خرید سمعک

خرید سمعک

سمعک‌ در همه کشورها دستگاهی پزشکی در نظر گرفته می‌شود. بنابراین خرید سمعک با خرید دیگر دستگاه‌های الکترونیک مانند گوشی موبایل، لپ‌تاپ و تلویزیون تفاوت دارد.

در این متن قصد داریم درباره خرید اینترنتی سمعک، مراکز فروش سمعک در تهران و سایر شهرها و همچنین نکات مهمی که هنگام تهیه سمعک باید در نظر بگیرید، توضیحات کاملی ارائه دهیم.

در امریکا تجویز انواع سمعک بر اساس مقررات سازمان غذا و دارو امریکا (FDA) انجام می‌شود.

بر اساس قوانین سازمان غذا و دارو امریکا ابتدا شنوایی‌شناس باید گوش شما را معاینه کند و برای شما تست شنوایی‌سنجی انجام دهد، سپس با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و همچنین سبک زندگی‌ شما، سمعک مناسب را برای شما تجویز کند.

خرید انواع سمعک بدون ارزیابی پزشکی مورد تایید این سازمان نیست.

از طریق ماهواره یا اینترنت دستگاه‌هایی به‌نام تقویت‌کننده صدای شخصی (Personal Sound Amplification Products) تحت عنوان سمعک (Hearing aid) تبلیغ و فروخته می‌شوند.

این دستگاه‌ها سمعک نیستند و سازمان غذا و دارو امریکا آن‌ها را تایید نمی‌کند.

به علت این‌که این دستگاه‌ها برای تشخیص، درمان، تسکین بیماری و اصلاح ساختار یا عملکرد عضوی از بدن تولید نشده‌اند. تقویت‌کننده‌های صدای شخصی (PSAP) به منظور تقویت صداهای محیطی برای افرادی که مشکل شنوایی ندارند، طراحی شده‌اند.

اما سمعک‌ها تقویت‌کننده‌های پیشرفته‌ای هستند، که با توجه به نوع و میزان کم شنوایی فرد طراحی، قالب‌گیری، تجویز و تنظیم می‌شوند.

خرید سمعک
دستگاه های تقویت کننده صدای شخصی (PSAP)

خرید تقویت‌کننده صدای شخصی یا حتی خرید و قیمت سمعک، بدون معاینه و ارزیابی شنوایی‌شناس می‌تواند باعث مشکلات مختلفی شود.

درصورتی‌که گوش با اتوسکوپ معاینه نشود، مشکلاتی از قبیل ترشح یا انسداد گوش با جرم گوش تشخیص داده نمی‌شود.

همچنین، اگر سمعک با توجه به نوع و میزان کم شنوایی فرد تجویز نشود، ممکن است باعث آسیب به سیستم شنوایی شود و میزان کم شنوایی فرد را افزایش دهد.

هر وقت صحبت از خرید می‌شود، قیمت هم مطرح می‌شود. در حال حاضر قیمت سمعک‌های هوشمند و هوشمند وایرلس از حدود 3/000/000 تومان تا 12/000/000 تومان است.

همان‌طور که در قسمت قیمت سمعک به‌طور کامل توضیح داد شده، قیمت سمعک بستگی به سطح تکنولوژی به‌کار رفته در سمعک دارد.

کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک بیان می‌کنند، که بخش قابل‌توجهی از هزینه تولید سمعک مربوط به واحد تحقیق و توسعه (R&D) است.

تحقیقات زیادی انجام می‌شود که سمعک‌های کوچکتر، بهتر و قوی‌تر و با ویژگی‌ها و تعداد کانال‌های بیشتری تولید شود.

ویژگی‌هایی مانند سیستم کاهنده نویز، میکروفون‌های جهت‌دار، مدار حذف فیدبک و همچنین ارتباط وایرلس (بی‌سیم) بین سمعک گوش راست و چپ و اتصال بی‌سیم سمعک‌ها به دیگر دستگاه‌های بلوتوث‌دار.

راهنمای خرید سمعک

هنگام خرید برخی از افراد بر اساس قیمت قضاوت می‌کنند و فکر می‌کنند هر چه قیمت بالاتر باشد، کیفیت هم بهتر است.

این تصور در بیشتر مواقع درست و صحیح است، اما در مورد سمعک گرانترین‌ها همیشه بهترین‌ها نیستند.

