وزوز گوش پیشگیری کنیم

احتمال ابتلا به وزوز گوش با قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، افزایش می‌یابد. بنابراین حفاظت از شنوایی مهم و حائز اهمیت است. اگر شما در معرض صداهای خیلی بلند هستید، بهتر است که از محافظ‌های گوش استفاده کنید یا از منبع نویز دور شوید. همچنین توصیه می‌شود که از گوشی‌های هدفون و هندزفری با صدای بلند و طولانی مدت استفاده نکنید.

زندگی با سمعک وزوز گوش

زندگی با وزوز گوش

تغییراتی در زندگی روزمره و محیط اطراف‌تان ممکن است باعث شود که زندگی با وزوز گوش راحت‌تر شود. این تغییرات بهتر است با سایر درمان‌ها یا استفاده از سمعک همراه باشد.
شیوه‌هایی که ممکن است به شما کمک کند:

دانستن عواملی که وزوز گوش را برای شما بدتر می‌کند

برخی از افراد گزارش می‌کنند که غذاها، نوشیدنی‌ها یا داروهای خاصی می‌تواند باعث بدتر شدن وزوز گوش آن‌ها شود. همه افراد با این مواد غذایی یا دارویی متاثر نمی‌شوند، بنابراین سعی کنید آن‌ها را در دفتری یادداشت کنید و از مصرف آن‌ها خودداری کنید.

برخی از این مواد غذایی یا دارویی:

  • نوشیدنی‌های حاوی کافئین از قبیل کولا، قهوه، چای و نوشابه‌های انرژی‌زا
  • الکل
  • آسپرین
  • نمک

ترک سیگار، اگر سیگار می‌کشید

سیگار کشیدن از دو طریق می‌تواند باعث بدتر شدن وزوز گوش شود. آن به جریان خون سلول‌های عصبی که شنوایی شما را کنترل می‌کنند، آسیب می‌زند. همچنین آن مانند محرک در بدن شما عمل می‌کند. آن می‌تواند باعث بلندتر شدن بلندی صدا در گوش‌های شما شود.

گوش دادن به صداهای آرام‌بخش در سکوت

وزوز گوش ممکن است شما را در سکوت بیشتر ناراحت کند. بنابراین با رعایت این نکات خودتان کمتر متوجه صدای گوش‌تان می‌شوید:

  • موسیقی آرام گوش کنید.
  • رادیو گوش کنید.
  • فن را روشن کنید.

همچنین شما می‌توانید به صداهای white-noise گوش دهید. صداهایی از قبیل امواج اقیانوس، بارش باران یا جوی آب روان.

برنامه‌ریزی برای آرامش روزانه

وقتی شما برای اولین بار وزوز را تجربه می‌کنید یا زمانی که وزوز شدیدتر می‌شود، احساس اضطراب یا ناراحتی طبیعی است. اما استرس و ناراحتی ممکن است نشانه‌های وزوز گوش شما را بدتر کند.

روش‌های مختلف آرام شدن (relaxation) را امتحان کنید تا بهترین روش را برای خودتان پیدا کنید. هر 15 دقیقه آرامش عمیق می‌تواند استرس را کاهش دهد و باعث بهبودی روحی شما شود.

این روش‌ها را امتحان کنید:

  •  یوگا
  • تای‌چی
  • مدیتیشن
  •  Progressive muscle relaxation
  •  Guided imagery
  • هیپنوتیزم

در روش‌هایی که معمولا در سکوت انجام می‌شوند از قبیل مدیتیشن، نویز آرام محیط ممکن است به پوشش وزوز گوش کمک کند و تمرکز شما را بهبود بخشد و صدای وزوز گوش را کمتر کند.

برنامه ریزی روزانه برای آرامش و استفاده از سمعک وزوز گوش

به اندازه کافی بخوابید

خستگی اغلب باعث بدتر شدن وزوز گوش می‌شود، صدای آن را بلندتر می‌کند. اگر وزوز باعث شود که شما خوب نخوابید، این مسئله ممکن است باعث بوجودن آمدن یک دوره خطرناک شود.