به دلیل این‌که انتخاب سمعک بر اساس نوع و میزان کم شنوایی، نیازهای شنیداری و سبک زندگی فرد صورت می‌گیرد.

برای نمونه، هر چه تعداد کانال‌ها و ویژگی‌های سمعک افزایش یابد، قیمت سمعک هم بیشتر می‌شود.

اما نکته مهم این است، که آیا برای همه افراد نیاز است که تعدادکانال‌های سمعک زیاد باشد، آیا سایر ویژگی‌ها برای همه افراد ضروری است.

تحقیقات نشان داده که برای تمامی الگوهای کم شنوایی 6 تا 10 کانال فرکانسی کافی است.

به‌طوری‌که اگر تعداد کانال‌های سمعک از 10 کانال بیشتر شود، در بیشتر افراد بهبود قابل توجهی در عملکرد سمعک مشاهده نمی‌شود.

از طرف دیگر، برخی از ویژگی‌ها به‌کار رفته در سمعک‌های پیشرفته و عالی (Premium) برای همه نیاز نیست.

بهتر است این‌طور به موضوع خرید سمعک فکر کنیم:

وقتی شما نیاز دارید که با ماشین از شهر «الف» به شهر «ب» بروید، بدون تردید سفر با ماشین لکسوس نسبت به ماشین تویوتا لذت بخش‌تر خواهد بود.

اما شما با ماشین تویوتا هم می‌توانید سفری ایمن و راحت از شهر «الف» به شهر «ب» داشته باشید.

در مورد سمعک هم همین‌طور است، در یشتر موارد با توجه به نوع و میزان کم شنوایی، نیازهای شنیداری و سبک زندگی نیازی به خرید سمعک‌های خیلی پیشرفته نیست.

شما می‌توانید به جای سمعک‌های پیشرفته و عالی (Premium)، از سمعک‌های دارای تکنولوژی پایه (Basic) و محدوده متوسط (Mid-Range) که قیمت مناسب‌تری دارند، استفاده کنید.

از کجا سمعک بخرم؟

اگر شما این متن را می‌خوانید، احتمالا شما قصد خرید سمعک برای خود یا یکی از اعضا خانواده‌تان را دارید.

مانند خرید دیگر لوازم از قبیل تلویزیون، گوشی موبایل یا رزرو رستوران یا هتل ابتدا شما از طریق اینترنت در این زمینه تحقیق یا اقدام می‌کنید.

امروزه دلیلی وجود ندارد که شما پیش از خرید محصول یا خدماتی درباره آن در اینترنت تحقیق نکنید.

بنابراین ما قصد داریم تا از این طریق شما را راهنمایی کنیم که از کجا سمعک بخرید.

برخلاف دیگر دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلویزیون و گوشی موبایل سمعک‌ها وسایل پزشکی هستند و باید فردی که در این زمینه دانش و تخصص دارد آن را برای شما تجویز کند.

تنها فردی که صلاحیت‌های لازم برای تجویز سمعک را دارد، شنوایی‌شناس است.

چنانچه سمعک را شنوایی شناس برای شما تجویز نکند، سمعک تجویز شده کارایی مناسبی نخواهد داشت و حتی ممکن است به باقیمانده شنوایی شما آسیب برساند.

انتخاب و خرید بهترین و مناسب ترین سمعک کار مهمی است

بنابراین سمعک را شنوایی‌شناس (ادیولوژیست) تجویز می‌کند، فردی که در زمینه ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک تخصص دارد. شنوایی‌شناس ابتدا نوع و میزان کم شنوایی شما را با آزمون‌های شنوایی ارزیابی می‌کند.

نتایج آزمون‌های شنوایی نشان می‌دهد، که شما به درمان دارویی یا جراحی نیاز دارید یا این‌که شما به سمعک نیاز دارید.

سپس درصورتی‌که شما به سمعک نیاز داشته باشید، شنوایی‌شناس سمعکی که مناسب کم شنوایی و نیازهای ارتباطی شما می‌باشد را انتخاب و تجویز می‌کند.

اگر شما قصد دارید در مورد علت کم شنوایی‌تان، بیماری‌هایی که باعث کم شنوایی می‌شوند و همچنین روش‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک اطلاعاتی به دست آورید، ما توصیه می‌کنیم که پیش از خرید سمعک به پزشگ گوش و حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید.

چرا شنوایی‌شناس؟

اولین سوالی که به ذهن شما می‌رسد، این سوال است، سمعک چیست؟

در نگاه اول سمعک دستگاه الکترونیک کوچکی است که می‌توان آن را در جعبه برای شما ارسال کرد و پس از یکسری اقدامات اولیه می‌توانید از آن استفاده کنید.

اما در واقع سمعک دستگاهی پزشکی با فناوری پیشرفته است و درصورتی بهترین عملکرد را دارد که با توجه به نوع و میزان کم شنوایی، سبک زندگی و نیازهای ارتباطی فرد قالب‌گیری، تجویز، تنظیم و برنامه‌ریزی شده باشد و پس از تجویز نیاز است، که خدمات مربوط به تنظیم، تعمیر و سایر خدمات به فرد ارائه شود.

همان‌طور که شما بدون اندازه‌گیری و کمک از یک خیاط راضی به خرید کت و شلوار یا لباس عروس نمی‌شوید و چنانچه مبتلا به بیماری آرتریت، فشار خون بالا، اضطراب یا دیابت باشید، برای خودتان دارو تجویز نمی‌کنید، تجویز یک مدل سمعک برای همه افراد بدون مشاوره با شنوایی‌شناس به احتمال خیلی زیاد منجر به تجویز ناموفق می‌شود و نیازهای شنیداری فرد را برطرف نخواهد کرد.

بنابراین شنوایی‌شناس به شما در انتخاب سمعک کمک می‌کند تا سمعک تجویز شده متناسب با نوع و میزان کم شنوایی، سبک زندگی و نیازهای شنیداری شما باشد، از گوش شما قالب‌گیری می‌کند که سمعک تجویزی اندازه گوش شما باشد، به‌راحتی در گوش شما قرار بگیرد و در نهایت سمعک را با توجه به کم شنوایی شما تنظیم می‌کند تا سمعک کارایی مناسب را داشته باشد و به گوش شما آسیبی نرساند.

قبل از خرید سمعک شنوایی سنجی و تجویز درست توسط شنوایی شناس برای خرید بهترین سمعک با مناسب ترین قیمت کمک کننده است

هنگامی که شما سمعک را از شنوایی شناس می‌خرید، به دلیل این‌که سمعک برای شخص شما تجویز شده است، شما مزایای خیلی بیشتری از یک وسیله که فقط صدا را بلندتر می‌کند، دریافت می‌کنید.

همچنین شما می‌توانید از شنوایی‌شناس در مورد روش‌های درمانی کم شنوایی‌ بدون سمعک، مراقبت از شنوایی‌، قیمت سمعک، انواع سمعک، بهترین سمعک، برندهای سمعک، استفاده از تعرفه سمعک بیمه‌های پایه و تکمیلی، تست سمعک، شرایط گارانتی قبل، در هنگام و پس از خرید سمعک‌ مشاوره بگیرید.

خدمات قبل از تجویز:

  • ارزیابی جامع شنوایی: معاینه گوش و شنوایی سنجی در اتاقک اکوستیک برای تشخیص و تایید این‌که  کم شنوایی شما به چه چیزی نیاز دارد.
  • ارزیابی ادیولوژی: ثبت آستانه‌های شنوایی شما در برگه ادیوگرام و انجام آزمون‌های تخصصی برای اندازه‌گیری سطح راحت شنیداری و درک گفتار شما در محیط‌های نویزی.
  • مشاوره: شما و شنوایی‌شناس درباره نوع و میزان کم شنوایی‌تان و نیازهای شنیداری روزمره‌تان صحبت می‌کنید (از جمله نوع شغل شما، میزان ارتباط شما با دیگران، از چه فعالیت‌هایی شما لذت می‌برید، از نظر ظاهری چه نوع سمعکی را ترجیح می‌دهید و سایر موارد). همچنین چالش‌های شنیداری که برای شما اتفاق می‌افتد را برای شنوایی‌شناس توضیح می‌دهید. برای این‌که این موارد به حداقل برسد و نه فقط شنوایی بلکه ارتباط کلی شما با دیگران در تمام محیط‌ها بهبود یابد.