اقدامات لازم برای خواب آرامش‌بخش:

  • اتاق خواب‌تان تاریک و آرام باشد.
  • اگر اتاق شما خیلی ساکت است، از یک فن یا دستگاه تولید white-noise استفاده کنید.
  • 9 ساعت برای خواب شبانه در نظر بگیرید.
  • هر روز در ساعت زمانی مشابه‌ای به رختخواب بروید و از رختخواب خارج شوید.
  • یک عادت روزانه مشخصی قبل از زمان خواب داشته باشید، از قبیل دوش آب گرم قبل از زمان خواب.
  • مطمئن شوید که تختخواب و بالش شما راحت هستند.
  • از ورزش، غذا خوردن و نوشیدن الکل 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب پرهیز کنید.

ورزش، حداقل 3 تا 5 بار در هفته

ورزش خیلی از مشکلاتی که به نظر می‌رسد همراه وزوز است را تسکین می‌دهد. آن تقویت‌کننده روحیه است.

ورزش می‌تواند:

  • باعث کاهش استرس شود.
  • خواب شما را بهتر کند.
  • دشمن افسردگی است.

اگر شما تصمیم دارید ورزش کردن را شروع کنید، از پزشک‌تان یا مربی بدنساز برای راهنمایی و شروع سوال کنید. پیاده‌روی بهترین روش برای شروع است.

عضو گروه‌های حمایتی شوید

صحبت با سایر افراد دارای وزوز می‌تواند به شما کمک کند، شما احساس تنهایی نمی‌کنید. همچنین شما در این گروه‌ها روش‌های مختلف غلبه بر وزوز گوش را یاد می‌گیرید.

محافظت از شنوایی

صدای بلند شایع‌ترین علت وزوز گوش است. همچنین آن می‌تواند برای مدت کوتاهی نشانه‌های شما را بدتر کند.

برخی روش‌ها برای محافظت گوش‌تان از دنیای پُر از نویز:

  • هنگامی که از هدفون یا هندزفری استفاده می‌کنید، میزان ولوم صدا 60 درصد کمتر از کل ولوم باشد. هر بار بیشتر از 60 دقیقه گوش ندهید.
  • در کنسرت‌ها، رستوران‌های خیلی شلوغ، یا دیگر رویدادهای پُر سر و صدا از محافظ‌های گوش استفاده کنید. اگر شما صدای فرد کناری‌تان را نمی‌شنوید، صدا به اندازه کافی برای آسیب شنوایی و بدتر شدن وزوز گوش بلند است.
  • از محافظ گوش هنگام کار با دستگاه چمن‌زنی، برف‌روبی یا ابزارهای صنعتی قوی استفاده کنید.
  • همیشه از محافظ گوش در محیط‌های نویزی استفاده کنید.
وزوز محافظت از شنوایی

سایر بیماری‌ها را درمان کنید

وزوز ممکن است ناشی از عوارض برخی از بیماری‌ها باشد. پیگیری روش‌های درمانی جدید این بیماری‌ها ممکن است باعث کاهش صدای زنگ گوش‌تان شود.

از پزشک‌تان سوال کنید کدام یک از این بیماری‌ها ممکن است باعث صدای زنگ در گوش شود:

  • بیماری‌های تیروئید
  • فشار خون بالا
  • بیماری لایم
  • فیبرومیالژی
  • تجمع جرم گوش
  • اختلال در عملکرد فک
  • ضربه به مغز
  • سکته
  • دیابت

همچنین درباره داروهایی که استفاده می‌کنید با پزشک‌تان صحبت کنید. برخی از داروها باعث وزوز گوش می‌شوند.

به وزوز گوش‌تان عادت کنید

باور کردن این مسئله به نظر سخت می‌رسد، اما یاد بگیرید که چطور وزوز گوش‌تان را نادیده بگیرید.

پیشنهادات:

  • سعی کنید به صدای زنگ یا وزوز توجه نکنید.
  • خودتان را با کار یا فعالیت‌هایی که دوست دارید، سرگرم کنید.
  • یاد بگیرید که کدام تکنیک برای شما مناسب است، به‌طور مرتب آن را تمرین کنید.

با گذشت زمان متوجه می‌شوید که به وزوز عادت کرده‌اید و صدای سرتان دیگر برای شما ناراحت‌کننده نیست.