خدمات حین ارائه و تجویز سمعک:

  • انتخاب سمعک: بر اساس نتایج بدست آمده از آزمون‌های شنوایی، مشاوره و حتی ویژگی‌های آناتومی گوش، شنوایی‌شناس شما راه حل‌های مناسبی برای شما پیشنهاد می‌کند تا با بهترین روش ممکن نیازهای شنیداری شما برطرف گردد.
  • تست سمعک: در برخی موارد، شما می‌توانید انواع سمعک‌ها را از نظر ظاهری و کیفیت صدا در کلینیک تست کنید و متوجه بشوید که سمعک چه تاثیری در شنوایی شما دارد.
  • قالب‌گیری و تنظیم: هنگامی که سمعک از نظر ظاهری و تکنولوژی انتخاب شد، به دلیل این‌که گوش هر فرد مانند اثر انگشت با فرد دیگری تفاوت دارد، ابتدا قالب‌گیری انجام می‌شود که سمعک بهترین عملکرد را داشته باشد و راحت روی گوش بیمار قرار بگیرد. پس از آماده شدن قالب، سمعک متناسب با نیازهای شنیداری شما تنظیم و برنامه‌ریزی می‌شود.
  • استفاده و نگهداری: شنوایی‌شناس طرز استفاده کردن و شرایط نگهداری از سمعک را برای شما توضیح می‌دهد و به سوالات شما پاسخ می‌دهد. بنابراین شما می‌توانید به‌راحتی از آن استفاده و نگهداری کنید.
  • شنیدن دوباره: در آخر شنوایی‌شناس در باره روند عادت‌پذیری در روزهای اولیه استفاده از سمعک و این‌که چه انتظاراتی می‌توانید از سمعک‌تان داشته باشید و پیگیری‌های بعدی توضیحات لازم را ارائه می‌دهد.

خدمات پس از تجویز:

  • تنظیمات بعدی: عادت کردن به سمعک مدتی زمان می‌برد و گاهی‌اوقات پس از دوره عادت‌پذیری نیاز است، که تنظیمات سمعک کمی تغییر کند. خدمات پس از تجویز تمامی این تنظیمات را تا رسیدن به حداکثر راحتی و تضمین موفقیت در استفاده از سمعک پوشش می‌دهد.
  • گارانتی سمعک: یکی دیگر از خدمات پس از تجویز، خدمات مربوط به گارانتی سمعک است. درصورتی‌که برای سمعک شما مشکلی پیش آید و سمعک نیاز به تعمیر داشته باشد، شما تا دو سال می‌توانید از خدمات گارانتی سمعک‌تان به‌صورت رایگان استفاده کنید. همچنین برای خدمات مربوط به نگهداری، خدمات پس از اتمام گارانتی، تهیه باتری سمعک و سایر لوازم جانبی سمعک، شما می‌توانید به شنوایی‌شناسی که سمعک را برای شما تجویز کرده مراجعه نمایید.
  • شنوایی‌شناس همواره در کنار شما: نیازهای شنیداری شما با گذشت زمان تغییر می‌کند، بنابراین شما می‌توانید درباره شنوایی‌تان، از جمله سوال‌هایی که در مورد کم شنوایی دارید، روش‌های درمانی جدید، درمان کم شنوایی بدون سمعک، تکنولوژی‌های جدید در سمعک‌ها و سایر موارد از شنوایی‌شناس خود کمک بگیرید.
کلینیک سمعک ساعی با کمک شنوایی شناس های متخصص در تمام لحظات در کنار شماست

خرید اینترنتی سمعک

بدون تردید، خرید وسایل به‌صورت اینترنتی راحت‌تر و آسان‌تر است.

سفارش از منزل یا محل کار و تحویل آن بدون نیاز به خارج شدن از منزل یا محل کار مزیت اصلی خرید اینترنتی است.

اما همان‌طور که اشاره شد، سمعک دستگاهی پزشکی است و با دیگر کالاها تفاوت دارد.

وقتی شنوایی‌شناس سمعک را برای شما تجویز می‌‌کند، بدین معناست که سمعک با توجه به ویژگی‌های مجرا و لاله گوش، نوع و میزان کم شنوایی و همچنین سبک زندگی و بودجه شما برای شما سفارشی و شخصی‌سازی می‌شود. سمعک‌ها در اندازه و مدل‌های مختلف تولید می‌شوند، بنابراین یک مدل برای همه قابل تجویز نیست.

برای این‌که شکل مجرا و لاله گوش و همچنین نوع و میزان کم شنوایی در افراد مختلف با هم تفاوت دارد و سمعکی وجود ندارد که برای همه افراد و همه انواع کم شنوایی‌ها مناسب باشد.

در صورت خرید سمعک به‌صورت آنلاین شما فقط یک دستگاه تقویت کننده صدا خریداری کردید، دستگاهی که ممکن است، برای گوش و کم شنوایی شما مناسب نباشد و حتی باعث شود که به باقیمانده شنوایی شما آسیب برسد. به همین دلیل خرید اینترنتی سمعک توصیه نمی‌شود.

چرا خرید اینترنتی سمعک بد است

مراکز فروش سمعک

همان‌طور که اشاره شد خرید سمعک با خرید سایر دستگاه‌های الکترونیکی خیلی متفاوت است.

سمعک به شما کمک می‌کند که بهتر بشنوید، بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنید و در نهایت بهتر زندگی کنید. وقتی سمعک باعث بهبود کیفیت زندگی شما می‌شود، که به‌درستی و بر اساس اصول علمی تجویز شده باشد.

اگر سمعک فقط به شما فروخته شده شود و مراحل تجویز سمعک برای شما رعایت نشود، شما پس از مدت کوتاهی سمعک را کنار گذاشته و دیگر از آن استفاده نمی‌کنید، به دلیل این‌که سمعک فروخته شده برای شما کارایی لازم را ندارد.

دلیل این‌که برخی از افراد از سمعک‌شان استفاده نمی‌کنند، برای این است که مراحل تجویز سمعک از جمله معاینه گوش، ارزیابی شنوایی، مشاوره، قالب‌گیری، تنظیم و پیگیری‌های بعدی برای ارائه خدمات گارانتی و دیگر خدمات پس از تجویز، برای فرد انجام نشده یا به‌صورت ناقص انجام شده است.

کلینیک سمعک ساعی یکی از بهترین مراکز فروش سمعک در تهران است

بنابراین سمعک را از مراکزی تهیه نمایید، که دانش و تخصص لازم در این زمینه را داشته باشند.

مراکز فروش سمعک در تهران و دیگر شهرها کلینیک‌های شنوایی‌شناسی (Audiology Clinics) هستند.

خوشبختانه اکنون در تمام شهرهای ایران این کلینیک ها دایر و فعال هستند و شما می‌توانید با مراجعه به این مراکز بدون نگرانی سمعک مورد نیاز خود را از شنوایی‌شناسی که در این زمینه دانش و تجربه لازم را دارد، تهیه نمایید.

راهنمای خرید سمعک:

  1.  بهترین فردی که می‌تواند در تهیه و خرید سمعک به شما کمک کند، شنوایی‌شناس (ادیولوژیست) است. شنوایی‌شناس فردی است که درزمینه شناسایی، تشخیص، توانبخشی و پایش بیماری‌های شنوایی و دهلیزی گوش تخصص دارد. ارزیابی، تجویز و تنظیم سمعک، وسایل کمک ارتباطی، پیشنهاد و مشاوره انجام جراحی کاشت حلزون شنوایی و برنامه‌ریزی پروتز کاشت حلزون بر عهده شنوایی‌شناس است. تهیه و خرید سمعک از افراد غیر شنوایی‌شناس توصیه نمی‌شود، زیرا ارزیابی، تجویز و تنظیم سمعک کاملا علمی و تخصصی است.
  2. برخلاف بیشتر وسایل الکترونیکی (مثل موبایل) کارایی و سودمندی سمعک‌ها فقط به سطح تکنولوژی به‌کار رفته در آن‌ها وابسته نیست. به دلیل این‌که سمعک‌ها وسایل پزشکی هستند و برای این‌که عملکرد مطلوبی داشته باشند، به مهارت بالینی، دانش و تجربه شنوایی‌شناسی که سمعک را تجویز می‌کند، خیلی وابسته‌اند. بنابراین، در تجویز سمعک علاوه بر تکنولوژی، دانش و مهارت شنوایی‌شناس عامل مهمی است. به همین دلیل فردی ممکن است، کارایی و سودمندی متفاوتی را با یک سمعک تجربه کند. برای نمونه اگر قالب‌گیری اولیه و تنظیم سمعک شما دقیق و کامل نباشد، کارایی و سودمندی سمعک کمتر خواهد بود، حتی اگر سمعک شما تکنولوژی پیشرفته‌ای داشته باشد.
  3.  توصیه می‌شود سمعک تهیه شده توسط یکی از کمپانی‌های معتبر و شناخته شده در این زمینه تولید شده باشد و دارای کارت گارانتی معتبر و بین‌المللی باشد.
  4. سمعک تجویز شده باید با توجه به نوع و میزان کم شنوایی شما انتخاب گردد. منظور از نوع کم شنوایی این است که ممکن است کم شنوایی شما انتقالی، حسی‌عصبی، آمیخته یا مرکزی باشد و منظور از میزان کم شنوایی این است که در هر فرکانس شنوایی شما به چه میزان افت پیدا کرده است. عامل مهم دیگر توانایی درک گفتار است، نوع کم شنوایی می‌تواند در توانایی درک گفتار تاثیرگذار باشد.
  5. سمعک دوست یا اقوام شما؛ انتظار نداشته باشید برند یا مدل سمعک دوست یا یکی از اقوام شما برای شما نیز مناسب باشد. تجویز سمعک بر اساس نوع و میزان کم شنوایی، سبک زندگی و فاکتورهای دیگری تعیین می‌شود. نوع و میزان کم شنوایی افراد با هم متفاوت است، بنابراین سمعک تجویز شده نیز ممکن است از نظر برند و مدل برای هر فردی با فرد دیگر تفاوت داشته باشد.
  6.  دکتر خانوادگی شما؛ انتظار نداشته باشید دکتر خانوادگی شما در مورد مدل‌ها و برندهای سمعک و این‌که شما نیاز به سمعک دارید یا خیر اطلاعات داشته باشد. برای مشاوره در این موارد می‌توانید از شنوایی‌شناس کمک بگیرید.
کاشت سمعک