سوالات متداول درباره وزوز گوش

وزوز گوش (Tinnitus) اصطلاحی پزشکی برای احساس شنیدن صدایی بدون منشا خارجی در گوش یا سر شماست. در بیشتر موارد، وزوز گوش سر و صدای درونی (subjective) است، به این معنی که فقط کسی که آن را تجربه می‌کند، صدای آن را می‌شنود. بیشتر افراد این صدا را «زنگ زدن در گوش» توصیف می‌کنند، اگرچه برخی‌ها ممکن است آن را فِش‌فِش، وِزوِز، سوت، همهمه و حتی جیرجیر توصیف ‌کنند. وزوز گوش ممکن است متناوب یا دائمی باشد و شدت بلندی آن می‌تواند از حد خفیف تا شدید باشد.

شایع‌ترین علت وزوز گوش، قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند است - هرچند که صدمات به سر، داروها، جرم گوش و دیگر بیماری‌های مرتبط نیز ممکن است جزو علل وزوز باشند.

اکنون، هیچ درمان قطعی برای وزوز گوش وجود ندارد. به عبات دیگر، هیچ روش درمانی وجود ندارد که بتواند صدا را متوقف کند. بااین‌حال، روش‌هایی برای مدیریت وزوز گوش و تسکین آن وجود دارد. انجمن وزوز گوش آمریکا توصیه می‌کند؛ هر کس مبتلا به کم شنوایی و وزوز گوش است، به متخصص گوش یا شنوایی‌شناس مراجعه کند.

براساس آمار انجمن وزوز گوش آمریکا (ATA)، 50 میلیون نفر در ایالات متحده درجاتی از وزوز گوش را تجربه می‌کنند، تقریبا از هر 6 نفر، 1 نفر آن را تجربه می‌كند.

اگرچه وزوز گوش باعث کم شنوایی نمی‌شود، اما به ‌دلایل واضح می‌تواند مانع شنوایی شود. در بسیاری موارد، وزوز گوش و کم شنوایی با هم تشخیص داده می‌شوند، زیرا هر دو می‌توانند ناشی از قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند باشند.

استفاده از سمعک می‌تواند به افرادی که وزوز گوش دارند، کمک کند. به علت این‌که تقویت صداهای محیطی می‌تواند باعث از بین رفتن تمرکز روی وزوز گوش شود.

10 دیدگاه برای “وزوز گوش

  1. وزوز گوش 1
    ز گفته:

    سلام. ممنون از مطالب خوب و مفيدي كه گذاشتين. من ٣٧سالمه و دو ماهه كه دچار سوت تو سرم شدم و همه جور ازمايش و mri ,شنوايي سنجي. و نوار مغز دادم و دكتر ميگه هيچ مشكلي نيست ولي گوش راستم همچنان سوت ميزنه

    • وزوز گوش 2
      سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      وزوز که برای شما به‌صورت سوت در سرتان است، بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک بیماری است. در برخی موارد علت آن تشخیص داده نمی‌شود.

  2. وزوز گوش 3
    شهرام نورو زی گفته:

    با سلام
    من هم جز کسانی هستم حدود سه ساله که از وز وز گوش رنج می برم تقریبا ۲۴ ساعته صدا وز وز را می شنوم در مواقع فشار کاری و استرس و سر و صدای زیاد شدت وز وز گوشم زیاد می شود تنها هنگام دوش گرفتن احساس ارامش و قطع شدن صدا رادارم یعنی وقتی آب به سرم می خورد آیا کس دیگری هم متوجه این شده است ؟ امیدی به درمان هست؟
    کسانی که درمان موفقی داشتند راهنمایی کنند لطفا؟

  3. وزوز گوش 4
    Bashir گفته:

    سلام .من چند سال پیش تصادف کردم از آن موقع تا حالا صدای وزوز در گوش چپ من وجود .داره چند بار هم دکتر رفتم خوب نشد.

  4. وزوز گوش 4
    علی گفته:

    سلام خسته نباشید
    ببخشید من در تاریخ ۲۲ مهر ۱۴۰۰ توی میدان تیر وقتی تیراندازی می کردم یه دفعه گوش سمت چپم به شدت سوت کشید و کاهش شنوایی پیدا کرد در ضمن در اون لحظه از هیچ محافظی استفاده نمی کردم به فرمانده گفتم گفت دو سه روزه خوب میشه اما نشد بعد از یکی دو هفته شنواییم برگشت و الان میشه گفت کاملا درست شده اما گوشم سوت می کشید و بعد از یک ماه رفتم پیش دکتر و پزشک گفت گوشت عفونت کرده و قطره تجویز کرد حدود یه ماهی از قطره استفاده کردم اما سوت گوشم درست شد منم ول کردم گفتم هرچی پسش بیاد تقریبا دو هفته مونده به عید گوشم درد می کرد و برا همین رفتم پیش پزشک و گفت هنوز عفونت داره و دوباره قطره تجویز کرد و احتمال داد این عفونت به خاطر کرونا گرفتنم باشه و میدان تیر شدتش رو افزایش داده و الان حدود شش ماه هست که گوشم مدام سوت می کشه و عفونت داره و دارم از قطره استفاده می کنم اما هنوز که هنوزه سوت گوشم قطع نشده لطفا راهنماییم کنید که چه کار هابی رو باید انجام بدم و آیا سوت گوشم خوب میشه یا نه ؟

    • وزوز گوش 2
      سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      از هدفون و هندزفری استفاده نکنید، تیراندازی نکنید، در معرض صداهای بلند قرار نگیرید.

  5. وزوز گوش 4
    غلامحسین گفته:

    سلام ۴۲سالم از ۲۲سالگی متوجه کم شنوایی ووزوز در گوش راستم شدم بایک دستگاه کار می‌کردم که صدای ترکش مانند داشت استخوان دستم میلرزید وقتی باهاش کار میکردم از اون زمان شروع شد و تا حالا درمان نشده وفقط میگن مشکل آسیب عصب گوش است

  6. وزوز گوش 4
    مهدی گفته:

    سلام
    حدود ۱۰سال پیش دوران سربازی هنگام تیر اندازی داخل گوش سمت چپ سوت ممتد کشیده شد بعداز مدتی ب دکتر مراجعه کردم شنوایی سنجی انجام شد گفتن ک عصب گوش ضربه خورده و درحال حاضر هم درمانی نداردالان ۱۰ساله که سوت ممتد داره باهاش یجوری کنار اومدم ،گذشت تا ۶ماه پیش بعلت سرماخوردگی طی یشب بشدت فشارم بالا پایین شد ک با تزریق دوتاسرم و چندتا آمپول همون شب برطرف شد از همون شب هم سوت ممتداحساس میکنم صداش بیشتر شده هم صدای تق تق و رد بدل شدن هوا داخل گوشم بوجود اومده اضافه شده طوری ک آرامش گرفته شده ازم لطفا راهنمایی کنید

  7. وزوز گوش 4
    مسعود اسمعیلی گفته:

    با سلام و تشکر از اطلاعات مفیدی که در سایت خود ارائه می‌فرمائید، بعلت مشکلات شنوایی و وزوز گوش که پس از ابتلا به کرونا تشدید نیز گردیده به پزشک اخیرا‌‌”به پزشک مراجعه و تست شنوایی نیز انجام گرديد تاکید پزشک به استفاده از سمعک میباشد، جهت کسب اطلاعات در این زمینه در فضای مجازی با سایت شما آشنا شدم و اطلاعات بسیار مفیدی کسب کردم و حتما جهت استفاده از سمعک مزاحم شما خواهم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

«بیشتر افراد مبتلا به وزوز گوش، همچنین ممکن است مبتلا به کم شنوایی باشند»

10 دیدگاه برای “وزوز گوش

  1. ز گفته:

    سلام. ممنون از مطالب خوب و مفيدي كه گذاشتين. من ٣٧سالمه و دو ماهه كه دچار سوت تو سرم شدم و همه جور ازمايش و mri ,شنوايي سنجي. و نوار مغز دادم و دكتر ميگه هيچ مشكلي نيست ولي گوش راستم همچنان سوت ميزنه

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      وزوز که برای شما به‌صورت سوت در سرتان است، بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک بیماری است. در برخی موارد علت آن تشخیص داده نمی‌شود.