7- وضعیت مجرای گوش خارجی و پرده گوش شما به چه صورتی می‌باشد:

  • آیا مجرای گوش خارجی شما جرم ساز است و معمولا جرم گوش زیادی در مجرای گوش شما وجود دارد.
  • پرده گوش شما سالم است یا دچار پارگی پرده گوش می‌باشید.
  • آیا شما گوش‌تان را به علت پارگی پرده گوش و عفونت‌های مکرر گوش میانی، عمل جراحی کرده‌اید.
  • آیا مجرای گوش شما تنگ و باریک می‌باشد.
  • آیا مجرای گوش شما به علت جراحی بیش از حد طبیعی بزرگ شده است.
  • آیا مسیر مجرای گوش خارجی شما مستقیم می‌باشد یا دارای خم می‌باشد.
  • هر کدام از موارد بالا می‌تواند در انتخاب سمعک شما تاثیرگذار باشد.

8- مهارت دست و قدرت بینایی شما در چه حدی است، آیا شما می‌توانید کارهای ظریف انجام دهید و بینایی شما در وضعیت مناسبی می‌باشد.

9- قیمت و هزینه سمعک؛ قیمت سمعک بر اساس تکنولوژی سمعک تعیین می‌شود. سمعک‌های پایه (Basic) قیمت کمتر، سمعک‌های محدوده متوسط (Mid-Range) قیمت بیشتر و سمعک‌های عالی (Premium) بالاترین قیمت را دارند. انتخاب تکنولوژی سمعک تجویزی بر اساس نوع و میزان کم شنوایی فرد می‌باشد. سمعک‌های عالی (Premium) که دارای بالاترین قیمت می‌باشند، ممکن است همیشه بهترین انتخاب با توجه به نوع و میزان کم شنوایی نباشند، به عبارت ساده‌تر گرانترین‌ها همیشه بهترین‌ها نیستند. همانطور که ذکر شد با توجه به نوع و میزان کم شنوایی ممکن است، یک سمعک از گروه محدوده متوسط و حتی در مواردی گروه پایه (Basic) انتخاب بهتری برای شما باشند.

10- سمعک نامرئی، داخل گوشی یا پشت گوشی، از نظر ظاهری و طراحی چه مدل سمعکی تجویزی مناسب‌تر است؟ خیلی‌ها دوست دارند که سمعک‌شان دیده نشود، اما در برخی از بیماران به خصوص در افراد مسن سمعک‌های نامرئی به علت محدودیت‌ها و مشکلاتی که دارند توصیه نمی‌شود و سمعک‌های پشت گوشی انتخاب مناسب‌تری می‌باشند. در مواردی مشاهده شده که فرد کم شنوا علیرغم توصیه‌های شنوایی‌شناس اقدام به تهیه سمعک نامرئی کرده و بعد ازمدت کوتاهی به علت اینکه این نوع سمعک برای این فرد انتخاب مناسبی نبوده سمعک را دیگر استفاده نکرده، درصورتی‌که اگر به توصیه‌های کارشناسی توجه کرده بود و اقدام به تهیه سمعک پشت گوشی کرده بود، در حال حاضر می‌توانست از مزایای سمعک به خوبی استفاده کند.

اینکه سمعک شما دیده بشود یا خیر اهمیت دارد، ولی مهمتر این است که سمعک تجویز شده برای شما مناسب باشد و شما به راحتی بتوانید از آن استفاده کنید، لطفا در هنگام تهیه سمعک به توصیه‌های شنوایی‌شناس خود توجه فرمایید.

11- بهتر است سمعک را از مراکزی تهیه نمایید، که برندهای مختلف را تجویز می‌کنند. زیرا هر برندی نقاط ضعف و قوتی دارد. به عنوان مثال یک برند ممکن است سمعک‌های نامرئی و داخل گوشی‌خیلی خوبی داشته باشد، اما سمعک‌های پشت گوشی‌اش ممکن است نسبت به برندهای دیگر از نظر کیفیت پایین‌تر باشد، یا اینکه کیفیت سمعک‌های نامرئی قوی (CIC Power) یک برند ممکن است، نسبت به سایر برند‌ها بالاتر باشد. اما برند دیگر ممکن است سمعک های‌پشت گوشی خیلی قوی (Power or Superpower) بهتری داشته باشد. مراکز فروش سمعکی که 3 یا 4 برند مختلف را تجویز می‌کنند، می‌توانند با توجه به نوع و میزان کاهش شنوایی شما بدون تعصب روی برند خاصی، بهترین انتخاب را برای شما انجام دهند.

12- یک سمعک یا دو سمعک؛ اگر شما در هر دو گوش‌تان مبتلا به کم شنوایی هستید (کم شنوایی دو طرفه)، احتمالا برای هر دو گوش‌تان باید سمعک تجویز شود، که به چنین مواردی تجویز دو گوشی می‌گویند. اگرچه شنوایی‌شناس تشخیص می‌دهد، که شما نیاز به دو سمعک دارید یا خیر؟ اما در نهایت شما هستید، که تصمیم می‌گیرید یک یا دو سمعک استفاده کنید. مسئله مهم این است که فرد کم شنوا قبل از تصمیم‌گیری در مورد اینکه یک یا دو سمعک استفاده کند، این فرصت را داشته باشد که شنوایی دو گوشی (استفاده از دو سمعک) را تجربه کند و سپس تصمیم بگیرد. سمعک هم مانند عینک می‌باشد، همانطور که عینک برای هر دو چشم تجویز می‌شود، سمعک هم باید برای هر دو گوش تجویز شود، به علت اینکه سیستم بینایی و شنوایی ما بصورت دو طرفه و هماهنگ با هم آفریده شده است.

دو سمعک یا یک سمعک

چرا دو تا سمعک از یک سمعک بهتر است؟

  • درک گفتار بهتر
  • درک گفتار بهتر در جلسات، مهمانی‌ها و محیط‌های نویز دار
  • توانایی بهتر در تشخیص جهت صدا
  • کیفیت صدای بهتر
  • کیفیت صدای طبیعی‌تر
  • شنیدن بهتر صداها از فواصل دور
  • شناسایی بهتر صداها
  • خستگی شنیداری کمتر و راحتی شنیداری بیشتر
  • احساس تعادل شنیداری
  • راحتی بیشتر هنگام شنیدن صداهای بلند
  • پوشش کامل وزوز گوش
  • رضایت بیشتر

‌همانطور که با دو چشم بهتر می‌بینیم، پس برای بهتر شنیدن هم نیاز به دو گوش سالم داریم. قبل از تصمیم‌گیری در مورد یک یا دو سمعک توصیه می‌شود، که استفاده از دو سمعک را تجربه کنید و سپس تصمیم بگیرید، چون در نهایت تصمیم با شماست … با توجه به توضیحات بالا در کلینیک شنوایی و سمعک ساعی این امکان به شما داده که شنوایی دو گوشی (استفاده از دو سمعک) را ابتدا تجربه کنید و سپس تصمیم بگیرید.

جدول مقایسه شنوایی در استفاده از سمعک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

‌سمعک‌ها وسایل پزشکی هستند و برای اینکه عملکرد مطلوبی داشته باشند به مهارت بالینی، دانش و تجربه شنوایی‌شناسی که سمعک را تجویز می‌کند خیلی وابسته‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.