  2. شهرام نورو زی گفته:

    با سلام
    من هم جز کسانی هستم حدود سه ساله که از وز وز گوش رنج می برم تقریبا ۲۴ ساعته صدا وز وز را می شنوم در مواقع فشار کاری و استرس و سر و صدای زیاد شدت وز وز گوشم زیاد می شود تنها هنگام دوش گرفتن احساس ارامش و قطع شدن صدا رادارم یعنی وقتی آب به سرم می خورد آیا کس دیگری هم متوجه این شده است ؟ امیدی به درمان هست؟
    کسانی که درمان موفقی داشتند راهنمایی کنند لطفا؟

  3. Bashir گفته:

    سلام .من چند سال پیش تصادف کردم از آن موقع تا حالا صدای وزوز در گوش چپ من وجود .داره چند بار هم دکتر رفتم خوب نشد.

  4. علی گفته:

    سلام خسته نباشید
    ببخشید من در تاریخ ۲۲ مهر ۱۴۰۰ توی میدان تیر وقتی تیراندازی می کردم یه دفعه گوش سمت چپم به شدت سوت کشید و کاهش شنوایی پیدا کرد در ضمن در اون لحظه از هیچ محافظی استفاده نمی کردم به فرمانده گفتم گفت دو سه روزه خوب میشه اما نشد بعد از یکی دو هفته شنواییم برگشت و الان میشه گفت کاملا درست شده اما گوشم سوت می کشید و بعد از یک ماه رفتم پیش دکتر و پزشک گفت گوشت عفونت کرده و قطره تجویز کرد حدود یه ماهی از قطره استفاده کردم اما سوت گوشم درست شد منم ول کردم گفتم هرچی پسش بیاد تقریبا دو هفته مونده به عید گوشم درد می کرد و برا همین رفتم پیش پزشک و گفت هنوز عفونت داره و دوباره قطره تجویز کرد و احتمال داد این عفونت به خاطر کرونا گرفتنم باشه و میدان تیر شدتش رو افزایش داده و الان حدود شش ماه هست که گوشم مدام سوت می کشه و عفونت داره و دارم از قطره استفاده می کنم اما هنوز که هنوزه سوت گوشم قطع نشده لطفا راهنماییم کنید که چه کار هابی رو باید انجام بدم و آیا سوت گوشم خوب میشه یا نه ؟

    • سمعک ساعی گفته:

      سلام و وقت‌بخیر
      از هدفون و هندزفری استفاده نکنید، تیراندازی نکنید، در معرض صداهای بلند قرار نگیرید.

  5. غلامحسین گفته:

    سلام ۴۲سالم از ۲۲سالگی متوجه کم شنوایی ووزوز در گوش راستم شدم بایک دستگاه کار می‌کردم که صدای ترکش مانند داشت استخوان دستم میلرزید وقتی باهاش کار میکردم از اون زمان شروع شد و تا حالا درمان نشده وفقط میگن مشکل آسیب عصب گوش است

  6. مهدی گفته:

    سلام
    حدود ۱۰سال پیش دوران سربازی هنگام تیر اندازی داخل گوش سمت چپ سوت ممتد کشیده شد بعداز مدتی ب دکتر مراجعه کردم شنوایی سنجی انجام شد گفتن ک عصب گوش ضربه خورده و درحال حاضر هم درمانی نداردالان ۱۰ساله که سوت ممتد داره باهاش یجوری کنار اومدم ،گذشت تا ۶ماه پیش بعلت سرماخوردگی طی یشب بشدت فشارم بالا پایین شد ک با تزریق دوتاسرم و چندتا آمپول همون شب برطرف شد از همون شب هم سوت ممتداحساس میکنم صداش بیشتر شده هم صدای تق تق و رد بدل شدن هوا داخل گوشم بوجود اومده اضافه شده طوری ک آرامش گرفته شده ازم لطفا راهنمایی کنید

  7. مسعود اسمعیلی گفته:

    با سلام و تشکر از اطلاعات مفیدی که در سایت خود ارائه می‌فرمائید، بعلت مشکلات شنوایی و وزوز گوش که پس از ابتلا به کرونا تشدید نیز گردیده به پزشک اخیرا‌‌”به پزشک مراجعه و تست شنوایی نیز انجام گرديد تاکید پزشک به استفاده از سمعک میباشد، جهت کسب اطلاعات در این زمینه در فضای مجازی با سایت شما آشنا شدم و اطلاعات بسیار مفیدی کسب کردم و حتما جهت استفاده از سمعک مزاحم شما خواهم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.